Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Havi 500000ft 15 gyerekre 2...

Havi 500000ft 15 gyerekre 2 felnőttre?

Figyelt kérdés

Este néztem a tv-ben azt a családot akinek 15 gyereke van, és azt mondták havi 500ezerből élnek. Nekem ez elég hihetetlennek tűnik mivel nagyon szép körülmények között élnek szép ruha, szép ház, különórák a gyerekeknek stb..

Felvetődik bennem a kérdés szerintetek elég ennyi pénz havonta 15 gyerekre?? Ha igen akkor én nagyon rosszul osztom a pénzt :) Ti mit gondoltok??

2014. ápr. 17. 12:57
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
Nem a fűtés a lényeg de ezek szerint nem voltam egyértelmű.. A lényeg hogy 500ezerből ha a fűtés 30, villany 15, víz is 15 ( keveset is írtam) akkor már 440 marad 17 főre/hó!! Szerintem nagyon karcsú, de látom sokan be tudnák osztani...
2014. ápr. 17. 14:44
 22/34 anonim ***** válasza:

15-ös jól írja,azért gondoljatok bele,egy ekkora családban kell is a rend!Mindenkinek ki van osztva a kaja,esetleg édesség ezt megeszik és pont.Míg egy 1-2 gyerekesnél mindkettő áll a boltban és válogat,és és ketten háromfélét választanak,addig ez szóba nem jöhet egy ekkora családnál.És ezzel nyilván "spórolni" is lehet.

A hegedűt meg kaphatták akárhonnan,miért biztos,hogy ők vették?

2014. ápr. 17. 14:50
 23/34 anonim ***** válasza:
110 nm-en 17 ember? Az szép! Hát ekkora élettér három gyerekkel kevés, nemhogy 15-el.
2014. ápr. 17. 14:52
 24/34 A kérdező kommentje:
Ha legközelebb lesz olyan kérdés hogy 350-400ezer bevételre mernél-e 3 gyereket vállalni tuti belinkelem majd ezt a kérdést mert simán kis szervezéssel 8at minimum lehet ennyire :) Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
2014. ápr. 17. 14:59
 25/34 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk 3-at apámék mindent beleszámolva legfeljebb 150-ből neveltek fel (jóformán mindig csak apám dolgozott a családban). Nem éheztünk, mindenünk megvolt, nyaraltunk is, turkálóban soha nem jártunk. Pedig mindkét szülőm akkoriban láncdohányos volt, napi 2-3 doboz cigit biztos eltüntettek ketten.
2014. ápr. 17. 15:06
 26/34 anonim ***** válasza:

oké,de az a 150ezer azért más volt mint most 150ezer nem?vagyis akkor még nem volt ennyire drága minden...gondolom...

Amúgy mi 4en élünk 35nm-en.még igaz kicsik a gyerekek,de köszönjük szépen,nagyon jól elvagyunk:)

2014. ápr. 17. 15:20
 27/34 anonim ***** válasza:

Jaj, ne hari, nem kötekedésből írtam, csak a három családnál tapasztaltakat.

Én biztosan nem tudnék ennyi pénzt ennyi emberre beosztani. Nem tudnám azt csinálni, hogy ülünk az asztalnál, az éhes gyerekem sóvárogva nézi a rántott húst, de mivel csak egy szelet jár, nem ad(hat)ok neki többet.

Ha az összes gyereket egy anyuka szülte... hú, hát azt meg végképp nem tudnám elképzelni, hogy folyamatosan terhesség-szoptatás-terhesség-szoptatás....

2014. ápr. 17. 15:30
 28/34 anonim ***** válasza:

:) szerintem ezt nem úgy kell elképzelni,hogy "1 szelet jár aztán sóvárogva néz",hanem hogy neki ez a természetes!Én nem hinném,hogy éheznek...

amúgy meg szerintem a mai kor "dilije" a sok külön óra.Lehet tényleg eljárnak az iskola által tartott foglalkozásokra(ami nem drága) és a többi időben boldogan elvannak otthon.

Mi 5ne vagyunk tesók,soha nem jártunk külön órákra,viszont rengeteget játszottunk együtt tesóimmal,mai napig nagy élmény,ha visszagondolok ezekre,és tesóimnak is:)

2014. ápr. 17. 15:34
 29/34 anonim ***** válasza:

Szerintem mivel nagycsaládosok biztos,hogy kapnak az önkormányzattòl családsegítötöl adományokat! Gondolom a tankönyv alapbòl ingyen vannak és nálunk beiskoláztatási támogatást is adnak évente,ami itt 5000 Ft egy gyerekre,abbòl betudnak vásárolni az iskolás gyerekeknek!Felénk is így van vidéken! A nagycsaládosok kapnak havonta adomány ruhákat, nem is keveset és divatosak is! És lehet,hogy ingyen ebédet is kapnak az egyháztòl! Vagy élelmiszer adományokat is kaphatnak pl: cukor,liszt, sò,burgonya stb...

És így már azért jobban kijönnek a pénzböl havi szinten!

Söt,ha vannak nagyobb gimis gyerekeik és ha jòl tanulnak lehet,hogy kapnak ösztöndíjat is negyed vagy félévente,ami KB. 20.000 Ft. körül lehet egy gyereknek! Az is egy bevételi forrás lehet!

Nekünk egy gyerekünk van még csak 2 eves. 80 négyzetméteres házunk van. Gázfütés van téli szezonban 30.000 körül fizetünk,akkor Ott a villany,az auto,a telefon.... KB 70.000 havonta.

Akkor a pelenkáròl nem is beszélek..ne meg a joghurtok,rudi,tejszelet stb..

Jah és csak kétnaponta fözök mivel hármunknak marad másnapra fött étel.

Vásárolni is csak kéthavonta jutunk el akkor is csak a gyereknek ruhát.Sajnos nincs akitöl örökölhetne ruhát.

Így 250.000 Ft-bòl egy kicsit félre tudunk rakni,mert csinosítgatni akarjuk a házat.

2014. ápr. 17. 17:04
 30/34 anonim ***** válasza:

Sziasztook, nem olvastam végig a kérdést, de én is láttam tegnap a riportot. Igen, havi 500e-t mondtak.

De később mondták, hogy a nő családi pótléka 250e Ft. és 100e Ft. a gyes. Ez 350e Ft.

Akkor 150e Ft-t keres a férj?

a férjem úgy értelmezte, hogy a férj keres nettó 500e Ft-t (mivel 15gyerek után a családi kedvezménnyel szinte nincs is már adója, tehát bruttót kapja nettóban)

és az anyuka meg kapja a 350e Ft-t

szerintetek?

azért 15gyerek után nehogy már csak 150 e Ft-t kapjon az apuka a családi kedvezmények nélkül....

2014. ápr. 17. 18:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!