Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mire költitek, hova teszitek...

Mire költitek, hova teszitek a családi pótlékot?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 4. 17:12
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

10-es, lehet innen elpályázni, hagyjuk már azt az álszentkedést,ez egy név nélküli oldal, ahol kérdéseket teszünk fel!!!

Nem kötelező itt lenni!

2014. ápr. 4. 19:05
 12/32 zabmester ***** válasza:
Amire éppen kell. Mivel ez érkezik először, általában ez az első heti kosztpénz. Nincs olyan, hogy konkrétan ezt vagy azt a forintot mire költjük, amúgy is számlára érkezik majdnem minden. Aztán azt tesszük félre, ami hónap végén megmarad (ennél az összegnél több szokott maradni, szóval ha úgy vesszük, nem költjük el a csp-t).
2014. ápr. 4. 19:37
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

Ők is itt vannak, de csak elolvassák a kérdést, mert ha leírnák, hogy abból rögtön elmennek bevásárolni, hogy aznap legyen mit az asztalra tenni, mert hónapról hónapra élnek, akkor rögtön elkezdenék leoltani őket, az okos, művelt, diplomás, max. gyedes anyukák, akiknek a párja hazavisz legalább 500 ezret, hogy minek szültek, na kb. ennyi.

Én tudod mire költöm? Levonja a bank a lakáshitelre, amint megérkezik a számlára, mivel minden hónapban ez a pénz érkezik meg előbb, miután a cég megváltoztatta az utalást. De mivel én nem kértem másik dátumot, mert a csp is fedezi a hitelt, így a hitelre megy.

2014. ápr. 4. 19:39
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Tudod, kérdező, azért tényleg nem kellene egyből rosszra gondolnod ám! Az én Gyed-emet pl. folyószámlára utalta a munkahely, de a családit direkt kp-ban kértem, hogy ne kelljen automatából pénzért hozzájutnom. Mert kifejezetten idegesített, hogy a pénzemért csak pénzért juthatok hozzá. És mivel nekünk családilag csak 1 számlánk van, ide utalják a férjem fizuját, így mostantól is az van, hogy 150.000 forintig tudom ingyen felvenni a pénzt, utána fizetek érte, természetesen én is várom a postást, mert egyrészt 3 gyerekünk van, másrészt a férjem csak hónap 22-25 között kap pénzt a számlára. Ettől függetlenül nem szenvedünk hiányt semmiben. Én semmi rosszat nem látok abban, ha valakinek most a hétvégére már nagyon kellett a saját pénze, ami jár neki, és amit a postás hoz. Vannak sokan, akik nem tudják ezt az összeget egy az egyben félretenni ezért, meg azért, meg amazért, ettől még ők is emberek. Millió oka lehet ennek. Nem szimpatikus az, ha valaki a biztos kényelméből eleve előítélettel tekint le a nála szerényebben élőkre.
2014. ápr. 4. 20:05
 15/32 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem az is álszentség, hogy nem merjük kimondani, hogy igen, gáz hogy valaki úgy vállal gyereket, gyerekeket, hogy hónap elején lesi a postást a családira várva, mert nem tud ételt venni a kicsiknek.

Igenis kell egy minimum anyagi létbiztonság amire gyereket lehet vállalni. Ha valaki magát sem tudja tisztességesen ellátni, étellel, ruhával, az mire vállal gyereket.

Nem gondolom, hogy nekem kellene szégyellnem magam mert "maxgyedes" voltam. Szülés előtt hosszú éveket dolgoztam bejelentve, adót TB-t, és minden járulékot befizetve. Munka mellett tanultam, küzdöttem a "jólétemért". A párom ugyanígy tett. Nem vagyunk gazdagok, de hónap végén sem esünk pánikba, ha gyógyszerre, vagy váratlan kiadásra van szükség a gyerekek miatt. Szerintem ez a normális, nem pedig a családira várakozás éhenhalás ellen.

2014. ápr. 4. 21:20
 16/32 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem meg az a gáz hogy ide jonnek ès azt lesik kibe lehet bele kotni. Az èletben nem mindig van esely a tokeletesre várni. Az nem bun ha valaki nem milliokra szul ahogy az sem ha várják a pènzüket. Egyèbkènt èn is arra koltom amire kell.
2014. ápr. 4. 21:45
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Sok dologban igazat adok Neked, utolsó, de szeretettel ajánlom a figyelmedbe, hogy nem mindenki azért várja a családit, mert az kenyérre kell, hanem pl. - mint én is - azért, mert az kp. és nem számlára utalt, pénzért felvehető pénzösszeg. Nem kellene általánosítani. Arról nem is beszélve, hogy szerintem annál több alázattal kell élni az életet, mint hogy azt hangoztassuk, mi mindent megtettünk a jólétünkért. A jólét egyrészt nem életcél, másrészt a mai világban, ahol soha semmi nem biztos, bárki részéről bármikor elveszíthető. Nem kívánom senkinek, de mindenki kerülhet önhibáján kívül is olyan helyzetbe, hogy a családi pótlék kenyérre kell. És szerintem ez nem lehet alapja semmiféle stigmatizálásnak.
2014. ápr. 4. 21:48
 18/32 A kérdező kommentje:

16-os milyen tökéletesre??

Vagy várok a 12ezres cspre,mert kell a megélhetéshez vagy tökéletes az életem? Jajj már..

Amùgy nem rosszindulatbòl tettem fel a kérdést,tényleg érdekel,h ki miért várja ennyire.

Viszont tény,hogy elìtélem az olyan körülmények közé valò gyerekvállalást,ahol a csp a megélhetéshez kell.

2014. ápr. 4. 21:57
 19/32 anonim ***** válasza:
Kérdező, a családi pótlék nem gyermekpótlék, hanem CSALÁDI pótlék. Azaz a családé. A gyerekeké és a szülőké. Én tanárként 12 év munkaviszony után, egyetemi diplomával, pótlékokkal bruttó 153.111 forinttal jöttem el a harmadik gyerkőccel Gyed-re. A Gyed 100.000 forint volt havonta. Most, hogy már lejárt, de állományba csak ápr. 1-től vettek vissza, 5 hétig Gyes-en voltam, fizetést majd csak május elseje után kapok. Ebben a hónapban a családi pótlék a megélhetéshez kell. 48.000 forintot kapok, ez a pénz - ha szégyennek tartod, ha nem - nem nélkülözhető a mi költségvetésünkben.
2014. ápr. 4. 22:05
 20/32 anonim ***** válasza:
60%

Az hogy szüksége van a családnak a családi pótlékra, és nem bankba teszik gyűjtögetni, nem ugyanaz mint amikor ha hétfőn nem jön meg a családi akkor aznap még egy szelet vajaskenyér sincs vacsira.

Még mindig azt mondom, hogy mielőtt valaki gyereket vállal meg kell teremteni egy minimum létbiztonságot.

Ja, és a jóllétre nem várni kell, mint a családira, hanem dolgozni kell érte.

2014. ápr. 4. 22:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!