Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek mennyire lenne ez...

Szerintetek mennyire lenne ez a név a helyzethez valò? Más nevet kellene választanunk? Mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés
Párom nagybátyja lett volna a fiunk keresztapja. De sajnos meghalt. Ùgy terveztük hogy utána nevezzük el az augusztusban születendő fiunkat. Tibor volt a neve. Termèszetesen ezt mèg a halála előtt beszèltük vele s bele is egyezett h az ő nevèt kapja. Azonban fèlek hogy majd mindenki( párom rokonai) a meghalt nagybácsit látja benne s folyton sirva fakadnak ha meglátják a fiamat. Illő lenne igy is a Tibor mellett maradni vagy válasszunk uj nevet...Köszike.

#Nèvváltozás
2014. máj. 10. 11:49
 1/7 anonim ***** válasza:

szia!

szerintem ez egy kedves gesztus lenne, ha tetszik a név...

én megmaradnék az ötletnél ilyen esetben

2014. máj. 10. 11:55
 2/7 anonim ***** válasza:

"a meghalt nagybácsit látja benne s folyton sirva fakadnak"

Hát ez butaság, csak te gondolod így, indokolatlanul aggódsz. Ha tetszik a Tibor név, maradjatok annál. Szép név szerintem.

2014. máj. 10. 11:57
 3/7 anonim ***** válasza:

Én nem adnám, több okból.. Először is nem vagyok híve, hogy családtag után nevezzük el a gyereket (főleg nem halottról), másodszor nem tetszik a Tibor név, harmadszor ha kimondanám, hogy Tibi/Tibor, a halott nagybácsi jutna eszembe, és hátborzongazó lenne...

De ez csak az én véleményem, ha nektek tetszik a Tibor név, akkor hajrá, de ha csak az Ő emléke miatt adnátok, akkor legyen az a 2. neve, és első keresztneve legyen más...

2014. máj. 10. 12:17
 4/7 anonim ***** válasza:
Mi apukám után neveztük el a fiamat (Peti) és senki nem a halott édesapám látja benne ez butaság. Pedig a teljes neve apukám neve. (párommal egy a vezetéknevünk)
2014. máj. 10. 12:36
 5/7 anonim ***** válasza:

csak akkor adjátok neki ha tetszik a név.

az én fiam az apja után kapta a nevét mert a párom szerette volna de én nem azért mentem bele mert apja neve hanem mert tetszik a név ha nem tetszene nem engedtem volna.

2014. máj. 10. 12:56
 6/7 szabad név? válasza:
Biztosan lesz aki a nagybácsit keresi a "fiatokban",de ti csak azzal foglalkoztatok, amit ti szeretnétek. Ne csak tiszteletből válaszd a nevet, hanem úgy ha neked is tettszik. Egyébként szép gesztus és szép név.
2014. máj. 10. 13:23
 7/7 szabad név? válasza:
Bocsi,úgy akartam írni: csak azzal foglalkozzatok amit ti szeretnétek....
2014. máj. 10. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!