Akik 1 év körüli gyermekükkel mentek külföldre nyaralni, a Pici ennivalóját hogyan oldották meg? (gondolom nem az ottani ételekből adtak nekik)
Nyáron szeretnénk elmenni Görögországba. Mit vigyek neki enni? Bébiételt szokott ritkán enni, de azt is úgy, hogy főzök neki és összekeverem a kettőt. Olyanokat tudnánk vinni, hogy krumpli, répa stb, de a húst hogyan oldjuk meg? A zöldségeket, gyümölcsöket szüleim hozzák, mert ők autóval mennek, mi pedig repülővel.
Ti hogy oldottátok meg?
Köszönöm a válaszokat!
Krumplit, répát, gyümölcsöt, zöldséget és húst is lehet kapni. Nem tudom hova mentek, gondolom apartmanba. Görögo-ban pl Lidl is van, be tudsz vásárolni, ha ott vagy.
Az én lányom üveges kaját evett 11 napig (Olaszo.), meg néha beleevett a miénkbe, majdnem 1 évesen. 3-4 napi cuccot vittünk magunkkal, a többit kint vettük. Pelenkát se vittem 11 napi adagot, csak a helyet foglalja.
Mekkora a baba?
Én is gondoltam, hogy kint is meg lehet venni a dolgokat, de félek a Hepatitis A fertőzéstől, nem tudom, mennyire megbízhatóak az ételek. Amikor megyünk, még nem kaphatja meg a hastífusz elleni oltást. Most 7 hónapos, júli végén mennénk, akkor lesz 1 éves.
Hotelben lennénk, csak vinnénk ilyen pici elektromos tűzhelyet és azzal készíteném le neki az ennivalót. De lehet apartman lesz belőle, azért ott könnyebb lenne főzni.
Kedves utolsó! És a Te gyermeked bírta a hőséget? Ételeknek ugyan olyan ízük volt? (mármint a picidnek ízlett? :) )
A lányom 2 hét híjján volt 1 éves, a nagyobb 3,5 volt, múlt nyáron. Mi nem a nyár közepén mentünk, így Szicíliában kb 30 fok volt, máshol kevesebb. Inkább öltöztetni kellett a klíma miatt.
Hastífusz elleni oltás kell szerinted?
Az elektromos főzőnek nézz utána, a legtöbb szállodai szobában ilyet tilos használni. Ha mindenképp főzni akarsz neki, akkor érdemes inkább apartmant nézni. Vagy marad a babakaja. Habár abból úgy tudom, nem akkora a kínálat, mint itthon. De szerintem ha veszel kint alapanyagot és megfőzöd rendesen, abból sok baj nem lehet. Ha meg egy jobb színvonalú szállodába mentek, ott az étellel se lehet sok baj.
te jól vagy? hastífusz? Hepatitisz? Hát eldobom az agyam.
Én itt élek Görögországban 16 hónapos a kisfiam.Rajtam kívül még kb 10 millióan élnek ebben az országban,rengeteg kisgyerekkel.Egyiknek sincs hastífusza.
Baski,ez nem a dzsungel,hanem egy európai ország,nem rohangálnak hepatitiszesek.
Mi egy üdülőhelyen lakunk,az itteniektől vesszük a saját termesztésű zöldségeiket,ami tényleg bio,hetvenszer jobb mint amit otthon kapsz,a paradicsomnak olyan íze van mint gyerekkoromban.
Az egyetlen gáz,hogy üveges bébiételt nemmnagyon lehet kapni,mert a görögök nem adnak ilyen szemetet a gyerekeiknek,ők friss kajákat adnak.De ha nagyon kutatsz,akko találsz hippet ami bio,vagy nestlét,ami nem bio.
Kedves utolsó! A gyermekorvosnak szóltunk, hogy külföldre szeretnénk menni nyaralni. Ő mondta, hogy javasolja a hepatitis elleni védőoltást, mivel mediterrán országról van szó, előfordulhat, bár higiéniai szempontból hasonló Görögország és Magyarország, de ez nem zárja ki ennek kockázatát. Elég ha a hal mellett szállítják, tartják a gyümölcsöt. (Orvosunk mondta) De mivel az oltást csak egy éves kor után kaphatja meg illetve a védettség miatt szükség van emlékeztető injekcióra is, így a fiamat nem oltjuk be sajnos.
Oké, hogy te kint élsz és tudsz a termelőtől vásárolni, de én, mint turista ezt nem tudom megtenni. Épp ezért is - ahogy írtam - a szüleim visznek ő általuk megtermelt zöldségeket, gyümölcsöket alapanyagnak, itt én csak a hús miatt vagyok bizonytalan.
Köszönöm a többiek válaszát is! :)
vannak mániásan oltani akaró orvosok,de énfelőlem dengi láz ellen is beoltathatod,csak szólok,hogy felesleges.
Én termelőtől veszem,de ezt te is meg tudod csinálni,mert itt kb mindenki "termelő".A legrosszabb ami történhet,hogy ugyanazt az agyon vegyszerezett cuccot kell megvenned mint otthon. Itt is van Lidl,pont ugyanaz van mint otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!