Csak én tartom ezt elítélendőnek?
Számtalanszor látom, hogy anyukák parányi, 2-4 hetes babákat húznak-nyúznak a tömegközelekedésen az influenza időszak kellős közepén. Szerintme ez oltári szörnyű és nagy felelőtlenség. Majd megszakad a szívem a pici kókadozó fejű babákon.
Ma is, mentem a villamoson reggel, tök tele volt. Alig pár hetes baba anyja hasára kákötve ezzel a kendő szerűséggel, tök nyomorban összepaszírozva. Mindenki köhögcsélt, olyan hurutosakat köhögtek a picitől 1-2 méterre, hogy én eltakartam az arcomat egy kendővel. Teljesen meg vagyok döbbenve. Hogy tehet ilyet egy anya, hogy ilyen fertőzésveszélynek teszi ki a pár hetes/hónapos babáját? Ez rettenetes...
Huu micsoda tervek :D
Kar h te meg meseorszagban elsz! :D nevetseges vagy.... komolyan olyan jot nevettem rajtad. Kossz h feldobtad a napomat!!! :D
Jezuuuus te nagyon naiv es buta vagy :D
Hidd el nem irigykedek, rad??? Vicces vagy tovabra is. Van sajat autom esuj! Most veszunk nagyobb lakast, hitelunk nincs! Jol elunk van egy 1 eves kislanyunk! De eszembe se jutna senkit lenezni mert kevesebbje van mint nekem, es mert tomegkozlekedessel utazik. Nekem meg erre nem volt szuksegem, de h amiatt eliteljek vkit. Szerintem szemenkopnem magamat szegyenemben!
Ez a kulonbseg kettonk kozott h lehet anyagilag ugyanugy jol allunk, de en ember maradtam, rolad ez nem mondhato el.
Kérdésedre válaszolva, nem, nem ítélem el azokat az anyákat, akik tömegközlekednek a babájukkal.
A helyzet sajnos adott, a buszon, villamoson, metrón mindenféle ember akad, koszosak is betegek is. De nem megoldás „letiltani” onnan az anyukákat. Hamarabb tudnék elképzelni olyan szakaszt a szerelvényeken, ami kisgyerekeseknek van fenntartva. Bár még ott sem kizárt a fertőzés, mert más gyereke éppen lehet beteg és neki is muszáj utaznia.
Én speciel nem tartom jó ötletnek sem a taxit, sem az autót, ha anyuka egyedül viszi a gyereket. A taxikban nincs gyerekülés (a legtöbben), vagy nem megfelelő méretű. Azt meg már kipróbáltam, milyen dugóba ragadni egy ordító csecsemővel, hát nem leányálom egyik félnek sem.
Szóval részemről nem csak pénzkérdés a tömegközlekedés, bár az a része sem elhanyagolható.
A céltervedről meg csak annyit, hogy a nagy magyar átlag alapján majd olyan 40-45 évesen szülhetnének a nők, ha mindezt elő akarnák teremteni. Vagy még akkor sem. Kevés embernek megy ez csettintésre.
Összegezve: kihalna az ország, ha mindenki ilyen szinten játszana biztonsági játékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!