Szerintetek mitől lesz válogatós egy kisgyerek?
Na ez az, amire én is kíváncsi vagyok. Engem sajnos nagyon elkapattak ennyi idősen, sokat kínlódtam még kamaszként is a válogatásommal, ezért elhatároztam, hogy nálunk ilyen nem lesz. Ugyanaz, mint nálatok: csak egyfélét főzök, nem főzök rájuk külön, ha nem eszi meg, vacsoráig nem kap mást stb. Eredmény? Semmi. Inkább nem ebédelnek. Teljesen átlagos kajákra ránéznek, és meg sem kóstolják, úgy közlik, hogy ez "nem finom." A 4 éves fiam minden alkalommal megkérdi, mi lesz az ebéd, és bármit felelek, az esetek nagyobbik részében azt reagálja rá, hogy "én azt nem szeretem." Ül felette egy darabig, majd érintetlenül otthagyja, és megy játszani.
Már teszek engedményeket, ha valamiben nagyon biztos vagyok, hogy nem fogják megenni, akkor főzök nekik mást, de igyekszem nagyon szűken tartani ezeknek az ételeknek a körét.
Szóval a megoldást nem tudom, de tudnod kell, hogy nem vagy egyedül.
enyém is 2 éves kora körül nagyon válogatott. én mindig azt csináltam amit szeret, vagy ha mégse, mindig volt itthon olyan kaja ami gyorsan elkészül, és összedobtam neki.
nem gondoltam, hogy ez így jó, de mivel nálunk gyerekkoromba nem volt olyan, hogy azt főzött anyám amit én szeretek és vagy addig kellett ülnöm míg meg nem ettem vagy éhes maradt, ezt nem akartam csinálni. amúgy tök vékony vagyok, egyszerűen nem eszek, csak naponta 2x mert gyerekkoromban ezt szoktam meg :(
szóval így én kicsit túlzásba vittem, most 4 éves és szinte mindent megeszik...
a krumplit és a borsót nem szereti, de azt sose szerette, viszont azért eszik krumplit csak nem szereti, borsót mondjuk kitúrja :)
őszintén nem tudom, hogy ez azért van mert mindig kapott olyat amit szívesen eszik vagy ilyen típus...
Én sem szeretem, ha éhes marad a kisfiam, de ma egész délelőtt főztem + kint voltunk. Amit főztem, nem kellett neki, és nem tudtam mást adni, mert nincs itthon :( Én ettem meg az orra előtt az egész ebédjét, remélve, hogy hátha megkívánja, de csak nézett rám, ha kínáltam, rázta a fejét. Amint az első írta, sokszor meg se kóstolja, rápillant és el is van intézve :( Egyedül vagyok a házimunkára és a főzésre, nem tudok sajnos többféle fogást főzni egy napra. Ráadásul ki se tudom számolni, mit enne meg, mint Nálatok, kedves 2-es, hiszen a karfiolleves még legutóbb ízlett neki...
:(
Hát, szerintem ez a gyerektől függ.
Lányom most 2,5 éves, nem sok féle ételt eszik meg, így általában úgy főzök, hogy legalább az egyik fogás jó legyen. Ha valamit szeret, akkor azt meglovagolom. Pl. mostanában szereti a "golyólevest" (krémleves levesgyönggyel), így mostanában sokféle zöldség sorra került. Brokkoli, sajtleves, ma zeller volt a soros. De húst alig eszik, a tészta, rizs, ezek mennek csak magukban... :-(
A kisfiam 13 hónapos, nála már most látom, hogy jobb evő lesz! Neki még külön főzök főzeléket, változatosabb úgy neki, mintha a mi lányomhoz tervezett menünket enné.
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!