Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért rossz szülő egyből, aki...

Miért rossz szülő egyből, aki nem adatja be a választható oltásokat?

Figyelt kérdés
Prvenart és NeisVac- ot megkapta a gyerekem, a többit messziről elkerülök. Szóval én nem vagyok teljesen oltásellenes, de 100%- ig megértem azt is, aki sokallja a kötelezőket is. Miért szidjátok ezért?
2013. máj. 10. 12:22
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell elmondani amikor kérdezik. Senkire nem tartozik. Felesleges konfliktus az egész. Mindenki másképp látja a dolgokat és a saját gyerekéről majd mindenki eldönti mire van szüksége. Vannak szülők akik nem tudják elfogadni ha vki nem úgy gondolkodik mint ők. Nem tudom miért kell mások életébe beleavatkozni?!! Döntse el saját magának ha ő adja se lesz neki se több se kevesebb és akkor sem ha nem adja. De ezt a legtöbb ember nem fogja fel.
2013. máj. 10. 12:28
 2/20 anonim ***** válasza:
32%
Én nem szidom, mindenki saját dolga. De gondold el, ha valaki nem adatja be,pl. rota ellenit, aztán a gyerek meg elkapja, és kórházba kerül. Na, akkor is úgy gondolja, hogy felesleges oltás?
2013. máj. 10. 12:29
 3/20 anonim ***** válasza:
65%
nem szidjuk őket ez tévedés...mindenki azt teszi amit jónak lát,de amikor egy másik kérdésben anyuka azt írja a kanyaró nem veszélyes betegség és nyugodtan kapja el a gyerek majd meggyógyul...na akkor fel megy a pumpa:)
2013. máj. 10. 12:29
 4/20 A kérdező kommentje:
És ha beadatja és rotával mégis kórházba kerül? ugyanannyi az esély rá. Akkor mennyire tartja feleslegesnek? Azt én pl utálom, az összes ismerősöm gyereke volt kh-ban, hiába kapták meg.
2013. máj. 10. 12:31
 5/20 A kérdező kommentje:
a kanyaró ellen meg kötelező az oltás.. nem?
2013. máj. 10. 12:32
 6/20 anonim ***** válasza:
24%
Azért mert olyan betegségnek teszi ki a gyermekét(és másét is)az a szülő aki nem adatja be ami ma már nem súlyos vagy végzetes viszont az oltás nélkül az!
2013. máj. 10. 12:34
 7/20 anonim ***** válasza:
62%

Az én gyerekeim megkapták, meg is fogják, de semmit olyat sem kaptak el, ami ellen be lettek oltva.

Ha nem adattam volna be, és mégis kórházba kerülnek (voltam velük párszor, nem kívánok senkinek), hát elsüllyednék magam előtt a lelkiismeret furdalástól. Más az, ha beadatom, és elkapja, ez van (ez egyébként sem gyakori), és más az, ha be sem adatom, és elkapja.

Sokan azért nem adatják be, mert nem tudják kifizetni, és akkor inkább azt mondják, hogy felesleges.

2013. máj. 10. 12:37
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
így van kanyaró kötelező ezt írtam neki én is.de akkor is maga a példa a hülyeség részéről
2013. máj. 10. 12:38
 9/20 anonim ***** válasza:
66%
Én sem fogom beadatni a nem kötelezőket... a mi gyerekkorunkban (75-ös vagyok) nem volt ilyen.. megkérdeztem anyukámat. Nekem megvan a véleményem az oltásokról, de inkább nem mondom, mert kinyírtok :))
2013. máj. 10. 13:00
 10/20 zabmester ***** válasza:
62%

Én még sosem hallottam róla, hogy szidnák azokat, akik nem adják be a nem kötelező oltásokat. Én se adattam be, csak a pneumococcus ellenit (vagyis ezt a kettőt mindig keverem, lehet, hogy meningococcus, most ebben nem vagyok biztos). A többit nem éreztem szükségesnek. Van egy majdnem 6 éves fiam, volt már bárányhimlős, nála ez elég laza volt, szóval nem sajnálom, hogy nem adattam oltást. Aztán mi van még, ami nem kötelező? Pl. rota. Hát nem tudom, hogy volt-e már neki, még az is lehet, hogy igen, csak nem volt olyan durva, hogy kórház legyen a vége. De ilyen betegségen amúgy is mindenki átesik élete során, csak persze csecsemőkorban veszélyes. Ezt a rotát akkor kezdték nyomatni tévében meg minden egyéb helyen, amikor már nem is kaphatott volna ellene oltást a gyerek, úgyhogy be se adathattam volna. De van olyan ismerősöm, aki beoltatta a gyerekét rota ellen, mégis elkapta, mentek is kórházba.

Úgy vagyok vele, hogy elég a kötelező. Azok tényleg meglehetősen durva betegségek, és ha nem lennének oltva az emberek, akkor sokan megfertőződnének, viszont amik csak ajánlottak, azok olyan betegségek ellen védenek, amik vagy nem túl gyakoriak, vagy általában szövődményektől mentesen meg lehet belőlük gyógyulni. Nyilván vannak kivételek, de ha ezek akkora veszélyt jelentenek, már rég kötelezőek lennének ezek is.

2013. máj. 10. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!