Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sok szülő miért ad ilyen...

Sok szülő miért ad ilyen rossz nevet a gyermekének?

Figyelt kérdés

Két Kevin is volt a játszótéren , a Dzsesszika (leírni is borzasztó rossz) is egyre gyakoribb , ismerek egy Rikárdót és Szibellát , 2 évesek. Mindegyiktől a hideg futkos a hátamon. És most jön a hab a tortán: [link]

Új nevek engednek meg. Ráadásul szülők !!! kérésére miatt engedélyezték. Amikor ezeket elolvastam , leestem a székről xD

Absa, Aglent, Áldás, Alirán, Amondó, Árlen, Ata, Bahar, Balzsam, Béke, Benke, Bere, Béta, Bojtorján, Cseresznye, Dió, Ében, Elif, Erátó, Fahéj, Fehér, Gesztenye, Göncöl, Györke, Harka, Hárs, Kara, Kilit, Küne,Létó, Március, Mikolt, Miron, Móka, Remény, Sáfély, Sáfrány, Sudár, Szeder, Színes, Témisz, Torna, Ozora, Zejnep.

2014. ápr. 3. 14:56
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
65%
Nekem pl a Sándor, Lajos, Aladár, László, Vince, Szilvia, Viktória, Katalin, Ágnes, Andrea, stb nevek nem tetszenek, mégse háborgok, hogy milyen szr szülő az, akinek így hívják a gyermekét. Neki ez tetszik, ennyi.
2014. ápr. 3. 15:31
 12/26 anonim ***** válasza:
84%
Link az hülyeség...a Miron név nekem kb. 3 éve tetszik és már akkor is anyakönyvezhető volt. Ez csak lázítás, hogy csináltak egy cikket, hogy IDÉNTŐL vannam ezek a nevek...legyen miről csámcsogni...
2014. ápr. 3. 15:31
 13/26 anonim ***** válasza:
80%
A tömegnevek sem vonzanak, de ezek sem. Lehet találni az utónévkönyvben szép neveket nem muszáj a 600. Hannát vagy Bencét választani, és a Sáfélyt sem kell kérelmezni...
2014. ápr. 3. 15:32
 14/26 anonim ***** válasza:
75%

Érdekes hozzáállásod van. Pl mi bajod az Ébennel, Fehérrel, amikor a Lilla (=lila) névvel semmi bajod? Vagy a Gesztenye, Hárs, Sáfránnyal mi bajod, ha a Virággal, Violával nincs? Ezek most az új, felkapott nevek, amin mindenki megbotránkozik, 20 év múlva meg átlagosak lesznek. Régen mindenki Erzsi, Margit, meg Éva volt, és az Alexandrán botránkoztak meg az emberek.

Törődj a magad dolgával, és akkor nem idegesíted magad.

Ja és nincs "rossz" név, maximum olyan, ami neked nem tetszik.

2014. ápr. 3. 15:42
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek más név tetszik.. PL amit írtál:Benett:szerintem aranyos,kedves név. Mici: Abigélben is van egy néni akit igy hivnak. (Vagy akár egy azt hiszem Móricz regény: Mici néni két élete: https://www.youtube.com/watch?v=94HhCg5HXJ4
2014. ápr. 3. 16:18
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Hát tényleg, még egy Bence, Levente, Anna, Hanna vagy Lilike elkél az országnak...

Az egyik válaszoló jól írja amúgy. A Mandula kiakasztó, de a Viola már nem annyira.

2014. ápr. 3. 17:53
 17/26 anonim ***** válasza:
47%

Mert valaki általános kérdést nem tehet fel az oldalon?? Gyakori kérdések a neve, tehát szerintem igen!

És szerintem igenis van bizonyos határ a különleges nevek és a borzasztóan idétlen nevek között.

2014. ápr. 3. 18:18
 18/26 anonim ***** válasza:

A kérdésre válaszolva: Azért, mert így akarnak minél különlegesebb nevet adni a gyereküknek. Ma nagyon divatba jöttek a ritka nevek, holott régen mindenki csak ítélkezett azok felett... Nyilván régen szebbek voltak mint most.

Sok szülő sajnos még a szavak jelentését sem ismerik a felsoroltak közül mint Cseresznye, Dió, Balzsam. Ezek nem nevek, legalábbis nem emberi nevek.

Ma már ilyen világot élünk, nem kell foglalkozni azokkal, akik ilyen elvetemült neveket adnak a gyereküknek. Arról már nem is beszélve, hogy a sztárokat veszik alapul a névválasztásban... szánalmas.

Egy biztos, ha a környezetemben valakit így hívnának mint Március, Fehér, Fahéj és társaik amik most bejöttek körberöhögném, természetesen nem bunkó módon, nem hozom a tudtára, majd továbbállnék. Ennyi.

28 hkm

2014. ápr. 3. 19:08
 19/26 anonim ***** válasza:
55%
Piroska,Barna kb. 60 eves rokonaink.Ismerosi korben van Virag,Viola,Palma stb.,mind harmincon tul.Semmivel nem masabbak,mint a fenti nevek,evtizedek ota vannak ilyenek,csak most divat lett ezen frocsogni...
2014. ápr. 3. 21:45
 20/26 anonim ***** válasza:
52%

mi közöd van más gyerekének a nevéhez? most komolyan. ismerősömék imádják a Zekő nevet (szerintem is jó név), úgy is nevezték el a fiukat. senkinek semmi köze hozzá. neked is meg van a jogod hogy úgy nevezd el a gyereked ahogy akarod, ugyanúgy másnak is. még jó hogy egy iskolában nem csak 26 Bence, 19 Dávid, meg 15 Ádám van...

a baj nem a különleges nevű gyerekek szüleivel van hanem azokkal akik egyfolytában más dolgába ütik az orrukat és ismeretlenül ítélkeznek mások felett ("biztos azért adják mert azt hiszik ettől különlegesebb lesz" - nem, leginkább azért mert az tetszik nekik... ).

2014. ápr. 10. 17:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!