Segítség, hogyan találhatnánk megfelelő lakást 3
kisgyerekkel?
Mondjuk ha a férjednek első ránézésre alvilági figura kinézete van, akkor az eleve nem nyerő. Kisgyerekesnek (főleg több kisgyerekkel) meg azért nem szívesen adják ki, mert őket nehéz kirakni, ha nem fizetnének.
2014. febr. 14. 23:07
2/12 A kérdező kommentje:
Remek. Tehát szerinted is adjak rá egy rózsaszín inget meg parókát, hogy nyerőbb legyen, mint kopasz fejjel fekete pólóban? Ez már-már nevetséges. A gyerekes részét meg ne is említsük, eleve csak olyannal tárgyalok, akinél nem akadály. Az keserít el, hogy ha őszintén állunk a másik félhez, annak pofára esés az eredménye. Borzasztó.
Első vagyok. Megértelek. De én külső szemlélőként próbáltam elmondani a véleményemet, és nem mondtam, hogy adjál parókát és rózsaszín inget a kopasz, fekete pólós férjedre.
2014. febr. 14. 23:17
Van elég kauciótok, van bejelentett jövedelmetek? Inkább ezek a bajok mint a gyerekek. Az meg hogy nem lehet kitenni csak egy tévhit. Közjegyzőnél nyilatkozatot kell velük aláíratni aztán egy hónap nem fizetés után kivághatják a csalókat.
2014. febr. 14. 23:25
Pedig elsőnek nagy igazsága van. Gondolj bele, becsengettek az albérletbe, ajtó kinyit, és ott áll egy maffiózó külsejű férfi egy nővel és három pici gyerekkel. Egyből bevillan egy kép, hogy apuci a főnök, az van amit ő akar, ő pedig valószínűleg erőszakos fickó. Namármost ha nem fizetnétek az albi díjat, akkor mi van? Ki szeretné magát péppé veretni a maffiózó külsejű albérlőjével?
Én azt javaslom, ajánljátok fel a bérbeadónak, hogy közjegyző előtt kössetek albérleti szerződést, ami azt jelenti, hogyha mégse fizetnétek (valljuk be a legtöbb főbérlőnek ez a rémálma) akkor két hónap után simán kirakhatnak benneteket, nem kell jogi procedúrákat végigjárni (a közjegyző előtt kötött bérleti szerződés azonnal végrehajtható, nem kell bíróságra járni). Ez lehetne egyfajta biztosíték is a főbérlőnek, hogy ti jó emberek vagytok, és a látszat csal.
2014. febr. 14. 23:28
Azért egy inget, nyakkendőt ráadhatsz, attól biztosan barátságosabb külseje lesz. Nagyon fontos ilyenkor az első benyomás. Sajnos a mai világban háromszor meg kell gondolni kit engedünk be a házunkba, kisgyerekes család kilakoltatásához meg gyomor kell ám..
2014. febr. 15. 10:05
7/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Tényleg szörnyűek az emberek, a válaszokból is ez jön le... Az én lakásomból pl úgy hajítanám ki a nem fizetőt mint macskát sz.rni, akàrhány gyereke van. Az tényleg nem igaz, hogy ilyet nem lehet. Vicces amúgy, hogy az alkesz kőműves ismerősünk (aki még az érettségiig se jutott el) meg elsőre talált a bnőjével családi házat bérlésre, mi meg itt kínlódunk, pedig tanultak vagyunk és jól keresünk mindketten.
Olyat keress aki számlát ad és közjegyző előtt írtok szerződést. Az a biztos. A nem számlások (olcsóbbak is egyben) tényleg nem tudják kirakni a hívatlan nem fizető lakót. Ismerek ilyet, nem tud mit tenni..most beköltözik melléjük és rendszeres bulit fog tartani, hátha elüldözi őket. Nem volt szerződés, hivatalból semmit nem lehet tenni.
2014. febr. 16. 19:47
Kérdező csak az albérlőt megilleti a bírtok védelem, így be sem mehetsz kidobni,mert hülye magyar törvény miatt feljelenthet.
2014. febr. 16. 19:50
Esetleg piaci árú önkormányzati lakásokat nézegettetek?
Még érdemes lehet egyetemkörnyéki lakásokat is megnézni, azok között biztos akadnak elég nagyok, és aki diáknak kiadja, az családnak is ;)
Viszont közjegyzőhöz tényleg menjetek bérléskor és kiadáskor is (ha közjegyzői okiratba foglaljátok, azonnal végrehajtható pl. a kicuccoltatás, ha nem fizet neked, vagy rezsit akár).
2014. febr. 16. 21:01
Kapcsolódó kérdések: