Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Bele lehet faradni a gyereknev...

Bele lehet faradni a gyereknevelesbe 8 ev alatt?

Figyelt kérdés
Miota 2 gyerek van, lassan lemerulok, sosem segitett a csalad,csak a ferjem,meg mikor ujszulottek voltak akkor sem. Pihenni nem voltunk miota megvannak. Oke hogy hetkozben ovi,suli, de aztan jon a veszekedes,hiszti,ez kell,az kell,ugraltatnak,egy rohadt kavet nem tudok meginni,budin 8 eve nem voltam kiseret nelkul....szeretem oket,de neha csak a megoldando feladatot latom bennuk. Mondjatok hnem vagyok egyedul! :(
2014. ápr. 22. 18:44
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem hamarabb is.Legyél egy kicsit keményebb velük szembe,ne hagyd,hogy ugráltassanak ne hagyjanak wczni,kávézni,hogy végezd a dolgod,neked is van magánéleted neked is vannak igényeid,és bármennyi idős is a gyerek ezt meg kell tanulnia.
2014. ápr. 23. 07:03
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy egyedül! :-) és nekem az apjuk sem segít! Dolgozik reggeltől estig,szó szerint egyedül vagyok a 4 lurkóval.

Nem értem,mi az hogy ugráltatnak?

Nálunk ott vannak a játékok,játszatok! Szomjasak vagytok? Ott a pohár,van benne,eléritek! Szét vannak pakolva a játékok? Tessék össze pakolni! Éhes vagy? Várj még fél óra és vacsi! Ja,hogy ezt nem szeretnéd megenni? nincs más és addig édesség sincs míg meg nem eszed! Nem adja oda a játékot? beszéld meg Vele,rendezzétek le!

Nem vagyok egy katona,meg "szuperanya" (wc-díszkíséretem nekem is van,és mindegyik gyerek aludt velünk egy kis ideig.... stb)de vannak dolgok,amiket meg kell tanítani a gyerekeknek,mert az anyjuk vagyok,nem a szobalányuk,s nem a döntőbírójuk! Önállóságra igyekszem tanítani Őket. Persze a kicsi még kicsi,Ő feszt feltart mindig mindenben. De Neki meg ez a "dolga" :-)

2014. ápr. 23. 11:51
 13/22 A kérdező kommentje:
Ja,a ferjem nekem is dolgozik,csak addig segitett kicsit mikor szultem,bar az elsonel annyit sem. 8 es 3 evesek,de a kicsi meg nagyon eretlen,a nagy 3 evesen sokkal erettebb volt,tobb mindent rabizhattam. Ugraltatnak: egesz nap odavannak,ugy erzem hogy ha itthon vannak igazan megtehetem hogy adok ha kernek,persze csak realisan,pl ha kakaot akarnak inni,muszaj nekem megcsinalni,mert ha kionti es befolyik a szekreny ala,tripla munka. A szobajukban nem rakok rendet,csak reggel,ha delutan osszeganezzak-bocsi- akkor majd megcsinaljak. De a kicsi persze probal kibujni,ugy kell "fenyegetnem" hogy eleg nagy mar,ha szet tudta dobalni,vissza is tudja rakni. De ezek harcok....es ezekbe faradok bele. Mert ugye elso szora nem csinaljak. Ilyenkor jon a bunti. Nincsen mese a kicsinak. Nagynak mas. Ez mondjuk mukodik,de ez is harc. Akkor a kicsimeg pelenkaba ksksizik, adjam ra,nem akarja h levegyem ha kesz,meggyozni ervekkel,megvenni valamivel h ugyan nem teljen mar be a haz szarszaggal. Es a veszekedes:enyem,tied. NEEEM!KOZOS!!! Minden. A baba es a kisauto is....sokszor ezt is rajuk hagyom,de az a vonyitas amit produkalnak kozben...a hajamattepem tole,az idegszalaim elpattannak attol a hangfrekvenciatol. Hat igen,kellene egy het gyerekmentesen. Adnek 5 evet az eletembol egy hetert... :/
2014. ápr. 23. 17:39
 14/22 anonim ***** válasza:

Nincs két egyforma lurkó,ha az egyik "szuper" a másik nem biztos hogy az. Nálunk is sok a "már pedig!!" és itt is van vinnyogás,gondolj bele,4 gyerek,a két kicsi közt igen kicsi a korkülönbség,a ketteske "nehéz eset",folyton valami miatt rá kell szólni-vagy mert nem öltözik,vagy mert nem vetkőzik este,vagy mert nem akar rendet tenni...- állandóan bedurcázik. A hármaska sem könnyebb,feszt szakálja négyeskét,aki viszont mindig szétpakol,mindent megtalál amit nem lenne szabad,és mindenhova felmászik....

Volt olyan már nálunk is nem egyszer,hogy nyugi volt,leültem hogy felhívom Anyumat,és mikor felvette a telefont,akkor totyogott át négyeske,majd hármaska,vagy akkor puffant valamelyik a gyerekek szobájában.

Mint írtam az első válaszomban,egyedül vagyok velük,Apuka mindig dolgozik,ez így volt akkor is,mikor megszülettek,haza hozott a kórházból és mindent én csináltam újra.

A szülőség egy nagy "feladat gyűjtemény",ahol vannak egyszerűbb összeadások és bonyolult több ismeretlenes egyenletek. - én elég rossz voltam matekból,ezért ez a hasonlat.

Nem vagyok "szuperanyu",pont hétfőn volt egy kisebb kiborulásom,amikor nagyon fáradt voltam,egész délelőtt a gyerekek nyafogását,hisztijét hallgattam és ráadásul az apjuk is rossz passzban volt,mindenért morgott. Na akkor muszáj volt egyedül lennem,de messzire nem mehettem,így csak kimentem az udvarra,de kb 2 perc volt az egész,mert a legkisebb felébredt,muszáj volt bejönnöm és enni adni Neki. Délutánra szerencsére lecsitultak.

Míg kint voltam,arra gondoltam,hogy "miééééért???" és hogy "nagyon szeretem Őket,de most nagyon sokkkk ez nekem így" és hogy "remélem hamar normális lesz mindegyik" :-)

Sőt,hogy tovább menjek,volt idő,mikor ketteske annyira kiakasztott a nem öltözésével és a sok durcával,hogy feltettem egy kérdést itt,amire megnyugtató választ kaptam,és azóta tudom elfogadni Őt olyannak amilyen és némi kép talán kezelni is :-)

Próbálj a legrosszabbkor is szeretettel gondolni Rájuk! hidd el,ennél jobb "orvosság a bajodra" nem lesz!

Üdv: a 4 gyerkőcös :-)

2014. ápr. 23. 18:39
 15/22 A kérdező kommentje:
Jajj,nagyon jokat mondasz. 4 gyerekkel,uristen,szerintem dilihazban lennek. Most vacsiztunk,kozben meset neztunk,mert en mar csak ilyen jofej vagyok :), tok csend volt,kijottem,a kicsi persze h elkezdte csapkodni a tesojat,az meg vonyit hogy csapkodja,nekem kiabal ki. Azt megsem hagyhatom hogy usse. Szoval mindig beavatkozast igenylo dolgokat muvelnek. Banalis dolgokat rajuk hsgyok,mondjuk az ritka. Igen,ha kesz vagyok,sokszor gondolok ra milyen volt veluk terhesnek lenni,milyen volt mikor megszulettek,mikor babak voltak,milyen jo h szepek,egeszsegesek,viszonylag normalisak :D Egyszer felnonek gondolom. Mondjuk mikor jatszoteren vagyunk,vagy csak epp varom a sulinal a nagyot,rajovok hogy tokeletes gyerekeim vannak mas kolykokhoz kepest. Moderaljak magukat nyilvanos helyen,tisztelettudoak,nem hoznak rank szegyent,csak epp itthon tuntetnek ki ezzel a viselkedessel. Szivesen olvasok meg tapasztalatokat,ontsetek belem egy kis lelket. :)
2014. ápr. 23. 19:28
 16/22 anonim ***** válasza:
0%
8 évesen azért szerintem ez már túlzás. Oké a 3 évessel nehezebb, de egy 8 évest minek kell kiszolgálni. Nálunk az 5 éves egyedül csinál már szinte mindent, mert arra szoktattam, hogy amit ő már meg tud csinálni azt csinálja is meg ne nekem kelljen. Ilyen az öltözés, fürdés, fogmosás, ágyazás, szoba takarítás, vacsorát ha olyan kaja van hogy nem kell mikrózni magának pakolja ki, kaja után elmosogat maga után a kis tányérját és még sorolhatnám 5(!) évesen, nem 8. A 8 évesnek már segítenie kellene a 3 évesnek nemhogy vonyítaniuk egész nap. Én már tuti a diliházba lennék ha ezeket kellene elviseljem amiket leírsz. Mi az hogy nem hagynak wc-zni? ne haragudj, de ez mind szoktatás kérdése. Eleinte nekem is a fenekembe volt, jött utánam de gyorsan leszoktattam róla.
2014. ápr. 23. 21:02
 17/22 A kérdező kommentje:
Kedves Utolso! A nagyrol nem is igazan irtam,neki mas dolgai vannak. Nem kell kiszolgalni mar,mindent csinal,amit a te szuper 5 evesed. De ahogy neha neked,nekem, ugy nekik is jol esik ha kiszolgaljuk oket. Persze ugy h ne csicskaszerepben erezze magat az ember. De neha mint irtam is,elorelatobb vagyok,nem varommegmig tejben,kajaban uszik a konyha,hogy aztan 2x annyi idot toltsek a feltakaritassal. De igen,faraszto. Az is mikor muszaj megcsinslni es az is mikor a magam erdekeben teszem. De a tied is lesz nagyobb,es egy 8 eves jocskan massal keseriti meg a hetvegeket pl, mint egy 5 eves. O nem vinnyog persze,de ha a kicsi piszkalja,jo hogy szova teszi. Megertem ot is,de engem is lesziv hogy a kicsi hecceli ot meg idegesiti. O mar nagy,mas nemuek,nem nagyon egyeznek. A nagy azzalkeszit ki hogy unatkozik. Minden uncsi,ez a legujabb. Persze talaltam ki neki igen uncsi dolgot,csak h valosag a,apja is legyen. Olyan kisangyal volt,h orom volt nezni :) Rogton nem volt uncsi a nap. Meg hogy nincs jatszotarsa. Sokatjonnek baratnok,osztalytarsak,regi csoporttars. Aztan ha eppen nincs senki,mert minden percre nem fogok idegen kolkoket hivni tarsalkodononek,akkormegeszi az eletem hhivjam fel ennek-annak az anyukajat,jojjenek at. Mikor kb orulok h csak 2 gyerekre kell figyelnem,o megnyavajog h jojjenek. Az en idegrendszerem nem birja h mindig legyen itt vki. Szoval kedves utolsonak,teljesen normalis a korahoz kepest,nincs kinyalva a feneke,de minden eletkornak megvannak a maga faraszto mindennapjai. Ami tudom velejaroja a gyerekeknek....csak neha,tenylegneha jo lenne ha valaki konnyitene a terheimen hogy feltoltodjek....
2014. ápr. 23. 22:14
 18/22 anonim ***** válasza:
Na igen, az enyém már nagyobb, lelkesen csinálja is magának a reggelit, bacont sütött vasárnap, nem nekem kellett... Aha, de ami utána maradt, azt igazán rendesen csak én tudtam letakarítani.
2014. ápr. 24. 01:05
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy szimplán nem egyeznek akkor viszont külön-külön kell lefoglalni őket oké hogy testvérek de nem kell mindig összeereszteni őket. Az egyiknek találj ki valami játékot a szobájában, a másik addig legyen veled a konyhába. Vagy ha kertes házatok van akkor már ki is lehet engedni őket az udvarra. Nálunk például minden nap déltől 2-ig kötelező volt kint lenni az udvaron játszani, be se mehettünk a lakásba max wc-re mert anyáék pihentek. A 3 évest nyilván nem hagyod feltétlen órákra egyedül, de a nagyobbat simán el lehet küldeni játszótérre, udvarra focizni stb hogy ne a lakásba üldögéljen bent. Férjed nem tudom, hogy dolgozik de én ha például férjem délelőttös akkor délután viszi őket 1-2 órára játszótérre, este ha itthon van ő mesél nekik, vagy ha délelőtt van itthon amíg főzök addig bent van a szobába velük és nem csatorálhatnak ki a konyhába. Én úgy gondolom kicsit lejjebb kellene eresztened. Értem én, hogy imádod őket, de kell neked is a szabadidő nem foglalkozhatsz 24 órát velük állandóan.
2014. ápr. 24. 12:59
 20/22 anonim ***** válasza:

Az 5 évesen takarítja a szobáját...-válaszadó nagyon katonás!

A 19-es válaszadó nagyon jót ír! Ha tudod,fogadd meg: külön játék,az egyik a szobában,a másik segíthet a konyhában... Nekem eszembe nem jutott volna! :-)

Amit még hozzá tennék- nálunk is volt hogy a szobából kilépve egyik szekálta a másikat. Megelőzve pl nálunk az ágyon ettek (nálunk is szokás a tv előtt enni olykor-olykor/én mondjuk így nőttem fel,csak az ebédet ettem az asztalnál) az egyik az ágy egyik szélén,a másik a másikon,jó távol egymástól. Szerencsére ez nálunk elég volt!

Az enyémekkel hál istennek nincs nagy gond,néha mégis belefáradok. De ez lehet azért is,mert amúgy is vannak gondok,és az anyaság nem áll meg ott,hogy gyerekeid vannak és más "gondod" sincs,ha beüt valami,akkor az hatással van a gyerekekkel szembeni türelmedre. Ha a baj csőstül jön,akkor meg...

Üdv:4 gyerkőcös

2014. ápr. 25. 15:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!