Szerintetek mennyire lenne ez a név a helyzethez valò? Más nevet kellene választanunk? Mit tanácsoltok?
szia!
szerintem ez egy kedves gesztus lenne, ha tetszik a név...
én megmaradnék az ötletnél ilyen esetben
"a meghalt nagybácsit látja benne s folyton sirva fakadnak"
Hát ez butaság, csak te gondolod így, indokolatlanul aggódsz. Ha tetszik a Tibor név, maradjatok annál. Szép név szerintem.
Én nem adnám, több okból.. Először is nem vagyok híve, hogy családtag után nevezzük el a gyereket (főleg nem halottról), másodszor nem tetszik a Tibor név, harmadszor ha kimondanám, hogy Tibi/Tibor, a halott nagybácsi jutna eszembe, és hátborzongazó lenne...
De ez csak az én véleményem, ha nektek tetszik a Tibor név, akkor hajrá, de ha csak az Ő emléke miatt adnátok, akkor legyen az a 2. neve, és első keresztneve legyen más...
csak akkor adjátok neki ha tetszik a név.
az én fiam az apja után kapta a nevét mert a párom szerette volna de én nem azért mentem bele mert apja neve hanem mert tetszik a név ha nem tetszene nem engedtem volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!