Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért vállalnak sokan úgy...

Miért vállalnak sokan úgy gyereket, hogy nincs semmi félretett pénzük?

Figyelt kérdés
2014. márc. 10. 12:40
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
77%

Mi az, hogy félretett pénz? Te hány forint megtakarítástól engedélyeznéd a gyermekvállalást?

Sok ember felnő a feladathoz, mikor gyermeke születik, megkomolyodik, és sok dologról lemond a gyermekéért, amihez addig ragaszkodott. És csontra kijönnek a pénzükből.

2014. márc. 10. 13:23
 12/33 anonim ***** válasza:
96%
Nekünk sem volt félretett pénzünk,amikor az első gyermekem született,meg még anyósnál laktunk,most van 3 gyerekünk saját házunk ,autónk, nem értem hogy mi akkor felelőtlenek voltunk?
2014. márc. 10. 13:27
 13/33 anonim ***** válasza:
60%

Ne haragudj de az ilyen hozzáállással mint a tiéd, már országok haltak volna ki...Nem a te dolgod eldönteni hogy ki ill. milyen jövedelemre és bevételre vállal gyereket. Ebben az országban is voltak olyan időszakok amikor alig volt kaja, nem volt vezetékes víz, örültek ha volt fűtés. Talán a te felmenőid között is éltek így.

Nem arról van szó hogy ha amúgy is éhezik a család akkor kell a gyerek. De nagyon sokan félretett pénz nélkül is megoldották eddig. Nekünk is volt félre rakva. El tud ám az is fogyni....De nem éhezünk és a gyereknek is megvan mindene. Még márkás cuccokra is futja.

2014. márc. 10. 13:39
 14/33 anonim ***** válasza:
68%

Nekünk sem volt félretett pénzünk. A férjemnek is és nekem is jól fizető munkánk volt, a havi bevételekből megvettünk mindent ami kellett a babának, még mielőtt megszületett. Utána szép GYED-et kaptam, férjemnek maradt a jó fizetése, így megint nem volt gond. Saját ház, autó, hitel nélkül.

Most van egy kis félretett pénzünk, de nem azért mert szeretnénk tesót. A fizetéseinkből megint futja majd mindenre.

Szóval nem hiszem, hogy egy baba feltétele a félretett pénz. Simán elképzelem, hogy albérletbe is simán lehet gyereket vállalni, megtakarítás nélkül. Ha két normális fizetésből él a pár, akkor nem lehet gond.

2014. márc. 10. 13:40
 15/33 anonim ***** válasza:
50%
mert "becsúszik" ... lol
2014. márc. 10. 13:43
 16/33 anonim ***** válasza:
60%
Provokatív a kérdés.
2014. márc. 10. 14:08
 17/33 anonim ***** válasza:
53%

Mert lehet azzal is számolni, hogy egy csomó kiadás kiesik, pl. a gyerek miatt leszoknak a cigiről, az kb 20-40e/hó pluszt jelent, illetve értelemszerűen kevesebbet járnak szórakozni a párok.

Nekünk volt ugyan félretett pénzünk, de az mind ráment az építkezésre, így a gyerekekkel kapcsolatos kiadásokat a havi bevételünkből fedeztük.

Mondjuk annyiból muszáj lenne takarékoskodni, hogy pl. bármikor bármi történhet és akkor jól jön, ha legalább 1 havi bevétel van tartalékban...

2014. márc. 10. 14:10
 18/33 anonim ***** válasza:
64%
Vagy mert hiába védekeztünk terhes lettem,persze aztán kiderült a családunkban a nők nagyon termékenyek,ezért már peteéréses időszakban óvszert+megszakítást is használunk,mert az óvszer nem volt elég,tablettát nem szedhetek.Na ezért nem volt félretett pénzünk mert nem akartam 20 évesen gyereket.De köszöni szépen a ma már 3 éves fiam jól van meg van tényleg mindene sőt lehet még több is,mint amire szüksége van,és már van tartalékunk jó fizetésünk,mert közbe végeztünk a sulival(suli mellett dolgoztunk és külön éltünk azért mikor terhes lettem,tehát azért nem csak úgy a semmibe).
2014. márc. 10. 14:31
 19/33 anonim ***** válasza:
64%
Nekünk sem volt félretett pénzünk, de a baba becsúszott. Félretett pénz nélkül is vígan megvagyunk, attól h valakinek nincs félretéve pár száz ezre, még nem jeelenti azt, h nyomorban is él. Ha arra várnék, h legyen a bankba fél millám, lehet sose lenne gyerekem.
2014. márc. 10. 14:38
 20/33 anonim ***** válasza:
75%
te nem hallottál róla még,hogy az óvszer nem nyújt 100%os védelmet,tehát előfordulhat,hogy gyárilag van rajta valami nagyon pici luk amit nem is látni,pl úgy,és de védekeztünk,de nem fogok egy ilyen eszes embert győzködni
2014. márc. 10. 14:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!