Miért hívják a nők apának a férjüket miután gyerekük születik?
Rengetegen vannak akik mindig minden körülmények közt ha a férjükről beszélnek úgy emlegetik, hogy apa vagy apja. Ez iszonyat furcsa és érthetetlen számomra.
Beszélgettem egy ismerősömmel és egy csomó ideig azt hittem a saját apjáról beszél, miközben valójában a férjéről beszélt. De nem csak nála, mindenkinél ezt tapasztalom errefelé.
Mert az még okés, hogy a gyerekének úgy mondja: "Itt van apa" például, de ha gyerek nélkül kettesben vannak és úgy szól a férjének, hogy "apa, gyere már ide" az fura. Vagy másoknak mesél "apával elmentünk túrázni" ez fura.
Csak szerintem gáz az ilyen? Vagy nektek ez a normális?
Arról még nem is szólva, hogy óvodában dolgozva több gyerekkel is találkoztam aki bekerült és nem tudta az anyja vagy apja nevét, mert csak azt hallotta állandóan hogy anya/apa. Szerintem ez nem normális dolog. Mit gondoltok ezekről?
# 9/10
Miért a férjet apának hívni egészséges?
Én 20 éves vagyok,anya és apa a nevükön szólítják egymást,de a telefonjukba úgy írták be egymást,hogy anya és apa. Néha szokták egymást is így hívni,de nem jellemző. Régebben nem tudom,hogy szólították egymást,de egészséges "felnőtt" lettem :)
20/L
Hát nekem a szüleim soha az életben nem szólították egymást anyának és apának, mégsem szólítottam őket a keresztnevükön. Maximum akkor, amikor rájöttem, hogy hát nekik van saját nevük, akkor párszor megeresztettem egy-egy ilyet, ennyi. De nem látom értemét annak, hogy kvázi "titkoljam" a gyerekem elől az apja nevét, csak mert olyan gáz, ha egyszer-egyszer kiszalad a száját a keresztneve. És akkor mi van? Majd megunja.
Különben én is jártam úgy, hogy félig-meddig ismerős beszélt a párjáról, akit végig apának emlegetett, és eltelt kb. fél óra, mire rájöttem, hogy nem a saját apjáról beszél.
Én el nem tudnám képzelni, hogy a páromat így szólítsam, van nekem apám, őt szólítom apának. Ő sem hívott még szerencsére sosem anyának, ettől még a gyereknek azt mondja, hogy "szólj anyának", vagy "kérdezd meg anyától". De szokta a gyerek hallani, hogy egymást a nevén szólítjuk, mégsem szólít a keresztnevemen.
Szerintem nagyon gáz, ha valaki a PÁRJÁT "becézi" így.
Az apa és anya szó a két szülőre illik, csak őrájuk, nem másokra. Más tészta, ha a gyereknek mondjuk, hogy "Apád nem soká hazaér" vagy "Fiam, apáddal elmegyünk boltba" Ez így okés, de a többi az nagyon gáz, és apa vagy anyakomplexusra vall, és szerintem beteges. Engem nagyon zavar... Sajnos az ismerősök között is van ilyen. A másik kedvencem, mikor a férjét papának becézi. "megjöttem papa". Úristen...és fogom a fejem.
Ő dolga, de istenem... Bár ne hallanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!