Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mire költitek, hova teszitek...

Mire költitek, hova teszitek a családi pótlékot?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 4. 17:12
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Volt, igen, hogy nagyon vártuk a családit. most szerencsére már nem annyira.

havi 48 e ft.

viszont a gyedemet szoktam várni eléggé, ami már 6. éve 120 eft.

2014. ápr. 4. 22:50
 22/32 anonim ***** válasza:

nálunk 2x volt olyan, hogy naponta 100x mentem fel, hogy megjött-e már. és igen, azért mert nagyon nagy szarban voltunk!

férjem kórházba került, 3 hónapig nem tudott dolgozni. vállalkozó, tehát ha nem dolgozik, nincs pénz.

én is beteg lettem, nem kaptam fizut, 2 hónapig nem tudtam dolgozni...

senkinek nem kívánom ezt, mikor így összejönnek a dolgok. persze a gyerek is lebetegedett, mondjuk ő szerintem ebbe a helyzetbe, soha nem aludt máshol, most meg 2 hétig nem jöhetett haza...

hármunk gyógyszerei 100E fölött voltak, rezsit fizetni kellett, enni kellett, sőt a férjemnek a kórházba csomó ruhát kellett venni mivel én nem tudtam látogatni, mosni rá :(

szóval vártam nagyon a pénzt, mert feléltük a tartalékunkat az első hónapba, nem gondoltuk, hogy ennyire elhúzódik...

azóta persze helyrejöttünk, újra a bankszámlán marad a csp

2014. ápr. 4. 23:48
 23/32 anonim ***** válasza:
49%

Mi nem 500.000-t keresünk, mint ahogy valaki itt említette, hanem jóval többet. Többdiplomás házaspár vagyunk, mégsem ítélem el azt, aki várja a családit. Nekünk is volt ilyen időszakunk. És bárkinek lehet még, főleg a mai világban.

Mi most feléljük, belefolyik a többi pénzbe.

Nem a semmire szültem. Már akkor 2 lakásunk volt kiadva, hogy a gyerekeknek később legyen hol lakniuk, ha felnőnek.

De a férjemnek nem ment jól az üzlet 2 évig én meg kezdő tanár voltam, 80000es fizetéssel. Vártuk a családit, mert az összes vagyonunkat befektettük, kellett a készpénz.

Nem tudhatod ki miért várja, nem tudhatjátok, mire kell. Nem feltétlenül azért, mert nem tud egy szelet kenyeret sem tenni az asztalra. De ha erről is lenne szó, akkor sem szégyen. Ezzel az összeggel, még ha csak 12000 ft is fejenként, akkor is számol az ember. Ahogy számol a fizetésével is. És van, ahol nem mindegy, hogy mikor jön.

Szégyellheti magát mindenki, aki ítélkezik, vádaskodik, de az is aki ezért képes feltenni ilyen kérdést, merthogy hetente olvasok ilyen kérdéseket.

2014. ápr. 5. 08:35
 24/32 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem az nem vádaskodás vagy ítélkezés ha elmondom a véleményem, és válaszolok egy kérdésre. Nem szégyellem magam azért, mert másképp gondolok valamit. Nem ismerem itt személyesen senki történetét, és senkit, így nem is tudom megítélni vagy elítélni őket. Arról a jelenségről miszerint sokan úgy alapítanak családot, hogy egy vasuk sincs, majd azt várják hogy más tartsa el őket, és sírnak a szegénységük miatt, meg van a rosszalló véleményem.
2014. ápr. 5. 09:07
 25/32 zabmester ***** válasza:

Szerintem sem kellene ész nélkül mindenkibe belekötni, aki már várja a családit (függetlenül attól, hogy az állandó kérdezgetéstől nem jön hamarabb), hiszen senki nem lát bele a másik életébe, na meg amúgy is, a "mit kellett volna" jellegű prédikációktól még soha senkinek nem lett jobb.

Volt már nálunk is olyan, hogy vártuk a családit, mert az előző hónapban nagyon kifutottunk a keretből. Na bumm, ettől még szerintem nem voltam akkor sem rossz szülő. Olyan is volt már, hogy forintra pontosan kijöttünk az adott hónapra, viszont tartalék nem maradt, ellenben elsején elromlott a hűtő, szerelőt kellett hívni, de csak másnap tudtunk, amikor megjött a családi.

A készpénzes dolgot mondjuk nem annyira értem, kártyával is lehet fizetni manapság azért már a legtöbb helyen, úgyhogy nem feltétlenül muszáj a postásra várni, de hát ugye kinek hogyan kényelmes. Én inkább nem veszem le, így is használhatom a saját pénzem.

2014. ápr. 5. 09:19
 26/32 anonim ***** válasza:
tízezer megy a babakötvényébe.egy számlánk van,arra megy minden,így nem különítem el a családit.ha nem lenne a családi,akkor is félretennénk neki ennyit.
2014. ápr. 5. 12:28
 27/32 anonim ***** válasza:

Az összbevételünkbe számít bele, amivel kalkuláltunk, amikor gyereket vállaltunk.

Persze, nézhetjük úgy is, hogy pont ugyanolyan összegű az életbiztosításunk is, ami megtakarítás is egyben.

De mi úgy kalkulálunk, hogy van X összegű bevételünk, aminek egy kis részét képezi a 2 csp is és van Y összegű kiadásunk, aminek egy része a 2 életbiztosítás és pusztán véletlen, hogy a 2 említett dolog pont ugyanakkora összegű :)

2014. ápr. 5. 14:31
 28/32 anonim ***** válasza:
Általában pont kijön belőle az oviban az ebéd,a hozzátartozó gyest meg amire éppen kellett,de pl mikor baba volt mindig mikor megjött a gyes+családi mentünk is bevásárolni pelust,popsitörlőt,tápszert,tehát minimum a felét rögtön a fiamra költöttem.Mindig jó volt mindkettő pluszba,de szeretném,hogy ha nyáron lediplomáztam és jobb munkám lesz,akkor a családit külön gyűjtsem a fiamnak későbbre.
2014. ápr. 5. 19:27
 29/32 anonim ***** válasza:
30%
Mèg szerencse hogy idegeneknek nincs koze egymás èletèhez. Ahhoz meg pláne hogy ki mikor szül mire ès hová.
2014. ápr. 5. 22:08
 30/32 anonim ***** válasza:
51%
Valóban nincs senkinek köze hozzá hogy ki mire és hová szül. Akkor viszont jól jön bárki, mikor kell a gyerekének az adomány pelus kaja, pénz stb., mert ne hagyjuk éhen halni a gyerekét....
2014. ápr. 6. 13:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!