Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csinálok rosszul, hogy a...

Mit csinálok rosszul, hogy a rend és a tisztaság csak pár percig tart? Minden kisgyerekes ház ilyen?

Figyelt kérdés

Komolyan mondom, a tököm tele van az egész házimunkával és főzéssel!

Ma pl. már harmadszorra mehetek rendet rakni a konyhába, pedig direkt tök egyszerű kaját csináltam (paradicsomlevest és cseréptálban sült csirkecombot krumplival és zöldségekkel).

Már 2x ment a mosógép és teregettem ki, de még 2 adag ott figyel a szennyestartóban, csakhogy már nincs hová kiteregetni.

Felporszívóztam és felmostam az egész kecót (100 nm laminált padló és járólap), mégis úgy látom, hogy koszos.

Tegnap már direkt összepakoltam mindenhol, hogy ma ne kelljen, de akárhová nézek, mindenhol látok valami oda nem illő dolgot.

Az étkezőasztalt ha napi 10x takarítanám le, az is kevés lenne és akkor is mindig ragadna valami.

Olyan rossz ez, hogy 2 napunk van a héten, ami nem a melóról és a rohanásról szól(na), de gyakorlatilag ezt a 2 napot is stresszben töltjük, csak nem a melóhelyen, hanem itthon.

Tegnap kirándulni és játszóterezni voltunk, délután bevásároltunk, akkor is rohantunk. Ma délelőtt főztünk és takarítottunk, most a párom elrohant rokont látogatni a kórházba, majd utána sietünk a szüleimhez, onnan meg haza, hiszen holnap kezdődik (vagyis folytatódik) a hétköznapi mókuskerék... :)

Van valami ötletetek, hogy mivel lehet kis időt nyerni?

2014. márc. 2. 14:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
én most akarok ruhaszárítógépet venni, egész elfogadható áron vannak, 0%-ra is vannak már, mert elegem van, hogy a 3 szárító is kevés, és a fél szobát elfoglalja, a gép pedig 1,5 óra alatt megszárít egy adagot, nekem az a kis plusz áramszámla megéri!
2014. márc. 3. 11:33
 12/16 anonim ***** válasza:

én a lótás-futást kis logisztikával szoktam megoldani,

a kórház látogatás ideje alatt lerepülném a szülőket egyedül, nem dől össze a világ, hogy néha egyedül mész és kevesebbet.

A játszóterezéshez szükséges mindig 2 szülő, én kimondottam untam, apuka pedig a bevásárlást, apuka jásztótér, anyuka addig bevásárol...

én így logisztikáznék

2014. márc. 3. 11:56
 13/16 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez van! :) 3kisgyerekkel.

Én fizetek egy nyugdíjas néninek, aki egy héten egyszer kinagytakarít, 4-5óra alatt csattra vágja a házat, így marad a napi porszívózás- felmosás, a mosás-vasalás, és a főzés- és konyha- ugyhogy így sem unatkozok,de már ez is nagy segítség. És havonta kb 10ezer ft. De azóta nem szoktam így kiakadni- mint ahogy most Te!

de totál átérzem a helyzetedet.

Én sem vagyok sem rend-sem tisztaságmániás, de mikor csak azt látom, hogy egész nap pakolok és soha nincs rend... nem értem! Ha a fürdő kb oké, akkor a nappali kupis, ha a nappaliban elpakolok, akkor a konyha... és így tovább.

Igazából nem kell tökéletességre vágyni, nem a házért vagyunk, hanem a ház van értünk! És inkább játszok a gyerekekkel- és nem foglalkozok már ezzel annyit. :))

Lazábban....

2014. márc. 3. 14:41
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Most jutottam el oda, hogy nem csak elolvasni van időm, hanem a kommentemet megfogalmazni és bepötyögni is :)

Lehet, hogy félreérthetően írtam, de én nem patikatisztaságot akarok, csupán egy olyan otthont, ahol én is leülhetek úgy az étkezőasztalhoz, hogy előtte nem kell letörölnöm, ill. hogy mezítláb is nyugodtan végigsétálhassak anélkül, hogy koszos lenne a talpam :)

Tehát nem kell 100%-os lakás, de azért egy 80-90% tök jó lenne, főleg hogy azért elég sokat pakolok és takarítok.

2 gyerekünk van amúgy, 7 és 4,5 éves fiúk.

A mosást hétköznap is szoktam csinálni, de most kimaradt és ez lett a vége... :)

A belinkelt oldalt már olvastam pár éve, amikor még itthon voltam gyes-en, de már akkor kiakadtam a házicipő-dolgon és a "mosakodjmegreggelente" felszólításon :) Amúgy köszi, a többi tök hasznos benne, kipróbálok pár dolgot!

Igen, a lomtalanítás elég nehezen megy. A hálóban az egyik sarokban pl. már nagyon régóta gyűlnek a varrnivalók és olyan ruhák vannak közte, amit már rég kinőttek a gyerekek. Néha rápillantok és azonnal görcsbe áll a gyomrom, hogy azt is meg kéne csinálnom, pedig egyrészről qrvára nincs kedvem és időm rá, másrészről rohadt béna vagyok a varráshoz, de ég a pofám varrónőhöz vinni pl. egy gumicserés nadrágot...

A bevásárlást amúgy hétközben intézem (munkaidőben, hihihi), de most elmaradt és kellett pár dolog. Amúgy meg pont a Tesco-ban nem tudnék bevásárolni, hihetetlen drága és silány a választék! De azért köszi, igazad van egyébként kedves válaszoló, ezzel is időt lehet spórolni! :)

Nem múzeumot szeretnék, csak egy olyan otthont, amiről nekem is a pihenés és a kikapcsolódás jut eszembe, nem a takarítás :)

A szárítógépen már régóta gondolkozom, de sajnos nem fér el a mosógép mellett, így végül azt beszéltük meg, hogy ha tönkremegy a jelenlegi, akkor kombit veszünk.

A nagyszülőzést nem tudtam volna addig megoldani, mert az én kocsimmal ment a párom a kórházba. Nem volt gond, mert addig eltakarítottam az ebéd romjait (és kávézás közben kiírtam ezt a kérdést), utána meg együtt mentünk.

A játszóterezés pedig a kirándulás helyszínén volt, ahonnan meg elég messze volt a legközelebbi bevásárlóközpont :)

Tényleg köszönöm, egyébként tök jókat írtatok és olyan hülyén jön ki, hogy szinte mindent lepattintottam, mintha nem is akarnám megoldani a dolgot :)

Valószínűleg a szemléletemen kell változtatnom vagyis kicsit lazítanom kell. Csak olyan rossz, hogy amikor ismerősöknél vagyunk, azt látom, hogy tök szép rend van, nincs por, kosz, dzsuva, pedig ott is 2 gyerek van és alig vannak otthon hétvégente, az anyuka is dolgozik, 6-ra ér haza esténként, mégis minden nap elmegy futni 1 órát. Meg fogom kérdezni, hogy csinálja...

2014. márc. 3. 15:51
 15/16 anonim ***** válasza:

Szia! Én ajánlottam a FlyLady-t. Én se követem:-)

Varrnivalókhoz tipp: nézzél közben tv-t/vagy valami filmet. Én most találtam rá egy régi kedvenc sorozatomra a neten, ráadásul eredeti nyelven. Egy-két részt megnézek este, közben pedig fogy a varrnivalóm, eltűnik a vasalnivaló! És a lelkemmel is jót tettem:-))

2014. márc. 5. 12:21
 16/16 anonim válasza:

Az én véleményem az, hogy kiválóan csinálod a dolgokat.

De jó lenne, ha mindenkinek ilyen neje lenne. Itt szerintem a környezet szól bele a dolgokba. A barátnődnél meg nálad lehet, hogy másmilyen a "környezet". Amikor mi Pesten egy 47 nm-es lakásban laktunk, takarítottunk állandóan, szinte minden nap, de olyan poros volt minden, hogy az egyszerűen hihetetlen, mintha egy elhagyatott kastélyban laktunk volna. Amint máshova költöztünk, ahol már másabb volt a környezet a nagyvárosinál, hétvégente takarítunk, és így szép a lakás. Néhol van egy kis por, illetve szőr, mivelhogy csincsilla, gekkó (tücskökkel persze), meg két macska kint. Persze a benti állatok is befolyásolják a por, illetve szőr megnövekedését, amiből majd lesz a porcica. Persze azok az állatok, mint a gekkó meg a hal nem fogja koszolni a lakást, mivel üvegterráriumban vannak. (Csincsilla is idetartozik).

Szóval a környezet és az állatok is befolyásolják a kosz növekedését. A konyhában a meleg felfele száll, szóval a polcokon a kosz megtapadt, legfelül, de azt többszöri takarítással el lehet érni. A mi házunk így tiszta.

2014. márc. 22. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!