Rossz a kérdés megfogalmazása. Szerintem arra gondoltál, hogy miért vállalnak gyereket olyanok akik gyerek nélkül is épphogy kijönnek a fizetésükből? Mert akkor bizony egy plusz fővel már nem biztos hogy boldogulni tudnak. Kérdésed így inkább az alacsony/létminimum alatti keresetűekre értetted, jól gondolom?
2014. márc. 10. 14:47
22/33 anonim válasza:
# 8/21
Szerintem is pont ezt kérdezi a kérdező és őszintén engem is érdekel.
Hónap végén nem marad pénzetek de 2 év múlva jöhet a harmadik, de ha hónap végén egy fillér pluszotok nincs akkor kvázi a harmadikra nulla Ft pénzt fogtok költeni?
2014. márc. 10. 19:17
23/33 anonim válasza:
3 gyereknél már nem 20.000, hanem 99.000 forint az adókedvezmény. Így lehet, hogy ezzel kalkulálnak. És a családijuk is több lenne.
Lassan ott tartunk, hogy bűn gyermeket vállalni. A gyerektelen szingliség a menő.
2014. márc. 10. 19:24
24/33 anonim válasza:
Nem ezt mondtam egyáltalán, de ahol hónap végén semmi nem marad az mégis, hogy nevel fel egy gyereket 17 ezres családiból.
Adókedvezményt meg tutit hogy nem tudják teljesen kihasználni, főleg ha gyes-en van az anya.
Nem bűn gyereknevelés senki sem mondta, de felelősségteljesen kellene sok embernek meg az hiányzik, utána meg itt kunyerálják a pelenkát, mert az apa lelépet anya meg 10 éve nem dolgozót és csak gyes jár.
2014. márc. 10. 19:27
25/33 anonim válasza:
Nézd, én nem tudom, de miért ne tudnák az adóalap, a nyugdíj és a TB terhére jobban igénybe venni az apuka fizetéséből, mint 2 gyerek után? Ha nem veszi igénybe a teljes 99 ezret, mert nincs annyi járuléka, csak mondjuk 60-at, akkor ez nem jelenthet megoldást?
2014. márc. 10. 19:31
26/33 anonim válasza:
Azért mert mondjuk 60 ezerhez kb 200 feletti fizetés kellene csak az apának, annyi lenne nem hiszem, hogy soha nem maradna belőle.
2014. márc. 10. 19:35
27/33 anonim válasza:
2014. jan. 1. óta egyéb járulékok terhére is igénybe vehető. Nem csak az adóból. Féláron kapja a bölcsődei, óvodai ebédet, vagy tankönyvet, ha iskolása is van már. Mit tudom én! De biztos vagyok benne, hogy nem azért szeretné, hogy éheztesse.
2014. márc. 10. 19:38
28/33 anonim válasza:
szerintem sokan vannak akiknek nincs félre tett pénzük. de a kapcsolatuk nagyon jó és szeretnének babát és azért is vállalnak be. nekünk se volt félre tett pénzünk és mi is be vállaltuk a babát és sajnos 7 ÉVET kellett rá várni hogy össze jöjjön. és meg adunk neki mindent nem nélkülöz semmit.
2014. márc. 10. 20:14
29/33 anonim válasza:
Mert az emberek túlnyomó többsége semmit nem tervez, nincs félretett pénze semmi, magára sem, s azt hiszi, hogy egy gyerek csak eszik, ruházkodik, meg pár játék elég neki. Azaz a lehetőségek legnagyobb részétől el lesz vágva. Akinek ez kell... én nem tudnék a tükörbe nézni, ha a gyerekem csak azért ne juthatna valamilyen lehetőséghez, mert képtelen lennék taníttatni/elutaztatni egy versenyre/akármi. Örökre szenvednék a lelkiismeretfurdalástól. De akkor is, ha a gyerek a pénz miatti feszültségtől kiborult szülőket látna, vagy ha a sok egyéb mellett a pénz kamatoztatására, görcs nélküli kezelésére nem tudnám megtanítani, vagy akkor is, ha nem tudnék olyan tanulmányokat biztosítani neki, amivel biztos, hogy nem lesz gondja az életben.
És most le lehet pontozni, de igazam van.
2014. márc. 11. 13:51
30/33 anonim válasza:
29es, nincs igazad. Nekünk nincs félre tett pénzünk, nem is volt és fiam nem lát minket idegesnek és nem is érezheti, mivel nem görcsölünk az idegeskedéstől, h "jajj istenem nincs plusz pénzünk". Pont meg élünk, nekünk így jó és ez alatt nem csak magamat és a férjemet értem, hanem a fiamat is. Ő is boldog, normális család vagyunk, normális életet élünk mindenféle plusz pénz nélkül is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!