A Bartos Erika könyvei miért ossza meg így az anyukákat?
Sokan úgy fikazzak ezeket a könyveket főleg a primitiv szöveg es a béna rajz miatt. De olyat is hallottam, amikor valakinek az sem tetszett, hogy az író hogy megszedte magát a hülye konyveibol, mintha az irigység beszélne némelyik emberből. Es hogy a gyerek visszafejlődik ha ilyeneket olvasnak neki. Közben meg azt látom, hogy aukciós oldalakon csak úgy rácsapnak ezekre könyvekre ha használtan árulják, vagy azt keresik hol árulják éppen akciósan.
Nekem megvan egy rész belőle, nincs vele semmi bajom, nem a kedvenc könyve a lányomnak, de néha kéri hogy olvassam. A rajzok es a szöveg is teljesen átlagos, ovisoknak való, volt mar a kezemben ennél sokkal durvább ovisoknak való könyv is.
Konkretan az Anna Peti es Bogyo baboca könyvekre gondoltam.
Mi mindenféle könyvet olvasunk. Kisfiam imádja a könyveket, gyerekkönyvtárba 2 éves kora óta járunk. Nyilván először lapozókkal kezdtünk.
A Pöttyös Pannitól kezdve, a Vackoron, Boribonon át, a "komolyabb" Janikovszky Éván vagy ismeretterjesztő könyveken (mi-micsoda sorozat) keresztül minden félét kiveszünk és abban a hónaban felváltva olvassuk azt, amelyikhez épp kedve van.
Mindig van egy aktuális kedvenc, de az Anna és Petihez mindig visszatér. 3,5 éves a fiam.
Szerintem jó ötletet valósított meg Bartos Erika. Igaz hogy kis időráfordítással bárki tudna ilyet írni, de mégsem teszi más. Ő megtette, a gyerekeknek meg általában bejön. Ennyi. :-)
Én amúgy -habár az nem az irónő érdeme- én a Babóca mese szinkron hangjától vagyok elájulva. Ennyi féle hangot egy ember, hogy tud kihozni magából? Le a kalappal!
Utolso valaszoloval teljesen egyetertek; leirtad a lenyeget!
Viszont valaki irta, hogy ertelmesebbnek tartja a gyereket, minthogy B&B-t olvasson neki. De ez nem azon mulik, hogy mennyire ertelmesek v sem; egeszen egyszeruen ezt szereti, mas az izlese. Neha rakattan egy-egy mesere, es unalomig azt keri tolem. Oreg nene ozikejet is legutobb 3x kerte egymasutan zsinorba, tehat nem CSAK a B&B erdekli.De mindig visszaterunk hozza. Elhiheted, nem azert keri, mert lutyo lenne vmi "ertelmesebb" tortenethez.
Köszönöm a válaszokat.
Megértem mindenki véleményét, azét aki szereti és azét is aki nem.
Tény hogy a gyerekek nagy része szereti. Aztán ki tudja, ha nekem is naponta 3 kötetet kéne elolvasnom, lehet én is ki lennék rá akadva.
2 éves a lányom, már több, mint fél éve olvassuk a Bogyó és Babócát, hatalmas kedvenc. Igazából a hátból sem léphetünk ki 1-2 könyv nélkül, és itthon is rendszeresen olvassuk, olvasgatja maga is, én is olvasom, ha kéri, alvás előtt pedig kötelező, elolvasni egy könyvecskét.
Számomra a figurák is elfogadhatóak, főleg ha megszokja az ember, teljesen szerethetőek, aranyosak, a hajuk a legbénább részük :) Viszont egyébként nagyon szép színesek a képek, szépen vannak megrajzolva, nekem kifejezetten tetszik! A történetek pedig szerintem igenis tanulságosak, mindegyikben van konfliktus, probléma, ami megoldásra vár. Úgyhogy egészen biztos vagyok abban, aki azt mondja, hogy bugyuta történet, az nem is olvasta, vagy nem olyan gyereknek, akinek tényleg szól. Vagy egyszerűen csak irígy, hogy mennyire bejött a szerző ötlete és milyen klasszul fut a szekér. Egy 2-3 évesnek ezek a tökéletes történetek, 1,5 évesen is lekötötte már, a szókincsét is szépen fejleszti, és volt már olyan probléma, amit a könyv segítségével nagyon könnyen meg tudtunk oldani, pedig előtte is próbáltuk, de nem hatott...
Szóval én nagyon szeretem a Bogyó és Babóca könyveket, pedig szerintem nálam kevés ember meséli naponta többször... De szerencsére van jó pár kötet, lassan megvan az összes.
De a legfontosabb, hogy a lányom imádja, és ez a lényeg. Most kezdjük a bölcsit, ott is van ilyen könyv...nem véletlenül...
12: "Igaz hogy kis időráfordítással bárki tudna ilyet írni, de mégsem teszi más"
Pontosan! Aki úgy gondolja, hogy ilyet tud csinálni, az nosza álljon neki.
Egyszerű történet, pont a kicsik igényeihez igazodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!