Havi 500000ft 15 gyerekre 2 felnőttre?
Este néztem a tv-ben azt a családot akinek 15 gyereke van, és azt mondták havi 500ezerből élnek. Nekem ez elég hihetetlennek tűnik mivel nagyon szép körülmények között élnek szép ruha, szép ház, különórák a gyerekeknek stb..
Felvetődik bennem a kérdés szerintetek elég ennyi pénz havonta 15 gyerekre?? Ha igen akkor én nagyon rosszul osztom a pénzt :) Ti mit gondoltok??
Én nem tudom elképzelni, hogy oldják meg ennyiből, bár minél többre főzöl, annál jobb összegre jön ki egy adag.
"Mivel az étkezésük ingyenes a hétköznapokban"
Miért ingyenes? Félárú jár nekik szerintem. Az pedig kizárt, hogy csak vacsora kelljen. Bár nem tudom, milyen életkorban vannak, de a reggeli vacsora minimum, sőt, kizártnak tartom, hogy egy 12-16 évesnek elegendő lenne az iskolai étel. Ha már csak a tejet, tejterméket számoljuk nálunk a 4 főre 10ezer felett van.
Ha pedig dolgoznak a nagyobb gyerekek már, akkor máris nem 500000-ből élnek.
Pontosan, ahogy 11. írta. Négyen vagyunk, ebből 1 fő még nem iszik bolti tejet. Heti 8 literrel veszek. Hozzá 3-4 doboz kockasajt, szeletelt sajtok, vaj, joghurtok, irdatlan összeg. És még csak a tejterméknél járunk. (a 17 főre napi 4 liter tej az még csak egy bögrényi fejenként) A 4 éves fiam 1,5 tányér húsleves után benyom 2 csirkecombot rántva. Az 15 gyereknél mennyi? Eszméletlen kajaköltség. De igazából nem is tudom, hogy lehet 17 főre minden nap főzni.
El nem tudom képzelni, hogy hogyan lehet ennyi pénzből kijönni.
Beosztás kérdése...ez van,ezzel oldják meg a dolgokat.
Amúgy szép ruhákat nem csak újonnan lehet venni,hanem turiból is!Nem tudom hol laknak,de vidéken még olcsóbb a turi(van egy 4 gyerekes ismerősöm,tök jó cuccaik vannak,azt mondta évente 2x vásárol be a családnak kb 20ezer ft-ért,vidéken turiban ahol a rokonai laknak,és ennyit költenek kb ruhára)Plusz biztos öröklik egymástól.
Különórákat valóban suli keretein belül megoldhatják,tankönyv,étkezés ingyenes,sőt ekkora családnak utazásra is vannak kedvezmények!
De csak nem hazudnak,ennyiből meg tudják oldani a dolgokat:)
Amúgy kicsit off-de ezen az oldalon tényleg az a jellemző,vagyis én is azt tapasztalom,hogy sokan vannak,akik 300-400 ezer forintra alig mernek 3 gyereket bevállalni!Nyilván máshogy osztják be a pénzt mint ez a 17 fős család.
Nagyon nem mindegy, hogy mennyi a körítés a fizu mellé. Az ilyen nagy családokat általában támogatja valamilyen egyházközösség/önkormányzat. Adomány, ruha. Ezt kaphatják a szomszédoktól is.
Anyuka vásárolhat börzén, turiból, a hétköznapokon jó suliba járni a melegítő, van 1 szép ruha mindenkinek és kész. A hordott, elnyűtt holmi is öröklődik, toldozzák, foltozzák, amíg lehet. Náluk nincs olyan "luxus", hogy nem hordnak használt cipőt.
Rezsi. Pl. sokat lehet fogni, ha a gyerekek egy vízben fürdenek. A piciket egyszerre fürdetik 10 centis vízben, a nagyobbak is egymás vízében fürdenek, vagy időre tusolnak.
Ha van háztáji, zöldségeskert, gyümölcsfák, vagy vidéki nagyszülő, aki adja a savanyúságot, befőttet, lekvárokat, mindjárt kevesebb a kaja.
Kaphatják ingyen a kaját az oviban/suliban, mert sokszor a fenn említett önkormi vagy közösség állja az összeg másik felét.
A kaja. Szigorúan beosztva, mindenkinek két kanál borsófőzelék, 1 db virsli. Tehát nincs az, hogy annyit eszik a gyerek, amennyi jólesik. Hét közben kenyér, olcsó felvágott, tészta, főzelék feltét nélkül/minimális feltéttel, húsos kaja csak hétvégén. Nincs bolti joghurt, nyalánkság, egyebek.
A szomszédságomban van 3 olyan család, ahol eddig 5-5 gyerek van (az egyiknél lassan itt a hatodik is), ezeket tőlük tudom. Szépen élnek, rendezettek, tiszták, a gyerekek jól neveltek, de már-már katonás rendben élnek a gyerekek, különben kitör a káosz.
Igen mondjuk hívó család az biztos. Hát én akkor sem tudnám kihozni ennyiből.. Jó hogy 500ezer a bevétel, de maga egy 110nm-es ház fűtése, villanya, vízdíja (ennyi emberre mosni kell ám) lemegy az 500ból akkor már rögtön nem 30ezer/fő hanem kevesebb!!
Az egyik gyerkőc szépen hegedült, a többiek hallgatták hát a hangszer maga se 2ft.. Szakkör ide vagy oda ennyi gyerekre nagyon sok havi szinten!
Ja, a mosás...
Ha van fúrt kút, akkor máris kevés a vízdíj. Nincs ám minden nap új ruhaszett... tiszta zokni és fehérnemű. Az otthoni "játszós" ruhát egész héten hordják, csakúgy, mint a suliba járós cuccot, farmert, pulóvert.
Aki utoljára fürdik, meghagyják a vizet, abba bele a mosószer (olcsó), az anyuka abban kilögyböli az apróbb darabokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!