Bele lehet faradni a gyereknevelesbe 8 ev alatt?
Nem vagy egyedül! :-) és nekem az apjuk sem segít! Dolgozik reggeltől estig,szó szerint egyedül vagyok a 4 lurkóval.
Nem értem,mi az hogy ugráltatnak?
Nálunk ott vannak a játékok,játszatok! Szomjasak vagytok? Ott a pohár,van benne,eléritek! Szét vannak pakolva a játékok? Tessék össze pakolni! Éhes vagy? Várj még fél óra és vacsi! Ja,hogy ezt nem szeretnéd megenni? nincs más és addig édesség sincs míg meg nem eszed! Nem adja oda a játékot? beszéld meg Vele,rendezzétek le!
Nem vagyok egy katona,meg "szuperanya" (wc-díszkíséretem nekem is van,és mindegyik gyerek aludt velünk egy kis ideig.... stb)de vannak dolgok,amiket meg kell tanítani a gyerekeknek,mert az anyjuk vagyok,nem a szobalányuk,s nem a döntőbírójuk! Önállóságra igyekszem tanítani Őket. Persze a kicsi még kicsi,Ő feszt feltart mindig mindenben. De Neki meg ez a "dolga" :-)
Nincs két egyforma lurkó,ha az egyik "szuper" a másik nem biztos hogy az. Nálunk is sok a "már pedig!!" és itt is van vinnyogás,gondolj bele,4 gyerek,a két kicsi közt igen kicsi a korkülönbség,a ketteske "nehéz eset",folyton valami miatt rá kell szólni-vagy mert nem öltözik,vagy mert nem vetkőzik este,vagy mert nem akar rendet tenni...- állandóan bedurcázik. A hármaska sem könnyebb,feszt szakálja négyeskét,aki viszont mindig szétpakol,mindent megtalál amit nem lenne szabad,és mindenhova felmászik....
Volt olyan már nálunk is nem egyszer,hogy nyugi volt,leültem hogy felhívom Anyumat,és mikor felvette a telefont,akkor totyogott át négyeske,majd hármaska,vagy akkor puffant valamelyik a gyerekek szobájában.
Mint írtam az első válaszomban,egyedül vagyok velük,Apuka mindig dolgozik,ez így volt akkor is,mikor megszülettek,haza hozott a kórházból és mindent én csináltam újra.
A szülőség egy nagy "feladat gyűjtemény",ahol vannak egyszerűbb összeadások és bonyolult több ismeretlenes egyenletek. - én elég rossz voltam matekból,ezért ez a hasonlat.
Nem vagyok "szuperanyu",pont hétfőn volt egy kisebb kiborulásom,amikor nagyon fáradt voltam,egész délelőtt a gyerekek nyafogását,hisztijét hallgattam és ráadásul az apjuk is rossz passzban volt,mindenért morgott. Na akkor muszáj volt egyedül lennem,de messzire nem mehettem,így csak kimentem az udvarra,de kb 2 perc volt az egész,mert a legkisebb felébredt,muszáj volt bejönnöm és enni adni Neki. Délutánra szerencsére lecsitultak.
Míg kint voltam,arra gondoltam,hogy "miééééért???" és hogy "nagyon szeretem Őket,de most nagyon sokkkk ez nekem így" és hogy "remélem hamar normális lesz mindegyik" :-)
Sőt,hogy tovább menjek,volt idő,mikor ketteske annyira kiakasztott a nem öltözésével és a sok durcával,hogy feltettem egy kérdést itt,amire megnyugtató választ kaptam,és azóta tudom elfogadni Őt olyannak amilyen és némi kép talán kezelni is :-)
Próbálj a legrosszabbkor is szeretettel gondolni Rájuk! hidd el,ennél jobb "orvosság a bajodra" nem lesz!
Üdv: a 4 gyerkőcös :-)
Az 5 évesen takarítja a szobáját...-válaszadó nagyon katonás!
A 19-es válaszadó nagyon jót ír! Ha tudod,fogadd meg: külön játék,az egyik a szobában,a másik segíthet a konyhában... Nekem eszembe nem jutott volna! :-)
Amit még hozzá tennék- nálunk is volt hogy a szobából kilépve egyik szekálta a másikat. Megelőzve pl nálunk az ágyon ettek (nálunk is szokás a tv előtt enni olykor-olykor/én mondjuk így nőttem fel,csak az ebédet ettem az asztalnál) az egyik az ágy egyik szélén,a másik a másikon,jó távol egymástól. Szerencsére ez nálunk elég volt!
Az enyémekkel hál istennek nincs nagy gond,néha mégis belefáradok. De ez lehet azért is,mert amúgy is vannak gondok,és az anyaság nem áll meg ott,hogy gyerekeid vannak és más "gondod" sincs,ha beüt valami,akkor az hatással van a gyerekekkel szembeni türelmedre. Ha a baj csőstül jön,akkor meg...
Üdv:4 gyerkőcös
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!