Egyedülállóként havi 210e Ft-ból meg lehet élni 2 gyerekkel albérletben?
Sajnos egyre inkább érik bennem a döntés, hogy elhagyom a páromat :( Viszont nagyon aggasztanak az anyagiak, főleg hogy nincs semmilyen vagyonom, sem megtakarításom.
Van a nevemen egy 17 éves autó, de az nagyon ramaty állapotú, max. 200e Ft-ot ér, ha egyáltalán megvenné valaki.
A párom lakásában lakunk, amire ugyan a hitelt már 2 éve én fizetem, de abból nem számíthatok semmire.
A fizum nettó 150e Ft, a gyerekek utáni csp+gyes 62e Ft, mert az egyikük sajnos tartós beteg.
Kb. 50e Ft körül van egy albérlet, plusz a rezsi még min. 50e (Bp-i viszonylatban), a gyerekek fix kiadásai kb. 30e Ft (suli, ovi, edzés stb), a maradék 110e Ft vajon elég lehet hármunknak egy viszonylag minőségi életre?
Tehát hogy normális, tápláló ételeket együnk, hogy rendes ruhában és cipőben járjunk, hogy időnként elmenjünk ide-oda, pl. állatkert, strand, mozi, játszóház, fagyizás stb.
Nem luxusra gondolok, csak hogy ne kelljen egyikünknek sem nélkülöznie és szégyenkeznie a lyukas, szakadt cuccai miatt.
Gondolom valami gyerektartás is jár ilyen esetben, reális a 25e Ft gyerekenként?
Köszi a válaszokat!
Bocsi, elírtam az összegeket, tehát:
bevétel: 210e Ft
albérlet+rezsi: kb. 100e Ft
gyerekek kiadásai: kb. 30e Ft
Tehát kb. 80e Ft maradna + az esetleges gyerektartás, ez elég lehet?
Köszi!
Bizony, bizony. Gyerektartást ne felejtsd el, mert az jár, és azzal már szépen kijöttök majd! Bár az albérletre inkább 60-70+ rezsit számolj. Én is mostanában nézegettem, mert kisfiammal mi is költözünk :(. Nektek is min. 2 szobás kéne, az pedig csak nagyon ramaty van ezalatt.
De szerintem amúgy ki fogok jönni ebből. Beteg kisfiad szorul rendszeres olyan ápolásra, ami plusz költségekkel jár?
Az esetlegességet arra értettem, hogy apuka jelenleg nincs bejelentve sehová, tehát hivatalosan nincs jövedelme és sajnos nem tudom mire számítsak, ha bejelentem neki, hogy mostantól vasárnapi apuka lesz...
60-70e már egy albérlet? Atyaég! Mondjuk mi jelenleg egy Bp. melletti kisvárosban lakunk, a gyerekek ide járnak oviba-suliba, nem is akarnám őket kivenni, tehát itt a környéken kell nézzek valamit, talán az nem egy belvárosi színvonal lesz árban, bár nyilván a lehetőség is kevesebb.
Szerencsére "csak" táplálékallergia miatt jár az emelt csp, így "csak" a diétázás kerül plusz költségbe, az kb. 10-15e Ft, nem tudom pontosan, mert már több, mint 3 éve így főzök :)
Ja, azt nem írtam, hogy a cafeteriám keretében jár havi 9e Ft egészségpénztári hozzájárulás és évi kb. 280e Ft Szép-kártyán, meg van egy céges autóm, amit szinte korlátlanul használhatok.
Most, hogy így végiggondolom, nem is olyan reménytelen a helyzet, inkább csak a hirtelen felmerülő költségek miatt aggódom, meg ha neadjisten munkát kéne keresnem...
Amúgy hol írtam, hogy kisfiam van? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!