Őszintén, tényleg van olyan, akinek a házassága nem lett rosszabb gyerekvállalás után?
Tudom, nem könnyű, de akkor keressetek valami megoldást, tárjátok fel, miért nem alszik éjjel, vigyétek dokihoz.
Mondtak már erre a problémára valamit?
2,5 év sok idő, ha még mindig nem alszik át egy éjszakát sem, annak komoly oka lehet.
De bármi is van, a pároddal közösen könnyebben fogjátok tudni megoldani, mint egyedül.
Vagy épp a rossz házasság okoz a gyermeketekben is feszültséget?
Sok lehet az ok, és a gyerekeknek igen komoly radarjai vannak ilyenkor...
Beszélgetés. Nekem minden a beszélgetésben rejlik.
Párod mit mond? Ő mit érez? Mi nem jó?
Nem azt mondtam, hogy rossz a házasságunk, hanem hogy rosszabb, mint régen. Nem kell rajtam segíteni, csak kíváncsi vagyok, másoknál hogyan alakultak a dolgok.
Azt hiszem, a kérdést is rosszul tettem fel. Meg persze itt mindenkinek jól alszik a gyereke, és fél évesen már kipihent anyuka volt. Én is rossz alvó voltam mindig, többször felébredek éjjel, akkor is ha nincs gyerek. Gondolom örökölte. Semmi baja, csak megébred, iszik egy kis vizet, majd visszaalszik. De nekem emiatt át kell mennem hozzá, teljesen felébredek. Ez van. Csak néha már sok ez nekem, és csak pihennék egy kicsit...
"Meg persze itt mindenkinek jól alszik a ygereke és félévesen már kipihent anyuka volt"
gondolod? :) ezt a kérdést én tettem fel szűk egy hete:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__altata..
Szia!
Hát nem, itt sem mindenkinek jóalvó a gyereke, és vagyunk sokan nem túl kiegyensúlyozott állapotban. Két gyerekem van, 5 és 2 éves rosszcsontok. 3 hónapja kezdtem újra dolgozni egy elég kemény több műszakos melóhelyen. Az elmúlt pár hétben a lányom náthás volt (éjjel köhög, volt láz stb.), tehát párszor felkeltem hozzá, nappal irány a meló, mama vigyáz rá. Lányom meggyógyult, elkapta a fiam. Éjjel órákig tartó ugató köhögés, láz, virrasztás. Nappal munka. Fiam meggyógyul, mama vesegörcs, vesegyulladás. Persze éjjelbe nyúló virrasztás vele a sürgősségin, utána egy 11 órás műszak a melóban. (Lemondani nem tudom, mert beosztás szerinti munka egészségügyben.) Utána haza, gyerekeknek vacsi "türelmes" elfoglalás fürdetés, altatás stb...
Utána pár hét nyugi, "csak" a napi rutin, dolgozunk, usziba rohanunk, vásárolni szaladok, kertet rendezek, magammal törődök, apával törődök (igaz ő többet igényelne, de én csak ennyit bírok), mamát viszem orvoshoz, kutyát rendezek, anyáknapi ünnepségre és szülőikre járok, főzök, mosok stb....
Most éppen bárányhimlős vagyok, így két hétig nem dolgozhatok (a munkahelyemen), és három napig valóban az ágyat nyomtam, majd felkeltem és eltakarítottam a "romokat" amit közben a család csinált. Ma már a fiam is kezd lebetegedni, úgyhogy sokáig nem lesz nyugis betegállományom:)
Igy visszagondolva a gyerekek előtt egy nyugodt, gondtalan könnyű életünk volt. 9 évet éltünk így a párommal, szép évek voltak. Viszont a világért sem adnám a mostanit oda!! A gyerekeim fantasztikusak, a párom segít ahol tud, és szeret minket nagyon. Semmi nem olyan mint régen, de nem is kell, mert ez most egy másik szakasz az életemben. Ez itt most az Anyadolgozónőfeleség féleség:)))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!