Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha a kiskutyával jól bánok,...

Ha a kiskutyával jól bánok, igyekszem jól nevelni, akkor ez egy jó "gyakorlás" a gyerekre?

Figyelt kérdés
Tudom a párhuzam hülyeség,mert egy kisbaba más,de azért csak jó gyakorló terepnek..
2014. febr. 23. 15:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
66%

Nem.

2 kutyás, 2 gyerekes.

(Előbb volt a 2 kutya)

2014. febr. 23. 15:30
 2/12 anonim ***** válasza:
Szerintem a kutyatartás max arra jó, hogy jó gazdi (állat tartó) legyen belőled. Attól hogy tudsz játszani egy kutyával, megeteted, sétáltatod még kicsit sem garancia, hogy jó anya lenne belőled.
2014. febr. 23. 15:32
 3/12 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem (nyugodtan pontozzatok le) igen!Már csak a felelősség miatt is.A kutyát etetni, itatni, sétáltatni kell.Orvoshoz vinni, ápolni, játszani, tanítani..stb.
2014. febr. 23. 15:34
 4/12 anonim ***** válasza:
66%

1. vagyok

Valóban van némi párhuzam, de gyereknevelés szempontjából nem "gyakorlóterep" a kutya. A párhuzam kimerül abban, hogy imádod a kutyád is, mindent megadsz neki ésszerű kereteken belül, tudja, hogy hányas a kabátja, megbízik Benned, mindig mellette vagy.

Nekem 2 elég jól "nevelt" kutyám van, de egyszerűen nem lehet összehasonlítani a gyerek"neveléssel".

És CSAK ezért ne legyen kutyád, csak akkor,ha KUTYÁT akarsz. Mert ugye kutyát nem 2 évre vesz az ember...

2014. febr. 23. 15:35
 5/12 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem igen. Azaz részben. Mert megtanulod a következetes nevelést. És már kb 1 év alatt látod az eredményét, hogy milyen nevelést kapott a kutya.

De! Egy kutyával azért valamennyire könnyebb. Míg egy kutyát hagyhatsz egyedül, akár órákra is (míg bevásárolsz, dolgozol, fodrásznál vagy... stb), addig egy gyereket nem, és sokkal több logisztika kell hozzá.

De alapnak, gyakorlásnak jó. Felelősséget biztosan tanulsz. (pit keverékem 4,5 éves, fiam 10 hónapos)

2014. febr. 23. 15:57
 6/12 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem max. a gondoskodást, törődést, odafigyelést tudod "gyakorolni" rajta!
2014. febr. 23. 16:20
 7/12 A kérdező kommentje:

Két pár éves tacsim van,igen a következetes nevelést próbálom rajtuk gyakorolni,meg azt hogy igazságos legyek mindkettejükkel.:)

Köszi a válaszokat:)

2014. febr. 23. 16:45
 8/12 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem nem, teljesen mas egy ember es egy allat... Ket benti kutyam volt a gyerekek szuletese elott.
2014. febr. 23. 19:05
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Sokszor mondjak, hogy kutyát vállalni olyan, mintha lenne egy gyereked, de fordítva mar nem igaz.
2014. febr. 23. 21:59
 10/12 anonim válasza:
Viszonylag igaz, úgyhogy gyerek előtt először vegyél egy kutyát. :)
2014. febr. 24. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!