Mikor kell a kisfiúknak húzgálni a pötyöszét, hogy ne legyen letapadva? A kisfiam 8 hónapos. Védőnő még nem mondta, hogy kell. De a szomszédba a kisfiú 2 éves és neki le van tapadva, fáj, ha pisil.3 évesen fogják műteni. Ezt szeretném elkerülni.
Szerintem is fürdés közben óvatosan megpróbálhatod.
Nekünk is azt mondta a védőnő, hogy nem kell húzogatni, piszkálgatni (szülés előtt, azóta nem mondott róla semmit). A kórházban hazajövetelkor meg azt mondták, hogy azért néha megnézhetem, vagy ha nem merem, kérjem meg a gyerekorvost (akit kicsi koromtól utálok, és biztos csak durván hátrarántaná). És akkor egy első babás anyuka ezek után tudjon dönteni. (Mint ahogy a kórházban azt mondták, hogy mivel leesett a köldökcsokja, már érheti víz fürdéskor, az itthoni védőnő szerint meg nem érhette.) A barátnőm is mondta, hogy neki is azt mondta a védőnő, hogy ne, aztán most 2 éves múlt, és neki sem tudják teljesen hátrahúzni, lehet hogy műtét lesz.
Úgyhogy én úgy döntöttem, hogy 4 hetes kora óta fürdetéskor óvatosan picit hátrahúzom Neki, és meglötykölöm vízzel. Nem szokott sírni.
7 hetes Kisfú anyukája
amit az első írt, hogy fürdés után... az a legrosszabb, azt nem szabad.
tehát húzgálni nem kell!
viszont mosni kell!
fürdés közben picit hátrahúzod, épp csak amennyit enged. ennyi az egész.
3 éves korig kell teljesen hátra jönnie. mi olyan 3-4 hónapos kor körül kezdtük mosni, 1 éves korára már hátra lehetett húzni.
de ez sajnos leginkább genetika :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!