Gyerekvállalás betegen?
Nem tudom megmondani,miben különbözik egy budapesti kertvárosi rész egy kisvárosi kertvárosi résztől,de el kell vonatkoztassak Budapesttől,sőt Magyarországtól is,én ugyanis Erdélyben élek.Mellesleg sajnálatos módon itt az emberek többsége nem ennyire elfogadó,megértő egy ilyen betegséggel szemben,itt már attól megijedtek,hogy nem tudtam románul válaszolni,ha bajom volt.Az orvosokról nem is beszélve,szó szerint azt mondják,hogy nem tudnak foglalkozni velem,mert szerintük nem tudom megfelelően kifejezni magam csak az anyanyelvemen,nagyvárosban pedig magyar orvost találni nem könnyű,de ez most lényegtelen.
Otthon talán azért könnyebb,mert annyira pici városból jöttem,ahol mindenki ismert mindenkit,az emberek párban járnak,a sarki boltba is nehéz úgy lemenni,hogy a szomszéd ne csatlakozzon :) Ettől függetlenül nem célom hazaköltözni,csupán ha a férjem érdeke majd úgy kívánja.
Lehet igazatok van,és kifogásként használom a betegségem,csupán mert nem szívemnek megfelelő életet (várost) választottam,de a gyerek ügyben ez sem segít.Köszönöm mindnyájatok válaszát!Kellemes,szép napot Nektek!
Szerintem nem az a baj (a kérdésed szempontjából), hogy beteg vagy, hanem hogy nem akarsz annyira gyereket, hogy felülírja a vágy a félelmet.
Én is elég béna vagyok, dettó egy krónikus betegség (vastagbélgyulladás) miatt lettem antiszoc és fóbiás, de végül mégis sikerült megoldanom, hogy hasznosat dolgozzak (egy pár éve már itthonról) és hogy most várjam a második gyereket. Bár még mindig félelemben élek, amiért persze állandóan szégyenlem magam, a gyerek miatt élesben megtanultam minden "nyavalygást" félrerakni és csakazértis erősnek lenni, hogy ne ragasszam rá. Ezerszer többet gyógyított rajtam az utóbbi pár év sok élménye és az új szereppel járó felelősség, mint bármilyen pszichológus, akikhez előtte hiába jártam, mert csak még jobban belegabalyítottak önmagamba.
Kedves 16-os,rátapintottál! :)
Őszintén örülök Neked,hogy a negatívat ennyire pozitívra tudtad átfordítani az életedben.Írtak már hasonló példákat mások is,talán én sem vagyok még menthetetlen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!