Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Segítenél a gyerekednek az...

Segítenél a gyerekednek az alábbi esetben anyagilag?

Figyelt kérdés

A férjével vállalkozásba szeretnének belevágni. Kellene nekik 5 millió ft. 3,5 megvan már, de kölcsönökből, hitelekből. Vagyis egy forintot sem tettek félre az önerőre. A fennmaradó összeget szeretnék kérni, úgy hogy ők fizetnék a hitelt. Szerintem egy vállalkozást csak hitelből nem lehet elinditani, vagyis nagyon kicsi az esély a sikerre. Szerintem likviditási gondjaik lesznek, mivel gondolom a teljes hitelt egyből vissza kell nekik fizetni. Viszont, ha én nem segítek elég kicsi az esély arra, hogy be tudják indítani. De, ha nem tudják fizetni a hitelt, (amit nem is biztos hogy kapok), akkor nem jövök ki a havi pénzemből.

Igazából idáig mindig kifizettek mindent amit kölcsönkértek, csak soha nem olyan ütemben és nem akkor mikorra mondták. Szerintem felelőtlenek, és nem így kell egy vállalkozásnak nekiállni.

2014. febr. 12. 15:48
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Most, hogy írod, nekem is van ilyen házaspár ismerősöm. Végül ráment a házasságuk a pénzügyi problémákra, de nem tudnak elválni a közös adósságok miatt.

Most egy fedél alatt élnek, és nyögik a sok-sok hitelt. Ők is a lakást az autókat valamint az ingóságokat is hitelre vették. A vállalkozásukra még volt is némi lóvé, csak a sok eu-s újítás a válság stb. miatt mégis el kellett adniuk a céget.

2014. febr. 12. 16:52
 12/15 anonim ***** válasza:
Nem.
2014. febr. 12. 17:51
 13/15 anonim ***** válasza:
családon belül volt egy vállakozás és sajnos megbukott, az adósságra ráment még a saját házuk is, kockázatos nagyon a vállalkozás
2014. febr. 13. 08:51
 14/15 anonim ***** válasza:
Jól mondod!Vállalkozást hitelből nem szabad elindítani.Nagyon buta dolog azt hinni,h a vállalkozóknak milyen jól megy.Ezt valahogy el kéne nekik magyarázni.Az,h vállalkozásod van,nem azt jelenti,h heverészel egész nap és dől a lé!A másik nagyon fontos dolog,hogy kell legyen tartalék is!!!!!Mert ha csak 1 hónap veszteséges,akkor az egészet veszélybe sodorja!A hitelt,járulékokat,rezsit akkor még ki kell fizetni!EZ MEGGONDOLATLANSÁG!Nem adnék,tudom,nehéz,mert a gyereked,de meg kellene értsék...(vállalkozó vagyok)
2014. febr. 13. 13:31
 15/15 anonim ***** válasza:

Egyszeru a valasz, megmondod nekik hogy NINCS.

Hitelt meg nem fogsz felvenni, mert nincs mire.

2014. febr. 19. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!