Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miben tartjátok a "kreatívosko...

Miben tartjátok a "kreatívoskodó" holmikat?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a gyurmára, színes papírokra, ollókra, festékekre stb. Mi eddig a konyhapulton illetve a gyerekszobában a komódon tartottuk, de a kisebbik gyermekem már kapaszkodva feláll, így eléri a nagy holmiját. Mit javasoltok mibe tegyem őket?
2014. ápr. 2. 10:12
 1/2 anonim ***** válasza:
41%

3,5 éves a kisfiam, van ilyen "cucc" bőven :)

Az jött be, hogy általában nincsenek elől hagyva, hanem a szobájában a beépített szekrényben vagy apolcokon vannak olyan részek, ahová elpakoljuk őket- ha szeretné használni, akkor leveszi vagy szól, hogy mit keres.

Ceruzákból mi még a herlitz-es, fabercatell-es vastagabb nyolcszögletűt használjuk- nekem nagyon bejött, hogy üres, megmaradt fém tápszeres dobozban tartjuk, heggyel lefelé fordítva.

Zsírkrétákat, olajpasztell krétákat fém négyszögletes fedeles dobozban- nekem kell kinyitni elsőre, ha szeretné használni (olyasmik, mint pl. a karácsonyi sütisdobozok)

Rajzoláshoz sima fénymásolópapírt használunk, mindig csak max. 10 db van odacsíptetve ilyen A4-es kartonlaphoz (felíró tábla a neve azt hiszem)- így nincs szétdobolva, ha új oldalt szeretne, akkor lapoz, ha elfogy, szól

Mintalyukasztókat, hullámos ollókat, élvágókat, körvágókat egy műanyag pattintós tetejű dobozban (ikeában és a KIKben is vettem ilyeneket), szekrényben- ezekre fokozottan figyelek, ha nincs használva szigorúan nincs elől hagyva

Apróságokat, mint matrica, csillámtoll, flitterek kapcsok stb. ugyancsak ilyen átlátszó kis fedeles műanyag dobozkákban- más-más színűek, de egyforma méretűek (ezt épp a KIK-ben vettem, de van ikeában is, sok helyen)

Mindig igyekszem előre kinyomtatni pl. színezőt, ovis feladatlapot stb- így színes nyomtatóhoz, szkennerhez nem lehet hozzáférni, nem használhatja egyedül.

A feladatlapokat, matricás füzeteket, színezős foglalkoztatókat a könyvespolcon tartjuk, egy külön polcon a könyvektől, illetve ide is tettem egy A/4-es műanyag fedeles tetejű dobozt a kisebb vagy vékonyabb példányoknak

Csomagolópapírok, mindenféle celofán, tekercses dolog, katronlapok, virágkötöző, képeslap stb. feltekerve áll egy ikeás fém hálós kosárban (azt hiszem irodai szemetes kosár lenne eredetileg), a sarokba állítva, nem szokta szétdobálni csak úgy :)

Festegetni nem nagyon szoktunk, de annak is van egy műanyag doboz, illetve vettem egy nagyon praktikus eszközt: egy kisasztal méretű műanyag erősített lap, középen nagy fehér felület, amire kb. a/3-as lap is elfér, körben kis "beépített" tégelyek, amibe ki lehet nyomni temperát, bele lehet tenni vizet, van hely (ilyen pattintós tartó) az ecsetnek és oda lehet csipeszelni a lapot is. Így nincs maszatolás a festéskor sem, illetve a lemosható lapon marad és sok-sok színű tégely van benne.

Ehhez kapott egy ikeás belebújós előkeszerű festőkötényt- és ha ilyen festős ihletése van, akkor én a kisasztalát be szoktam gyorsan tekerni ilyen "ipari", nagy tekercses folpackkal (fa az asztal).

Nagyjából ennyi.

A kész műveket egy ikeás DRÖNA nagy texilládában tartjuk ömlesztve- időnként selejtezek- mert az oviban is van kreatív csoport, már tele lenne a lakás a művekkel.

Fél évente a jobb alkotásokról készítek fényképet is, így nem olyan nagy baj, ha már nincsenek meg :)

2014. ápr. 2. 10:30
 2/2 anonim ***** válasza:

IKEA-s papír dobozban,bár természetesen jó bármilyen doboz:)!

A mi szobánkban van a szekrény tetején,ahol csak felnőttek érik el,mert az alkoholos filcekkel csodákra képesek:)!

2014. ápr. 2. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!