Ki mennyit foglalkozik a babájával?
Hát a fáradtság az stimmt. Éjjel úgy esek az ágyba. :)
Mi 3 hetes kortól csináljuk a Deákné Anya taníts engem könyvet. Írok egy példa napirendet, ami nálunk van.
6 .00 reggeli tápi
7 .00 kelés (magától kel)
8 .00 reggeli torna (átmozgatom a végtagjait, masszírozgatom, dögönyzöm) tisztálkodás, öltözés
9 .00 alvás
10.00 gyümi, tápi
11.00 elfárad, alvás ha jó az idő akkor kikocsizunk
13.00 ébred, iszi, ha kikocsiztunk előtte hazamegyünk :)
14.00 főzelék
14.30-15.30 óra változó Deákné féle könyv alapján, és babajelek gyakorlása (nagyon hasznos beszélni nem tudó babáknak és anyukáknak, ezt is kételkedve szokták fogadni)
16.00 elfárad, alvás
17.30 ébred, játék
18.00 vacsi pép és tápi
18.30-19.30 játék, meseolvasás, mondókázás, zenehallgatás, hétvégente diavetítés mikor éppen mihez van kedvünk
19.30 fürcsi
20.00 alvás
23.00 álometetés tápi
23.30-06.00 alvás
Nem percre pontosak vagyunk, de a kisasszonyhoz órát lehet igazítani, ma pl dnőnél voltunk, meg is volt sértődve, hogy kimaradt a reggeli torna. (Közben persze azért pelenkázok is, mert néhányan ezt is kételkedve fogadják :D)Így könnyebb nekem és neki is, mert amíg alszik csinálom a dolgom. Lehet feszesnek tűnik, de élvezzük mindketten, úgyis túl hamar felnő, így szerintem megéri a fáradtságot, mert imádom.
6 hónapos baba
Én még az első babámmal vagyok gyeden, és várom a másodikat. Ő is nagyon igényli az állandó jelenlétet és foglalkozást. Én igyekszem a házimunkát akkor csinálni mikor a pici alszik, ami persze nem mindig jön össze, ezért azokat a dolgokat csinálom meg először amiket nem tudok a babával, mint a sütés vagy a mosogatás. A takarításban szeret "segíteni", nagyon szereti a söprűt és a felmosófejet is. A nagy kedvence a teregetés.
Úgy csinálom, ha fenn van a pici is, hogy beviszem a fürdőkádját is, abba ültetem bele és mellé teszem a mosott ruhákat. Előszeretettel pakolja ki a mosott ruhát a kosárból bele a fürdőkádba én meg onnan veszem ki és rakom fel. Én ezt is foglalkozásnak veszem, mert együtt vagyunk.
Az én lányaim is teregetni szeretnek a legjobban.Egyébként mi együtt sütünk főzünk,és mindenbe bele vonom Őket amit csak szeretnek.Természetesen játszunk is közösen,de ami után kész vagyok az itthoni teendőkkel.
1 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!