Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek, egy gyerekn...

Mi a véleményetek, egy gyereknek mennyire kell tudnia a szülő múltban elkövetett hibáiról?

Figyelt kérdés

Mennyire befolyásolja a jövőjét és a szülőjéről alkotott véleményét, ha pl. kiderül, hogy az egyik szülő a múltban börtönben volt?

Hiszem, hogy az őszinteség őszinteségre "nevel", valamint, hogy a bűnökért vállalni kell a felelősséget, akármekkora is legyen. Szerintetek mi a módja, hogy ne visszafelé süljön el a vallomás? Mikor van itt az ideje? Valakinél volt hasonló, még ha nem is ekkora fajsúlyú beszélgetés a gyerekkel ill. szülővel?

2014. febr. 24. 14:56
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk pont ez a helyzet.

Mi el fogjuk mondani, hogy hol volt a fiam apukája míg ő kicsi volt.

3 éves koráig volt börtönben, de még most se tudja, nem is kérdezte.

Majd iskolás korában, ha arra terelődik a szó elmondom neki.

Mindenképp szeretném, ha tudná, egyrészt azért, mert családon belül semmiféle titoknak helye nincs, másrészt sokkal jobban fájna neki, ha mástól tudná meg és nem tőlünk.

Óvodásként semmi szüksége szerintem, hogy tudja.

Azért, mert úgyse fogná fel és félek a pedagógusok és a többi szülő jogtalan előítéletétől.

Még iskolás korában is megvan az esélye rá, hogy csúfolják ezért az osztálytársai, ha elmondja nekik, de sajnos ez ezzel jár.

Ha már így esett, ő is ugyanúgy érintett a börtön miatt, sajnos a családtagokat ugyanúgy megbélyegzik, mint aki bent volt, ez tapasztalat.

2014. febr. 24. 15:01
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én azt gondolom mindent meg lehet beszélni a gyerekkel de nem mindegy h mikor és milyen részletességgel.meg kell hagyni a gyerekkorukat,de ha esélyes h megtudja máshonnan,érdemes leülni vele mielőbb.14évesen tudtam meg h apámnak szeretője volt,egy világ omlott össze bennem vele kapcsolatban.A barátnőm beszélt a halálról a 4és2 éves gyerekeinek,azóta napi téma,félnek,szomorúak,nem volt itt az ideje,foglalkoztatják a gyerekeket a felnőtt dolgok,nem mindegy a tálalás és az időzítés. Elmondanám a börtönt de leghamarabb 8-10éves korában.
2014. febr. 24. 15:13
 3/8 A kérdező kommentje:
Nálunk még csak úton van a pici, de érdekel másnál ez hogyan zajlott/zajlik. Én is úgy gondolom, hogy egy családban nincs helye titoknak. Attól féltem őt a legjobban, hogy megbélyegzik úgy, hogy egyáltalán nem tehet róla. Gondolod hogy egy gyerek elmesélné ezt az osztályban, vagy a haveroknak? Én is szeretném megelőzni, hogy mástól tudja meg, de sajnos vannak "jóakarók" és nem hiszem hogy az évek múlásával valaki ne akarna elereszteni egy poénosnak tűnő megjegyzést. A páromnak most is van ilyen haverja, neki alapból ilyen a humora. Mi vesszük a lapot, de a gyerek születése előtt vele is beszélni szeretnék erről.
2014. febr. 24. 15:15
 4/8 Julie S ***** válasza:
Nekem édesanyám halála után mondta el édesapám, hogy anyámnak több abortusza is volt előttem (akkor még nem apámmal élt). Ekkor 20 éves voltam és igazán nem tudtam már mit kezdeni ezzel az infóval. Tőle ez már olyan lényegtelen dolognak tűnt. Meg ha már eddig hallgattak róla, akkor annyi év után mi közöm hozzá?! Én sajnálom, hogy nem tudtam róla előbb. Így utólag csak megerősített abban, hogy tényleg nem engedtek közel magukhoz a szüleim és alig ismertem anyámat is, hiába éltünk egy fedél alatt. Nyugodtan mesélhettek volna magukról, a múltjukról bármit. Egész más viszonyban lettünk volna, ha jobban ismerem őket.
2014. febr. 24. 17:40
 5/8 anonim ***** válasza:
Pároméknál is nyílt titok volt 3an testvérek,hogy utánuk az anyósomnak még volt 3 abortusza.
2014. febr. 24. 18:38
 6/8 anonim ***** válasza:
A lányom ovis kiscsoportos csoporttársa azt mesélte el nekem h volt testvére de meghalt.A poén az h ez még az ő születése előtt történt,nem hiszem h terhelni kellett volna egy halvaszületett csecsemő emlékével,az anyukája megtette.Bármit elmondanak bárkinek,nincs tabutéma,sokáig.
2014. febr. 24. 19:02
 7/8 porcukormókus ***** válasza:
100%
En, azt gondolom, nem csinalnek ebbol ugyet. Nem szolnek a regi baratoknak sem, hogy keruljek a temat. Ha jon egy poen, hat jojjon. Elmondanam gyereknyelven (ha kerdezi!), hogy apa rosszat/butasagot csinalt es ezert el kellett mennie egy masik, .messzebbi helyre gondolkodni. De mar nagyon megbanta es nem csinal mar butasagot. De nem ragoznam tul. Es csak akkor mondanam, ha kerdezi es csak annyit, amennyire kivancsi. Es termeszetesen a reszletekbe nem avatnam be.
2014. febr. 24. 23:37
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ez olyan mint az örökbefogadás témakör. Jobb ha folyamatosan adagolva van a gyereknek, úgyis rákérdez, akkor meg nem lehet neki hazudni, mert az többet árt. Sokkal jobb, ha folyamatában érti meg, dolgozza fel, minthogy egy serdülőkor küszöbén álló gyereknek a nyakába önteni a hidegzuhanyt, és derült égből villámcsapásként érje a dolog, hogy akkor most ki rossz ember, ki hazudott, miért nem mondták el, most akkor én rossz vagyok stb.
2015. jan. 27. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!