Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem akarom, hogy átjárkáljon...

Nem akarom, hogy átjárkáljon a szomszédba?

Figyelt kérdés

Kisfiam 2 éves múlt, nagyon jóban van a szomszéd asszonnyal, folyamatosan kap tőle valamit, minden nap hoz ki neki gyümölcsöt, édességet, vagy valami apróságot.

Ő egész nap egyedül van otthon, és a kisfiam folyton át akar menni hozzá, amit ő is nagyon szeretne, napi szinten folyik a "miért nem engeded át, adod kölcsön egy kicsit, nyugodtan átjöhetsz te is, stb."

Viszont itt a bibi, én nem szeretném átengedni. Lehet én vagyok a hülye, de nagyon idegesít, hogy így is állandóan belelát az életünkbe, egész nap kint van az udvaron, kb. fingani sem lehet (szó szerint, már bocsánat) anélkül, hogy ő hallaná.

Nekem amúgy nincs bajom vele (mondjuk elég sokat iszik, napi rendszerességgel, de nem is ez a baj), de nem szeretnék átjárkálni hozzá, nem szeretném, ha ennyire a része lenne az életünknek, és nem szeretném, ha átmászkálna a gyerek.

Már a férjem is elmagyarázta neki, hogy a gyerek nem kazettás magnó, hogy kölcsön adjuk, de ettől függetlenül napi téma, hogy a kisfiam kéredzkedik, nekem meg már tök kellemetlen nemet mondani, mindig firtatja, hogy de miért nem.

Nem akarom megbántani, igazából semmi konkrét bajom nincs vele, de nem az én társaságom (már bocsánat a kifejezésért, de nem az eszéért szeretjük, az a tipikus nagy hangú nagyokos, aki mindenhez ért, mindent tud, stb.)

Tisztaság is van náluk, tényleg még a légy is hason csúszik, de én akkor sem szeretném ezt a "kapcsolatot" tovább mélyíteni, és már tök kellemetlen ez az egész.

Ti mit tennétek?

2014. márc. 13. 16:13
 1/3 anonim ***** válasza:
El tudom képzelni a helyzetedet és megértem. Az a már-már idegesítően mindent tudó nagyokos, idegesítően jóindulatú, aranyos, udvarias típus. Engem is zavarna, ha minden nap a szomszédom adna valamit a kislányomnak, meg folyton csalná. Egyszerűen csak nem engedném, többször újra és újra mondanám, hogy nem és kész. A nyalánkságokat is, ha valami édesség, nem fogadnám el. Mondanám, hogy épp most evett, vagy épp most készülsz neki adni, stb. Egy idő után csak feladja. Ez előbb - utóbb amúgy is elkopna, mert most még kicsi a fiad, meg aranyos, de pár év múlva már nem fogja akarni annyira babusgatni. Ez így szokott lenni mindig, először mindenki megállít az utcán, mikor tolod a babakocsit, látják, hogy pici babád van, mindig megdícsérik, milyen szép, aztán mikor már sportkocsiba tolod, nem annyian állítanak meg. Egyre kevesebbet fogja hívni, ahogy nő a fiad, hidd el.
2014. márc. 13. 16:46
 2/3 anonim ***** válasza:
0%
Költözés?
2014. márc. 13. 16:47
 3/3 A kérdező kommentje:

Egyébként ott is van 3 gyerek, ők már nagyobbak, suliba járnak, szóval általában csak délelőtt folyik ez a "harc", vagy amíg haza nem jönnek. Csak hát unatkozik egész nap egyedül, nincs társasága, barátnője, stb.

Igazából meg fogom neki mondani nagyon határozottan (bár én azt hittem eddig is elég határozott voltam), hogy nem, csak még nem tudom hogyan, mert tényleg nem akarom megbántani.

Igen, pont az a nagyokos fajta, szoktunk is néha nevetni rajta mikor halljuk, hogy éppen osztja az észt, hogy "Dr. Julis (nevezzük így) rendel" :).

Amúgy gyönyörűen ellátja a gyerekeket, pedig kettő nem is az övé, szóval igazán becsülöm ezért, de mégsem szeretnék a szívbéli barátnője lenni (mert igazából az agyamra megy).

Tényleg nem lehet úgy kimenni a lakásból, hogy ő ne látná, ne szólna valamit, ne kezdene beszélgetni, stb.

Már arra is gondoltunk, hogy szólunk a férjének, de ő meg elég "határozott" (ezt úgy kell érteni, hogy már néhány pofon is elcsattant), szóval nem szeretnék balhét kavarni. Ő biztosan leállítaná, de ezt tényleg nem akarom. Igazából valahogy kultúráltan szeretném megoldani, hogy ne érezze sértve magát, de eddig sajnos minden csak falra hányt borsó volt (vagyis hát nem igazán érti a finomabb célzást).

Költözni azért nem fogok :)))). Azért ez nem annyira durva kategória, csak elég zavaró.

2014. márc. 13. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!