Egyedülállóként havi 210e Ft-ból meg lehet élni 2 gyerekkel albérletben?
Sajnos egyre inkább érik bennem a döntés, hogy elhagyom a páromat :( Viszont nagyon aggasztanak az anyagiak, főleg hogy nincs semmilyen vagyonom, sem megtakarításom.
Van a nevemen egy 17 éves autó, de az nagyon ramaty állapotú, max. 200e Ft-ot ér, ha egyáltalán megvenné valaki.
A párom lakásában lakunk, amire ugyan a hitelt már 2 éve én fizetem, de abból nem számíthatok semmire.
A fizum nettó 150e Ft, a gyerekek utáni csp+gyes 62e Ft, mert az egyikük sajnos tartós beteg.
Kb. 50e Ft körül van egy albérlet, plusz a rezsi még min. 50e (Bp-i viszonylatban), a gyerekek fix kiadásai kb. 30e Ft (suli, ovi, edzés stb), a maradék 110e Ft vajon elég lehet hármunknak egy viszonylag minőségi életre?
Tehát hogy normális, tápláló ételeket együnk, hogy rendes ruhában és cipőben járjunk, hogy időnként elmenjünk ide-oda, pl. állatkert, strand, mozi, játszóház, fagyizás stb.
Nem luxusra gondolok, csak hogy ne kelljen egyikünknek sem nélkülöznie és szégyenkeznie a lyukas, szakadt cuccai miatt.
Gondolom valami gyerektartás is jár ilyen esetben, reális a 25e Ft gyerekenként?
Köszi a válaszokat!
Szerintem ennyi pénzből ésszerűen ki lehet jönni. Nekem van jónéhány ismerősöm, akik ettől jóval több pénzből nem tudnak megélni, mert ésszerűtlen az életvitelük, a szomszédom pl. télen 28 fokra fűti a házat, rövidujjúban mászkálnak otthon, aztán meg sírnak, hogy milyen magas a gázszámla, és milyen drága a gyógyszer, mert állandóan megfáznak.
Mi egy 6 tagú család vagyunk, kb. havi 100 ezret költünk kajára, minőségileg és mennyiségileg is bőven elég, ezért úgy gondolnám, hogy hármótoknak biztos elég erre a fele, 50-60 ezer talán. A ruházkodás megint olyan, hogy vagyonokat lehet költeni rá, de fillérekből is szépen ki lehet nézni. Nekem a 4 gyerekre annyi ruhám van most, hogy már nem férünk a szekrénybe, turkálóból, babaruhás börzékből vásárolt jó minőségű használt ruhák. A kaja és a ruha mellett érdemes minden hónapban tartalékolni gyógyszerre, de még jobb, ha az immunrendszereteket erősítitek, olcsó az aszkorbinsav, ami hatalmas adag C vitamin a család minden tagjának, és gondolom neked nem kell mondanom, hogy az egészséges táplálkozás, zöldség, gyümölcs a fontos, mert úgy vettem ki a soraidból, hogy ezt te is így látod, nem Kinder Buenot akarsz minden nap a gyerekeidnek venni. A szórakozásra megint lehet spórolgatni, illetve nem tudom, mennyi idősek a gyerekek, de nagyobbaknál már jön az okostelefon-tablet-saját laptop-mizéria, na emiatt fognak szégyenkezni, ha nekik még nincs, de már mindenki másnak van, és ezek elég költségesek, apránként erre is fel lehet készülni majd, persze ez nem azt jelenti, hogy ezeket mind meg kell nekik venni, de lesznek majd ilyen igényeik.
A lakásberendezéshez, ott is érdemes használtan a netről nézni, nagyon sokmindent lehet találni. Gyerektartás mindenképp jár, úgy tudom, ha az apának nincs hivatalos jövedelme, akkor a bíróság megállapít egy összeget, amit az apa vállal, hogy havonta fizet, legalábbis egy ismerősömnél így volt, ott az apa vállalta, hogy önként fizet minden hónapban 30 ezret egy gyerek után, az összeget közösen beszélték meg a feleséggel, és ezt azóta fizeti is, tételezzük fel, hogy a te férjed is rendes lesz azért, és támogatni fog ezzel titeket, nem felejt el fizetni.
Ha már így alakult, hogy el akarsz válni, akkor én mennék a helyedben, mondjuk jó ötlet a tartalékolás, csak nem tudom meddig lehet egy fedél alatt élni azzal, akivel nem akarok. Mondjuk ha már eddig húztad, akkor megvárnám a nyári szünetet a költözéssel, és addig gyűjtenék még némi tartalékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!