Anyukák, akiknek pici a lakásuk! Hogy oldjátok meg, hogy a babának legyen tere a mászáshoz?
Sajnos egy pici, 50nm-es lakásban élünk, mondhatni bútor-bútor hátán, rengeteg a cuccunk, kevés a hely, szabad mozgástér gyakorlatilag nincs is. Egy kb 3*2 méteres helyet tudtam lekeríteni a babámnak, ott mászkál, de nem tudom nem árt-e a mozgásfejlődésének, hogy nincs hol randalíroznia?
A konyhánk nagyon picike, az előszoba szintén csak egy szűk sáv, a nappalink is tele van bútorokkal, így kb sehol nincs hely.
Nektek mekkora a lakásotok?
Mi eladtunk minden bútort a neten, s újra terveztük a lakást. 2 szobás panel, 2 gyerek van.
Mind két szobában így bútoroztuk be a leghosszabb falat, csak nekünk van ahol ajtó van aszekrényen, hoy legyen a ruháknak hely, s egy kihúzhatós kanapé van még. Azon alszik a férjem a lányunkkal, én a másik szobában a kocsivel, s ha nagyobb lesz a kicsi, 1 év múlva akkor a gyerekek az egyikbe, mi a másik szobába. A szobák közepén nagy szabad tér van így, ahol játszhatnak.
50nm2 neked pici???
Egy átlagos család ekkorában él.
A lányom a wc kivételével bárhová mehet.
Míg csak négykézláb mászott, az erkélyre sem engedtem, mert legtöbbet ott tanyázik a kutyánk, mindig sok ott a szőr, meg a galambok is néha odapiszkítanak.
A lakást gyerekbiztossá tettem, az összes növényt elpakoltam a kisebb szobánk végébe elkerítve.
A nagyszobában már szinte csak az ágy és bútorok vannak, az asztalon nincs terítő, a földig érő függönyt lecseréltem kisebbre.A szekrények fogantyúit összekötöttem, vagy zárat tettem rá, így azokat sem tudja kirámolni.
Most ugyan 55nm2-en lakunk, de 38nm2-esben kezdtük, ott is mehetett akármerre.
Köszönöm a válaszokat.
Nyilván vannak kisebb lakások is, ezt senki nem vitatta, de azért nem is nevezném hodálynak ezt az 50 négyzetmétert, amin élünk, hatalmas családi házban nőttem fel, így nekem ez a lakás picinek tűnik, sajnálom, ha ezzel a megfogalmazással valakit megbántottam.
A bútorok eladására/kiselejtezésére én is gondoltam már, igazából lenne jó pár dolog, amit sokkal praktikusabban lehetne megoldani, de ezek pár éves darabok, sokukért fájna a szívem. Ennek ellenére valószínű, hogy ez lesz a megoldás, mert ennek a kölöknek egyre nagyobb térre lesz szüksége :))
kicsi??ööö...mi 35nm-en lakunk 4en:)) 3,5 és 1,5 évesek a gyerekek:)
A nagyszobában van egy kicsi kerek asztal,ami köre le tudunk ülni,egy összecsukhatós kanapéágy,a másik falon egy szekrénysor,még egy kis pakolós asztal,2 fotel és ennyi,így is legalább 4x2 méteres helyük van a játékra,ha össze van csukva az ágy(minden nap összecsukom).E mellett mikor oda mennek ahova akarnak,nincs lekerítve semmi,de tudják hogy mit lehet mit nem.Mikor jó idő van sokat vagyunk játszón,én nem érzem,hogy nekik ez rossz lenne,hiányt szenvednének.Mozgásfejlődése mindkét gyerekemnek nagyon jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!