Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért rossz szülő egyből, aki...

Miért rossz szülő egyből, aki nem adatja be a választható oltásokat?

Figyelt kérdés
Prvenart és NeisVac- ot megkapta a gyerekem, a többit messziről elkerülök. Szóval én nem vagyok teljesen oltásellenes, de 100%- ig megértem azt is, aki sokallja a kötelezőket is. Miért szidjátok ezért?
2013. máj. 10. 12:22
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
21%
Azért, mert nem csak a saját gyerekét érinti a döntés: az összeset megfertőzheti, aki még nem elég idős az oltáshoz. Lehet lenullázni, de bármilyen közösségbe is jár a gyerek, ezzel számolni kell.
2013. máj. 10. 13:25
 12/20 anonim ***** válasza:
Nagyon egyetértek a 10-es kommentelővel!!!
2013. máj. 10. 13:30
 13/20 anonim ***** válasza:

Én beadattam a Prevenart, a Menningitec-et. A többit nem, de a bárányhimlőn gondolkozom. Nekem, és a tesómnak is csak pöttyökkel lezajlott a dolog, de barátnőm két gyerekét nagyon megviselte. Ezért ezen még gondolkodom, meg olvasgatok róla. A védőnő elmondta, hogy a rota jónak jó, de elég drága, és egyáltalán nem tuti a védelem. Sokszor van, hogy a babák hányós-hasmenős dologba esnek, és mire lezajlik, utána derült ki, hogy ez rota volt. Mellesleg elég nagy körülötte a felhajtás is.

A többin nem gondolkoztam, hogy kellene. Szidni, én személy szerint sosem szidok senkit azért, mert beadja, vagy nem. Gyanítom, hogy aki szid, az ha nem emiatt, akkor mást talál, amin köszörülheti a nyelvét.

2013. máj. 10. 13:38
 14/20 anonim ***** válasza:
45%
Nekem is a gyerekem a legfontosabb. Ezért nem adatom be a kötelezőket!
2013. máj. 10. 13:53
 15/20 anonim ***** válasza:
66%
úgy értem, a NEM kötelezőket, bocsánat. Elírtam.
2013. máj. 10. 13:54
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Én beadattam mindent!És?Mindenkinek a saját dolga.

Szerintem nem kell emiatt egymásnak esni.

Van aki beadatja,van aki nem.Különbözőek vagyunk,de szerintem abban egyetértünk,hogy oltástól függetlenül,mindenkinek a gyermeke a legfontosabb!!

2013. máj. 10. 14:39
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Egy kérdésnél, ahol leírtam, hogy beadatom a nem kötelező oltásokat is a végén már én voltam a rossz szülő, mert azok feleslegesek, csak rosszat teszek a gyerekemnek, sőt a végére eljutottak összeesküvés elméletekig is. Szóval, ki szid kit?

Egy a lényeg, mindenki csinálja úgy, ahogy akarja, senkinek semmi köze hozzá.

2013. máj. 10. 15:16
 18/20 anonim ***** válasza:
attól h beadatsz vmilyen oltást nem amiatt fogja az adott betegséget elkapni ha meg elkapja az nem amiatt van mert megkapta...semmi se véd 100%osan...
2013. máj. 10. 18:32
 19/20 gabszem ***** válasza:
Mi beadattuk a rotát, mert az ismerőseink között sokan vannak akiknél a gyerek elkapta és 1 hetet kórházban volt. Tehát tényleg megvan az esély hogy elkapja, főleg amilyen lepukkant emberek vannak mostanában... A Meningococus ellen is beoltattuk ,de a bárányhimlő ellenit pl. nem adatjuk be mert tök fölösleges, a doki szerint nem ér semmit, így is nagy valószínűséggel el fogja kapni, mert az oltóanyag nincs jól kifejlesztve. Mi is átestünk rajta.
2013. máj. 16. 08:03
 20/20 anonim ***** válasza:

Szerintem sok szülőnél megint a pénz dominál. Olyan marha drágák a választhat oltások...nem mindenki engedheti meg magának. Ha legalább lenne 1-2 ezer ft, de nem tizenezrek...

Ez már megint egy olyan dolog, ha nem adatod be, egyesek rád kiabálják, hogy sz@r szülő vagy..

2013. máj. 16. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!