Szednétek csak azért fogamzásgátlót, hogy ha elmentek
nyaralni, ne "legyen meg"?
11/20 A kérdező kommentje:
milyen kockázatra gondolsz? nincs tapasztalatom, mert mint irtam, soha nem szedtem még, pedig 30 elmultam.
6-os vagyok. Én véreztem folyamatosan a gyógyszer mellett. Azt mondták, hogy ez nagyon ritka mellékhatás, százezerből egy ilyen van, de én kifogtam. Mondjuk kaptam másik gyógyszert, amit párhuzamosan szednem kellett a fogamzásgátlóval, az elállította a vérzést, de attól meg elkezdtem vizesedni. Nem volt vicces, hogy télen nem tudtam cipőt húzni... Erre is azt mondták, hogy nagyon ritka mellékhatás, ezt is kifogtam, nah ekkor hagytam abba a kísérletezést.
2014. ápr. 8. 13:48
13/20 A kérdező kommentje:
hu! ez elég ilyesztöen hangzik. hát nem is tudom. a dokim meg csináljam nyugodtan. nem beszélt le rola. pedig állitolag jo orvos.
Nekem azt mondta a doki, hogy a 3. napon kezdjem el szedni, hát nem múlt el a vérzésem tőle. Két hét után abbahagytam, utána kicsit felerősödött (megvonásos vérzés már jelentkezett), azután múlt el.
A tájékoztatója szerint első hónapban előfordulHAT vérzés hó közben is. De hogy két hétig folyamatosan... Kösz nem.
Azóta inkább bevállalom, hogy nyaralás alatt megvan, kevesebb kényelmetlenség.
2014. ápr. 8. 13:55
Eltolni úgy lehet vele a menzeszt, hogy pár nappal tovább szeded, mint 21 nap.
Kockázatokról: [link] vagy olvasd el bármelyik betegtájékoztatóját. Vérvétellel pedig tudtommal a trombózis-hajlamot "illik" kizárni előtte.
2014. ápr. 8. 13:57
16/20 A kérdező kommentje:
köszi utolsó! elolvastam a cikket. nagyon elgondolkodtató.
mérlegelnem kell, hogy mi lenne elönyösebb.mi kockázatosabb. vagy csak egyszerüen bizni a szerencsében, hogy pont akkor nem lessz meg. meglátom.azért még várok válaszokat.
Van akinél hónapokig tart, amíg beáll normálisan a vérzése a 7 napos szünetre. Főleg, ha 5 héttel előtte kezded szedni? Nem csak csak a köztes vérzés miatt, hanem az sem biztos, hogy egy adag hormonlöket után a szünetben megjön, sőt még az sem garancia, hogy nem tartasz szünetet. Gyorsan keresnék egy másik orvost a helyedben.
2014. ápr. 8. 15:19
en szinte el sem akarom hinni, hogy van orvos aki ezt az otletet tamogatja!!! a hormon nem jatek, nem eszkoz, legalabbis nem a nyaralas alatti kozerzetem eszkoze! felejtsd el ezt a dolgot, es probalj meg a tampon gondolataval megbaratkozni, hidd el kevesbe karos, mint egy, max 2 level erejeig fog.gatlot szedni...
2014. ápr. 8. 15:29
19/20 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! elég elgondolkodtató!bövebben még utánna nézek, vagy megkérdek egy gyógyszerészt, ö mit mond. aztán mérlegelem a helyzetet. nem hajlok annyira én sem a gyógyszer felé, csak hogy az orvosom is támogatta, nem beszélt le rola.
20/20 A kérdező kommentje:
megkérdeztem egy gyógyszerészt, ö is ugyanazokat mondta el, amiket ti leirtatok! igy ezek után, nekem akkora csalódás az orvosom, pedig sokan dicsérik. ezt azért irom le, hátha másnak is segitek, ha van valaki hasonló cipöben! ezek után ugy döntöttem, hogy nem szedem a gyógyszert, inkább bevállalom, ha esetleg meglenne. vagy lehet szerencsém lessz, és akkor megsem jön. köszönöm nektek a válaszokat, jó hogy megkérdeztem ezen az oldalon, mert lehet akkor másképp döntök. sziasztok!
Kapcsolódó kérdések: