Egyedülállóként havi 210e Ft-ból meg lehet élni 2 gyerekkel albérletben?
Sajnos egyre inkább érik bennem a döntés, hogy elhagyom a páromat :( Viszont nagyon aggasztanak az anyagiak, főleg hogy nincs semmilyen vagyonom, sem megtakarításom.
Van a nevemen egy 17 éves autó, de az nagyon ramaty állapotú, max. 200e Ft-ot ér, ha egyáltalán megvenné valaki.
A párom lakásában lakunk, amire ugyan a hitelt már 2 éve én fizetem, de abból nem számíthatok semmire.
A fizum nettó 150e Ft, a gyerekek utáni csp+gyes 62e Ft, mert az egyikük sajnos tartós beteg.
Kb. 50e Ft körül van egy albérlet, plusz a rezsi még min. 50e (Bp-i viszonylatban), a gyerekek fix kiadásai kb. 30e Ft (suli, ovi, edzés stb), a maradék 110e Ft vajon elég lehet hármunknak egy viszonylag minőségi életre?
Tehát hogy normális, tápláló ételeket együnk, hogy rendes ruhában és cipőben járjunk, hogy időnként elmenjünk ide-oda, pl. állatkert, strand, mozi, játszóház, fagyizás stb.
Nem luxusra gondolok, csak hogy ne kelljen egyikünknek sem nélkülöznie és szégyenkeznie a lyukas, szakadt cuccai miatt.
Gondolom valami gyerektartás is jár ilyen esetben, reális a 25e Ft gyerekenként?
Köszi a válaszokat!
Bőven elég, ez rettentő sok pénz!
Főleg, ha a gyerektartást is hozzászámolod.
Mi a feléből élünk albérletben és mégis élünk.
Azért annyira nem rengeteg pénz.. Meg lehet oldani de ha váratlan kiadások adódnak akkor nehezebb lesz.
Egyébként máskor ha kiír valaki egy kérdést ilyesmi bevételre vállaljon-e 2. gyereket mindenki leugatja hogy 3-4 ezer alatt nem lehet megélni 2 gyerekkel.. Furi..
Egyébként gyerektartás akkor is jár ha nincs bejelentett munkája apukának, az állam fizet egy minimum összeget úgy tudom.
Köszönöm a válaszokat, sorban próbálok mindenkiére reagálni.
A minőségi élet alatt mindhármunk életét értem, tehát az csak a legvégső opció, hogy a gyerekek javára én nélkülözzek valami alapvető dolgot, lásd egészséges és elegendő étel. Sajnálom az egyik válaszolót, hogy neki ez nem jön össze :(
Luxus dolgokra most sem költünk, viszont teljesen eltérő, hogy kinek-mi számít annak. Szerintem egy családi programnak, strandolásnak, nyaralásnak nem kéne annak lennie, mégis sokan nem engedhetik meg maguknak.
Ugyanúgy nem luxus a mindennapi hús- és zöldség-gyümölcs evés sem, mégis sokaknak csak kenyér és krumpli jut 300 Ft-os teszkós párizsival...
A takarékoskodás jó ötlet, azt mindenképpen megfogadom!
Ez rettentő sok pénznek számít? Na ezért írtam, hogy néhányaknak teljesen mást jelent a luxus...
És a 13-as válaszoló is írja, hogy neki ennyi nem lenne elég, tehát nála is mást jelent az alapvető szükséglet és így gondolom a luxus kategória is.
Az autót azért írtam, hogy így talán egyértelmű lesz, hogy pl. közlekedésre nem kell egyikünknek sem költenie. Mint mondtam, Bp. mellett lakunk és a gyerekek ugyan itt járnak suliba-oviba, de én Bp-en dolgozom, így 2 bérletet kéne vennem, ami 20e Ft lenne. Tehát nem mindegy, hogy ilyen kiadással kell-e számolni vagy sem.
Amúgy meg 5 válasz után "csöpögtettem be", hogy a te szavaiddal éljek, de nem is értem, hogy ebbe miért kellett belekötni...
Igen, a váratlan kiadásoktól félek a legjobban, meg attól, hogy pl. miből fogok berendezni egy lakást??? Ha egyáltalán találok itt a környéken megfelelőt. A párom lakásából nem tudok elvinni semmit, mert minden bútor beépített, tök egyedi, direkt ide lett tervezve. Max. a gyerekek matracát vihetném magammal :)
Akiket "leugatnak", azok 4-EN akarnak ennyi pénzre gyereket vállalni, tehát 2 fizuból jön össze ennyi!
A minimum összeggel nem valószínű, hogy nagyon ki lennék segítve, mivel az gondolom a minimálbér után jár.
"Amúgy hol írtam, hogy kisfiam van? :)" - biztos a párod írta a választ, s ő már csak tudja...
Nekem kicsit furi, hogy egy ilyen jó állásban lévő nő itt kérdezősködik, önállóbbnak és magabiztosabbnak kellene lenned..
Utolsónak: biztosan nem a párom volt :) De tényleg érdekes, hogy sehol sem írtam.
Azért olyan nagyon jónak nem nevezném a fizumat. A környezetemben ez teljesen átlagosnak számít, ezért is kérdeztem, hogy kb. mire számíthatok.
Amúgy eléggé önálló és magabiztos vagyok, de amikor a gyerekeim jövője (és persze az enyém) forog kockán, akkor azért körüljárom párszor a témát, mielőtt végleg döntök...
Tehát azt mondjátok többen, hogy havi 80e-ből, havi nagyjából 20e szép kártyás cafeteriából, 9e egészségbiztosításból nem tud megélni úgy, hogy ételre nem hiszem,hogy 65-70-nél több megy el, szép kártyával tud vagy étterembe vagy mekibe, vagy ha a szabadidő részén van akkor akár nyaralni vagy programokat szervezni, a gyógyszerek egy részét pedig biztosan meg tudja venni ep kártyára..És akkor ez nem elég? És a suliban/oviban esznek hétköznap?
Autó van,tehát közlekedésre sem kell költeni.
Gondolom gyerektartást is fogsz kapni, és valamelyik ágról azért nagyszülői is van aki időnként vesz ruhát/játékot az unokának..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!