Van itt olyan anyuka, aki egyetemre jár gyerek mellett? Meséltek?
Melyik suliba jártok?
Mikor van időtök tanulni?
Hogy megy az iskola, és milyen babával a vizsgaidőszak?
Milyen módszerek váltak be, amivel könnyebb a suli?
Pszichológiára jártam babával, most 2,5 éves lesz a lányunk, amikor szülésznőnek kezdek tanulni.
18-25 hetesen csináltam végig még egy vizsgaidőszakot, utána passzív féléven voltam, 5 hónapos volt a lányunk, amikor egyéni tanulmányi renddel ismét aktív félévbe kezdtem. Csak szemináriumokra jártam be, az egyetemtől 5 percre laktunk, plusz akkor még a férjem is PhD hallgató volt, szintén 10 percre volt tőlünk a munkhelye, hazaugrott, míg órán voltam, aztán váltottuk egymást, vagy húgom segített míg bementem (heti 2x1,5 óra volt, nem volt vész). Simán ment. A vizsgaidőszak bazi nehéz volt, a lányunk akkor kezdett igazán a fogzásba, de hála Istennek jó alvó maradt, így az alvásai alatt tanultam, nagyon kimerültem a végére, de többnyire sikeresen teljesült minden. Közben a férjemnek rezidensi helyett ajánlottak, a PhD-t levelezőn kellett folytatnia, és főmunkaidőbe állt (addig csak ügyelt havonta 3x, nem dolgozott, csak kutatott) így úgy határoztunk, hogy a következő félévet még átevickélem, és ha azzal végzek, akkor már csak az államvizsga féléve marad. Ezt mindenképpen halasztani akartam, mert már csak 3 finanszírozott félévem van, ha befejeztem volna a pszichót, a szülésznőt kezdetektől költségesen tanulhattam volna. Így az most halasztódik, szeptembertől ha az Isten is úgy akarja kezdem a szülésznő képzést. Ez Nyíregyházán lesz, én debreceni vagyok, előreláthatólag hetente 3 napon reggel 8ra vonatozom át Nyíregyre, a kislányunk pedig bölcsis lesz (mindenképp menne bölcsibe két és fél évesen), akkor is, ha itthon lennék, apukája viszi, én hozom. A maradék két napon csak délelőttökön fog járni bölcsizni, délre megyek érte, a szabad délelőttöket pedig igyekszem majd tanulással tölteni. Hát kb. így. :)
Köszönjük, de még így is volt, hogy a hajamat téptem. :) Nagyon nehéz időszak volt, most, hogy bölcsis lesz a kisasszony, egészen más lesz már. :)
Te milyen iskolába jársz?
2. diplomáért izzatok vért, jog.... éjszaka tanulok, férjem igyekszik segíteni, 10 esetből 9x nem sikerül, mamák..: egyik szívesebben jár hétvégén barátnőzni, még 2,5 éves a lányunk, de 1 kezemen meg tudom számolni, hányszor hagytuk rá, max. 1 órára. Nem hibáztatom, nem egy nagyi típus :) anyámnak idegrendszeri betegsége van, rá nem hagyjuk. Sógornőm nem vállalja, mondván: sok a dolga (egész nap otthon ül) így maradnak az éjszakák, és NE vegyétek siránkoznásnak, mert nem az, csak pl. anyósom verte a mellét, hogy majd ő! Majd heti 2x2 órára elvállalja a kicsit(hétvégén), de nem lett belőle semmi. 8órában dolgozom, elmegyek a kicsiért, hazaérünk, vacsit csinálunk, elmeséli, mi volt a bölcsibe, játszunk, fürdés alvás. Letusolok, és leülök kb 11ig tanulni. Most ez vált be legutóbb. Előző félévben pedig úgy, hogy lefeküdtem emberi időben, pl. mikor a lányunk elaludt, és felkeltem éjjel 2kor, nyomtam 6ig, 1 óra alvás és indult a nap. Valahogy ez most fordult és az előbbi varriáció megy. Mivel magolnom kell, így nem tudok tanácsot adni, inkább az időbeosztásodtól függhet a dolog :)
1dolog, ami talán beválik, és merem ajánlani: Vegyél egy sima füzetet, vagy A/4-es lapot, és ha pl. kell fogalmakat vagy ilyesmiket tanulnod, akkor írd fel középre, majd színes filcekkel, vagy ceruzákkal kezd el jegyzetelni, nyilazni, gondolatjelekkel írni a fontos dolgokat. Nekem ez a szín-es dolog vált be, és csak a nap végi tanulásnál jött be (11ig).
OFF: első vagyok, én is jogon kezdtem anno, gimi után, két év után viszont otthagytam, az rettenetes, szörnyű kínzás, hős, aki egyáltalán végig bírja olvasni alvás és kényszergondolatok nélkül. :S
Sok sikert hozzá utolsó, tudom, mekkora szívás... :/
Köszii! Akkor tudod, hogy 70% szerencse és 30% tudás kell.. van, hogy beleesem a 70%-ba, van hogy nem. :) Épp váltottam egyetemet, a 'régi' nem volt család - barát, sem munkahely - barát (heti 3 nap katalógusos előadások, de aki levelezőn van, az általában vagy pici gyerekes, GYES-en, GYED-en lévő anyuka, vagy dolgozó ember, szóval a munkáltató szava szent, persze hogy annak sem tetszik, hogy elkéri magát az ember "suliba". :D
Most meg úgy járok, hogy nem járok, csak ha nagyon muszáj, és akkor is szombaton vannak órák(ez a valódi család-munkahely - barát kar) , így utazok és belülök, hazafelé meg zenét hallgatok, a heteim csak egy 'kis'magolással vannak leterhelve, és csak vizsgázni kell járnom :))) ki kell tartani, hosszú távon közös érdek, talán egy kis előrébb jutás, stb..így férjem is kitart, meg én is, meg a lányunk is! Megfordult a fejemben, hogy feladom, de elmúltam 30, és az, hogy elölről kezdjek egy másik egyetemet, ráálljon az agyam, na neee...öngyilkos tudnék lenni... :) így marad ez. Szánalmasnak érzem magam sokszor, de az csak vizsgaidőszakban van. :D
:D Igen, tudom... Én az ELTE-n tanultam nappalin, és az volt a legeslegszebb, amikor az alkotmányjog beugrón megbuktam egy és helyett mondott illetve miatt (gondolkoztam, és kicsúszott egy illetve, aztán már nem volt mentség...). Ez a 3. félévben volt, végül sikerült az alk.jog, de eldöntöttem, hogy otthagyom. Utáltam az egészet.
Én is sokszor éreztem azt vizsgaidőszakokban, hogy megőőőőőőrülök, ha tovább kell csinálnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!