Havi 500000ft 15 gyerekre 2 felnőttre?
Este néztem a tv-ben azt a családot akinek 15 gyereke van, és azt mondták havi 500ezerből élnek. Nekem ez elég hihetetlennek tűnik mivel nagyon szép körülmények között élnek szép ruha, szép ház, különórák a gyerekeknek stb..
Felvetődik bennem a kérdés szerintetek elég ennyi pénz havonta 15 gyerekre?? Ha igen akkor én nagyon rosszul osztom a pénzt :) Ti mit gondoltok??
számoljunk, én is kíváncsi vagyok:
Mivel az étkezésük ingyenes a hétköznapokban, "csak" a vacsit kell megvenniük. Gondolom, hogy nem pizzát rendelnek maguknak, hanem pl. sütnek. Ma csinálok pizzát 6 főre, 1000 ft-ba fog megállni kb. Akkor nekik számoljunk a triplájával az 3000 ft / nap. Gondolom gyümölcsöt-zöldséget termesztenek mert másképp nem lehet. A hétvégéket számoljuk egy 15-el. Akkor a kaja 180 000 ft.
AkkorSzerintem biztosan nagyon sok ruhákat kapnak ismerősöktől. Nekem csak két gyerekem van, de 3 zsák ruhát már bizosan kaptam ajándékba, ráadásul egymástól is örökölnek. Gondolom a nagyobb gyerekek már dolgoznak, tippem szerint a ruháikat maguk állják, de gondolom legalább 20 000-30 000 ft elmegy valamilyen ruhára havonta. 200 000-nál tartunk.
Nyilván nem lovagoltatni járatják a gyerekeket, hanem iskolai keretk közötti szakköre. Nálunk pl. van néptánc/judó/úszás, mind 500 ft/alkalom. 10 gyerkőc, ha jár heti 1-re, de mondjuk 5 gyerek vagy még kicsi vagy már keres, akkor ez 20 000 ft.
Mosószer/mosópór, ha magunkból indulok ki (mosószóda, ecet , szappan 1000 ft / hó / 4 fő, akkor nekik mondjuk 5000 ft/ hó.
Tisztálkodási szer, lányoknak tampon 5000 ft / hó, sampont legyen közös és nagy kiszerelésü 3000 ft/ hó, (kalos 400 ft a liter) tusfördő szintén mondjuk 3000 ft (dm saját márkás 300 ft / üveg) + néhány szappan mondjuk 1000 ft.
12 000 ft / hó.
Tartunk akkor 237 000 ft-nál. Hogy a rezsi mennyi lehet, elképzelésem sincs, de legyen 3x-a a mienknek, akkor 150 000 ft.
Idáig 387 000 ft.
Nyaralást olcsón is meg lehet úszni. Mi pl. ismerőshöz megyünk balatonra, olcsóbban adja ki a házát. 30 000 ft/7 fő/hét. Ha ilyen áron találnak valamit akkor 60-70-a szállás. Vagyik 110 000 ft-juk van arra, amit úgy kell beosztani hogy elég legyen a kajapénz az iskolai szünetekre meg a gyógyszerekre. kemény. Életművészek, én tuti nem tudnám ennyiből kihozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!