Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Segítenél a gyerekednek az...

Segítenél a gyerekednek az alábbi esetben anyagilag?

Figyelt kérdés

A férjével vállalkozásba szeretnének belevágni. Kellene nekik 5 millió ft. 3,5 megvan már, de kölcsönökből, hitelekből. Vagyis egy forintot sem tettek félre az önerőre. A fennmaradó összeget szeretnék kérni, úgy hogy ők fizetnék a hitelt. Szerintem egy vállalkozást csak hitelből nem lehet elinditani, vagyis nagyon kicsi az esély a sikerre. Szerintem likviditási gondjaik lesznek, mivel gondolom a teljes hitelt egyből vissza kell nekik fizetni. Viszont, ha én nem segítek elég kicsi az esély arra, hogy be tudják indítani. De, ha nem tudják fizetni a hitelt, (amit nem is biztos hogy kapok), akkor nem jövök ki a havi pénzemből.

Igazából idáig mindig kifizettek mindent amit kölcsönkértek, csak soha nem olyan ütemben és nem akkor mikorra mondták. Szerintem felelőtlenek, és nem így kell egy vállalkozásnak nekiállni.

2014. febr. 12. 15:48
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
nem
2014. febr. 12. 15:51
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha lenned kp-d akkor talán segítenék, de hitelből véletlen sem. Ha csődbe mennek akármilyen rendes emberek, akkor sem tudják helyetted fizetni a hitelt.

Akárhogy akarhatnak fizetni, ha nincs akkor abból nem lehet.

Nem is lenne szabad ilyet kérni egy idősebb embertől, nyugdíjas éveiben miből él majd meg? Ha már így sincs tartalék.( mert ha lenne akkor lenne kp.)

2014. febr. 12. 15:55
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Ebben az esetben és ilyen formában nem.
2014. febr. 12. 15:55
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
nem segítenék így
2014. febr. 12. 15:56
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Eleve úgy indítani egy vállalkozást, hogy nincs valamennyi kezdő tőke, az kész öngyilkosság.

Nagyon mérlegelném a helyzetet. Ha úgy látnám, hogy nem fog működni, és a kölcsön miatt engem is a mélybe húznának akkor nem segítenék. Viszont ha tudom, hogy esetleg elmaradnának a törlesztéssel, és ez nekem a későbbiekben nem okozna gondot, akkor segítenék. De csak úgy, hogy a vállalkozás beindításánál képben akarok lenni, mi mire megy el. (nem kell részesdés, vagy fizetség, csak azt akarom, hogy legyen egy kívülálló ész is, aki látja a rossz oldalát is a helyzetnek)

2014. febr. 12. 15:56
 6/15 anonim válasza:
100%

Ilyen feltételekkel nem.

Úgy már talán, ha lenne félretett pénzem, de hitelből semmi képen.

2014. febr. 12. 15:58
 7/15 anonim ***** válasza:
Én nem segítenék főleg nem vinném vásárba a saját megélhetésemet. Ha lenne félretett pénzem se biztos hogy segítenék főleg amilyen világot élünk az ördög sosem alszik. 14hkm
2014. febr. 12. 16:15
 8/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. ÉN is úgy gondolom, ha lenne miből talán még oda is ajándékoznám, de így, hogy nekem minden fillér ki van számolva elég nehéz.

Az az igazság, ha csak legalább egy millát összegyűjtöttek volna maguknak, már másképp látnám a helyzetet, de sajnos csak azt látják, hogy a vállalkozóknak mennyire jól megy. Nem néztek utána rendesen, ez a csapjunk a lovak közé, azt lesz ami lesz nekem nem elég biztosíték.

Próbáltam mondani, hogy nézzenek pályázatokat ami kezdő vállalkozóknak van kiírva, javaslatot tettem, hogy milyen alkalmazottat érdemes később felvenni, ahol járulékkedvezmény lehet, de egynlőre úgy tűnik, hogy meghallgatnak, de egyáltalán nem gondolják át amit mondok. Én nagyon szeretnék segíteni, de nem így. :-(

2014. febr. 12. 16:16
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem adnék pénzt, de ilyen helyzetben gyerekként el sem várnám a szüleimtől, hogy adjanak, hogy hitelt vegyenek fel.
2014. febr. 12. 16:23
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem!!!! A vállalkozás az egyébként is pont egy kockázatos dolog. És ha nem fog bejönni?

Nem! Tegyenek férre, és indítsák abból. Nekem is van ilyen baráti házaspárom, lakás full hitelre, kocsi full hitelre, lakberendezés full hitelre, és most még felmerült bennük, hogy anyuka cége nevére hitelre indítanak egy vállalkozást:-(

Szerintem ez csak idő kérdése, mikor dől össze az egész anyagi életük.

2014. febr. 12. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!