Ez most komoly?
Most olvastam ezt a kérdést, és eléggé megdöbbentem, milyen válaszok érkeztek rá...
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Komolyan a többség szerint az anyós a szegény, sajnálatra méltó megfáradt öregasszony? És még ha az is, ez tényleg feljogosítja, hogy megpofozza a 19 hónapos unokáját? Senki nem gondol arra, hogy nyilván megbeszélték, hogy ott fognak nála lakni a babával?
Ide én is kaptam érdekes válaszokat (1es vagyok)
HAsonló cipőben voltam, de a fiam azóta nem látta a mamáját, ugyanis azóta is én vagyok a "mindent ráhagyó sz4ranya"...
Végigolvastam. Nem olyan sokan álltak a néni mellé, elég sok használható tanácsot kapott.
Természetesen nem jogosít fel senkit arra semmi, hogy egy 19 hónapost megüssön. De a kérdező maga írja a kérdésben: Hogyan éljünk ezek után együtt? Szerintem sehogy.
De a te indokaid se jók. Azt mondod, megbeszélték, hogy ott laknak. Persze. De tudod, lakva ismerszik meg az ember. Nekik nem lenne szabad ott lakni, ha a nagyszülő így viselkedik. A nagymamát hiába okoljuk, ő nem fogja ott hagyni a saját lakását valószínűleg. Itt csak ők léphetnek, és kellene is. Ha nem mennek, a minimum az, hogy megtárgyalják az ügyet, mert különben az egész kapcsolatuk rámegy.
Elolvastam minden hozzászólást ott is és itt is.. Ez tényleg durva..
Megmondom őszintén, hogy egyetlen egyszer kapott a kisfiam 2,5 évesen a kezére amikor a ceruzát próbálta bedugni a konnektorba és sokadjára se tett le róla, akkor bizony kapott a kezére.. Nem vagyok híve a gyerek verésben, inkább szépen szóban igenis meg lehet tanítani a gyereket!
Még hogy anyós? kitekertem volna a nyakát.. egy távirányító miatt? És mi van akkor ha épp a mama porcelánja lett volna?.. Jesszus hol tart a világ..
Nem, egyáltalán nem hagytam volna magamat, úgy mint a kérdező anyuka.
Nem jogosítja fel a nagyszülőket az ilyen dolgokra, azért van anyuka meg apuka, hogy neveljék a csemetéjüket. Mamának nem az a dolga, hogy leboxolja a 1,5 éves unokát mert a távirányítója...
Hát sajnos vannak ilyenek ami szerintem elég nagy probléma..
Köszönöm a válaszokat, csak most tudtam elolvasni őket.
Én is egyetértek, hogy akkor vállaljon valaki gyereket, ha van hol felnevelnie, de ebben az esetben nem derült ki, miért laknak az anyósnál. Sőt, a kérdező írta is, hogy el akarna költözni... Szóval szerintem elég bunkó és kötözködő dolog, hogy feltett egy ilyen kérdést, és erre mindenki még neki szólt be. Ha én nem tudok szöveget értelmezni, akkor azok se, akik ilyen jellegű választ adtak rá. Egyébként pedig az, hogy "legszívesebben nekiment volna az anyósnak" egy teljesen normális érzés szerintem, de NEM tette, mert egy felnőtt ember. Ahogy az anyós is, aki szintén gyakorolhatott volna ennyi önkontrollt egy kisgyerekkel szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!