Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mire költitek azt a pénzt,...

Mire költitek azt a pénzt, amit a gyermeketek kap?

Figyelt kérdés

Gondolok itt arra hogy szülinapra,húsvétra,karácsonyra....stb

Tehát félrerakjátok? Felhasználjátok a napi dolgokra ? Vagy a gyerköcnek vesztek belőle valamit ??

Nemsokára megszületik a kisfiam,és párom mondta hogy az ő családi körében a régi szokás szerint húst,ételt,pénzt hoznak látogatáskor...stb

Nem állunk rosszul anyagilag,tehát úgy szeretném hogy félrerakni a gyerkőcnek a későbbiekre

Ti hogy vagytok vele ??

2013. okt. 16. 15:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Most várjuk a születését, és kaptunk már pénzt ajándékba tanácstalan rokonoktól. Eltettük félre. Nem alapoztunk erre, meg is lepődtünk, hogy kaptunk, igazából. Spórolunk, félretettük. Majd, ha szüksége lesz valamire a családnak, akkor ott van, de egyben a saját megtakarításainkkal, nem válogatjuk szét, hogy "apa pénze", "anya pénze", "baba pénze". A családunk egyben van, minden szempontból.
2013. okt. 16. 15:49
 2/12 zabmester ***** válasza:

Általában a nagyszüleim szoktak pénzt adni, hogy vegyek a dédunokának azt, amit jónak látok. A család többi tagja inkább maga veszi meg az ajándékot, vagy tőlem megkérdezni, mi az, amit nagyon szeretne, stb.

De amit a dédiktől kap, abból ajándékot veszek neki, vagy hozzáteszem ahhoz az összeghez, amit mi ajándékra szánunk, és kap egy nagyobb dolgot, ha olyasmit szeretne. Ha viszont nem költöm el az egészet, amit a dédiktől kap, akkor a maradékot félreteszem egy borítékba, és például a következő ajándékozós ünnepen használom fel.

2013. okt. 16. 15:51
 3/12 zabmester ***** válasza:
Ja, mondjuk az enyém már nagyobb :) Baba korában is volt, hogy pénzt kapott, olyankor is félretettem, ha akkor éppen nem volt rá szükség, de akkor még persze nem annyira játékra lett költve, hanem pl. a dédiktől kapott pénzből vettem meg az új etetőszéket, amikor szükség lett rá.
2013. okt. 16. 15:54
 4/12 anonim ***** válasza:

A dédszülőktől eleve úgy kapunk pénzt, hogy "vegyetek belőle valamit a picinek, én nem tudom mire van szüksége". Így ebből veszünk valamit, amit aztán a déditől kap meg.

Mástól nem kapunk pénzt.

Ha később ő fog kapni, akkor a felét el kell majd tennie, a másik felét elköltheti.

2013. okt. 16. 15:57
 5/12 anonim ***** válasza:
változó, van, amikor egy nagyobb dologba beletesszük a saját pénzünkhöz, de van, hogy a külön bankszámlára beteszem. Ide jön a családi pótlék is, és az össze gyerekkel kapcsolatos juttatás itt van, ehhez nem nyúlunk hozzá
2013. okt. 16. 15:58
 6/12 anonim ***** válasza:

Játékra, gyermekapolasi szerekre, gyümölcsre (alapbol is veszünk, de ilyenkor a nagyrészét erre költjük). Belepokre, pl.allatkertbe, stb.

De vettünk mar belole ifjúsági agyat es egy katicás 3-as fogást is.

Igazabol nincs megszabva, de akadt olyan, hogy élelmiszerre koltottuk, mert épp nem volt szabad felhasznalasu takarekunk es ebből fedeztük a hust, stb.

Következő hónapban pedig "visszaraktuk" a zsebpenzet :)

2013. okt. 16. 16:22
 7/12 anonim ***** válasza:

Sosem kaptam pénzt még a lányom nevében, de ha kapnám akkor számlákra, élelmiszerre, gyerekholmikra költeném.

Mi rosszul állunk, konkrétan szegények vagyunk, ezért ez a válaszom.

2013. okt. 16. 16:47
 8/12 anonim ***** válasza:

ünnepre nem adnak pénzt, előtte adják oda, én abból veszek valamit, ha nem elég akkor kipótolom, anyóséknál volt olyan, hogy kértem még 1-2.000.-, csak hogy azt vegyem meg amire tényleg vágyik a gyerek.

aztán mindenkinek kiszállítom az ajándékokat és ünnepekkor ők adják oda.

nem igazán értem, hogy mi értelme egy gyereknek pénzt adni mondjuk karácsonyra, az annyira személytelen, nem? inkább akkor te is kérd el előre és vegyél valamit neki, hogy örülni tudjon ne csak nézzen. persze nem pár napos-hónapos korára korára gondolok, hanem a későbbiekre :)

2013. okt. 16. 19:22
 9/12 anonim ***** válasza:

mikor kisebbek voltunk, odaadták anyunak, aki megvette, elvitte, és nagyinál csomagoltuk ki a fa alatt.

Mikor nagyobbak lettünk, mi kaptuk meg, de be kellett számolni, mit vettünk belőle.

Az utóbbi években már nem kell beszámolni, de azért elmondom, hogy pl. ezt a cipőt abból vettem, amit szülinapomra adtál

Szerintem nálunk is ez lesz a rendszer :)

2013. okt. 16. 20:04
 10/12 anonim ***** válasza:
Csak 1 éves múlott, de amit keresztelőre húsvétra szülinapra .... kapott azt egy külön számlára tettük félre neki. Ha nagy lesz és akar táborozni, jogsit letenni majd tud mihez nyúlni. Én is így tettem le a jogsimat anno.
2013. okt. 16. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!