Mire költitek, hova teszitek a családi pótlékot?
10-es, lehet innen elpályázni, hagyjuk már azt az álszentkedést,ez egy név nélküli oldal, ahol kérdéseket teszünk fel!!!
Nem kötelező itt lenni!
Ők is itt vannak, de csak elolvassák a kérdést, mert ha leírnák, hogy abból rögtön elmennek bevásárolni, hogy aznap legyen mit az asztalra tenni, mert hónapról hónapra élnek, akkor rögtön elkezdenék leoltani őket, az okos, művelt, diplomás, max. gyedes anyukák, akiknek a párja hazavisz legalább 500 ezret, hogy minek szültek, na kb. ennyi.
Én tudod mire költöm? Levonja a bank a lakáshitelre, amint megérkezik a számlára, mivel minden hónapban ez a pénz érkezik meg előbb, miután a cég megváltoztatta az utalást. De mivel én nem kértem másik dátumot, mert a csp is fedezi a hitelt, így a hitelre megy.
Szerintem az is álszentség, hogy nem merjük kimondani, hogy igen, gáz hogy valaki úgy vállal gyereket, gyerekeket, hogy hónap elején lesi a postást a családira várva, mert nem tud ételt venni a kicsiknek.
Igenis kell egy minimum anyagi létbiztonság amire gyereket lehet vállalni. Ha valaki magát sem tudja tisztességesen ellátni, étellel, ruhával, az mire vállal gyereket.
Nem gondolom, hogy nekem kellene szégyellnem magam mert "maxgyedes" voltam. Szülés előtt hosszú éveket dolgoztam bejelentve, adót TB-t, és minden járulékot befizetve. Munka mellett tanultam, küzdöttem a "jólétemért". A párom ugyanígy tett. Nem vagyunk gazdagok, de hónap végén sem esünk pánikba, ha gyógyszerre, vagy váratlan kiadásra van szükség a gyerekek miatt. Szerintem ez a normális, nem pedig a családira várakozás éhenhalás ellen.
16-os milyen tökéletesre??
Vagy várok a 12ezres cspre,mert kell a megélhetéshez vagy tökéletes az életem? Jajj már..
Amùgy nem rosszindulatbòl tettem fel a kérdést,tényleg érdekel,h ki miért várja ennyire.
Viszont tény,hogy elìtélem az olyan körülmények közé valò gyerekvállalást,ahol a csp a megélhetéshez kell.
Az hogy szüksége van a családnak a családi pótlékra, és nem bankba teszik gyűjtögetni, nem ugyanaz mint amikor ha hétfőn nem jön meg a családi akkor aznap még egy szelet vajaskenyér sincs vacsira.
Még mindig azt mondom, hogy mielőtt valaki gyereket vállal meg kell teremteni egy minimum létbiztonságot.
Ja, és a jóllétre nem várni kell, mint a családira, hanem dolgozni kell érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!