Vállalnátok-e 40 évesen babát? Idősebb korban szülők ill. idősebb szülők gyermekeinek véleményére lennék kíváncsi. Hogyan élik meg?
35 évesen találtam meg a párom,37 évesen szültem a kisfiamat :),39 évesen volt egy méhen kívüli terhességem.Az orvosom szerint ennek ellenére nyugodtan vállalhatunk még babát.
Olyan kérdések nyugtalanítanak,lesz-e elég energiám két kicsire idősebb szülőként?Ha mégis egyke marad a kisfiam,félek,nem lesz senkije,mármint testvére,ha mi meghalunk.A párkapcsolatokra nincs sajnos garancia.Egykék véleményét is várom.
Most linkeltem be Czeizel Endre válaszát erről,nála hitelesebb válasz erre senki nem tud szerintem adni. Nézd meg a videót ő elmondja a 35-40 éveskor feletti gyerekvállalás előnyeit. Az okosabb utódot kifejezetten ajánlom ha génekről beszélsz.
Bízzuk az orvosokra a dolgot ne laikusként magyarázzunk abba amihez semmi közünk max betegként.
"Bár a világon most már minden ötödik nő dönt úgy, hogy csak 35 éves kora után vállal gyereket, a biológia nem tartja a lépést a megváltozott családtervezési igényekkel. „A mai 40 éves nők nem úgy néznek ki, ahogy a nagyanyáik néztek ki ennyi idősen, de a petesejtjeik ugyanolyanok" – magyarázta az Indexnek dr. Forgács Vince, a mesterséges megtermékenyítéssel foglalkozó Forgács Intézet igazgatója.
„A petesejtek minősége 40 éves kor fölött már rohamosan romlik, a sejtek 50-70 százaléka kromoszómahibás. Az ilyen sejtekből kromoszómahibás embriók lesznek, amelyeknek az 50-60 százaléka meg sem születik. Egy 43 éves nőnek például matematikailag 10-12 lombikkezelésre van szüksége egy sikeres, saját petesejtes terhességhez" – mondta Forgács doktor."
és ez csak egy indok,miért ne vállaljon valaki 40 évesen
24/25
Mondom, hogy ezért nem szóljunk bele, egy orvos csak jobban ért hozzá mint te aki max gogglezne tudja az orvosi ügyeket.
Biztos, hogy nem vállalnám be!
Sőt! Még 30 évesen sem!! Nagyon max 26, 27
Mindig fiatal párti voltam, 20 éves vagyok, most fogok szülni.
29 hkm
Nem mondtam, hogy Isten de amíg neki alsó hangon ennyi kitüntetése van addig a te orvosodnak mennyi?
Nem isten de a szakmájának kiváló professzora.
SZOT-díj (1977)
Ifjúsági díj (1987)
Kiváló orvos (1988)
Fényes Elek-emlékérem (1988)
Markusovszky-díj (kétszer)
A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje (1995)
Kennedy-díj (2000)
Tudományos díj (USA, 2002)
Hazám-díj (2011)
Radnóti Miklós antirasszista díj (2012)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!