Ez a gyerek normálisan viselkedik, vagy valami problémája van?
Hat éves kisfiú, a szülei normális, kedves emberek, de a családi háttér nem ideális, talán kicsit kevés figyelmet kap.
Ilyen Thomas a gőzmozdony szintű meséket néz, illetve mondókákat.
Vacsoránál úgy kell az anyjának falatonként etetnie, mert két-három falat után nem tud a kajára koncentrálni.
Nem használ összetett mondatokat.
Időnként ha rájön, akkor artikulálatlanul üvölt. Játszani is úgy szokott, hogy rohangál körbe az asztal körül és ordítozik, csapkod valamivel.
Nekem gyanús, hogy vissza van maradva értelmileg vagy hiperaktív talán? Van egy kétéves húga, lehet hogy hozzá próbál vissza babásodni? Az egyértelmű, hogy el van kényeztetve. Ezen kívül szerintetek van más is?
"Bocsi, úúúúgy egyébként Béluska fogyatékos? Nem? Pedig nekem kicsit debilnek tűnik." Ez így erős lenne.
Igen, ez így tényleg erős lenne, nyilván nem így kell közelíteni. Kérdezni viszont, h voltak-e már Béluskával vmilyen kivizsgáláson, ne adj I.ten segítséget felajánlani (bármiben, ha felmerül), még célszerű is lehet. Ne tudd meg, hány olyan szülőt ismerek, akik félelemből, tehetetlenségből, vagy egyszerűen struccpolitikából kifolyólag egyszerűen képtelenek lépni, és kivizsgáltatni a gyereket, nekik kifejezetten jót tesz, ha vki óvatosan felhívja a figyelmüket, h tenni kellene vmit. Egy a lényeg, ha erre szánnád magad, ne a kíváncsiskodást és a szemrehányást lássák benned, hanem a segítőkészséget.
Ezek a "tünetek" eléggé az autizmusra emlékeztetnek, a beszédproblémák, körbe-körbe rohangálás, csapkodás, látszólag ok nélküli üvöltözés (vagy sírás, vagy nevetés), amit a gyerek még maga sem tud megmagyarázni, ezek mind-mind "alarm-jelek", ahogy a koncentrációs zavar, és a hiperaktivitás is (ezek sajnos nagyon sokszor kísérőjelenségei az autizmusnak).
..vagy az is lehet, hogy kutya baja csak régen látott téged, és annyira örült, hogy rájött az 5 perc.
A nagyobbik fiam , igaz csak 3,5 éves egy teljesen normális, jól viselkedő gyerek. A múlkor azonban jött hozzánk az unokahúgom, akit évente csak 3x4x lát, de sokat emlegetjük. Annyira felpörgött, kiabált, üvöltött, ugrált, hasradobta magát örömében, ha valaki azt a fél órát látja, tuti azt hiszi kettyós, pedig én is először tapasztaltam ilyet nála. :-)
A thomas meg lehet még normális ennyi idősen. A mondóka szintén. Van aki sokáig szereti, sőt még mindig jobb, mint az én kersztfiam akit meg csak a számítógépes játékok érdeklik ennyi idősen. A falatonként etetés, ha az oviban nem szóltak, akkor ott biztos tud figyelni, tehát csak anyukának szól. Az oviban egyébként úgy is felhívják a figyelmet, ha mással nem avval hogy nem engedik iskolába.
Az artikulálatlan üvöltésre is tudom azt mondani, hogy egy ekkora gyereknek már fegyelmezni kell magát otthon, a játszón, a boltban mert elég nagy. Viszont ugyanakkor még gyerek is, és hol üvöltsön, ha nem otthon?? Ez sem feltéltétlenül lehet abnormális.
Mindazonáltal, ha ez mindennapos, akkor tényleg nem normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!