Mennyiből lehet kijönni egy kisgyerekkel?
Nem saját ügy, de közeli, ezért kérdem.
Mi az az összeg, ami KELL ahhoz, hogy ki lehessen jönni?
A nagy bútor-babakocsi stb. bevásárlását leszámítva. Tehát havi szinten mennyi kell anyu-apu-újszülött kombóra MINIMUM?
A környéken az albit 20-30ból meg lehet oldani, de ha nagy a gáz, akkor szülőnél a lakhatás megoldott, tehát arra sem kellene költeni.
Van ugye rezsi, kaja, tápszer esetleg, pelenka... mi kell még, amit minden hónapban venni ill. fizetni kell?
Mennyiből lehet kijönni, hogy ne legyen nélkülözés?
Nagyon igény függő.
"A környéken az albit 20-30ból meg lehet oldani"
Gyerekkel azért jobb ha nem csak szobát,mert ennyiért csak azt kapsz. Ja és a rezsiről se feledkezz el.
Inkább várjatok ha annyira kiszámíthatatlan az életetek, hogy még össze sem költöztettek.
1. Úgy kezdtem, hogy nem saját ügy.
2. a baba már összejött
3. nem szoba. albérlet. Mi pl. 15E-ért lakunk egy full felújított 3szobásban, Pécs mellett - ha azt mondom, 20-30ból megvan, higgyétek el, én élet itt, tudom.
köszi! esetleg tételesen le tudnád írni, hogy mi mennyi egy hónapra?
Hogy tudjam, mit vegyek majd, amivel legjobban tudok segíteni..
Szia!
Tényleg környék függő.
Mi Csongrád megyében lakunk,erre nem nagyon van 30-ért rendes albi.Anno én is albérleteztem keveset.
A lényeg: Mi saját házamban lakunk,ehhez tudsz mérni:
Megvettük a baba dolgokat az elején(babakocsi használtan 20 ezer,kiságy,amit 6 éves koráig használ és pelenkázóval van 25 ezer használtan,fürdőkád új 1500,légzésfigyelő használtan 10 ezer,bababútorunkat félre tettem az én gyerek koromból,így azt nem veszünk.Ruhák turiból,sapik,zoknik és egy pár újszülött body csak új,összesen 15 ezer,pelenkát vettünk a legkisebb csomagból 2-vel(tescos színes,ez bevált,de napi 8-10 fogy) azt már nem tudom mennyi volt zsákja.
havi költségek: villanyszámla 11 ezer,ez nem változott,nekünk mindig 10-11 ezer.(minden villannyal megy,bojler,mosás,mosogatás,víz eleve,locsolás,fűtés keringt.sziv...)
Fűtés: fával és gázzal fűtünk,a fa évi 50-60 mázsa.Ez sem változott.Gáz: télen havi 5000(egy konvektor néha megy) ez sem változott.
tv,net adott,nyilván ez sem megy többet :-)
Tápszer az havi 5-8 ezer,szoptatok valamennyit,de nem elég sajna.Pelenkát pontosan nem tudom,olyan 8 ezer körül,de ez a max,moshatót is használok.
Baba ápolási dolgok(fürdető,ilyesmi) max havi 1000 forint,gyógyszertárit használunk szinte.
Beteg nem volt még,arról nem tudok írni.
Ha csak a baba dolgait nézed havonta az nem sok szerintem.
köszönöm, ez teljesen jól hangzik, ez menni fog nekik, ez jó hír! :)
jöhet még válasz, másnak hogy megy :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!