Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyedülállóként havi 210e...

Egyedülállóként havi 210e Ft-ból meg lehet élni 2 gyerekkel albérletben?

Figyelt kérdés

Sajnos egyre inkább érik bennem a döntés, hogy elhagyom a páromat :( Viszont nagyon aggasztanak az anyagiak, főleg hogy nincs semmilyen vagyonom, sem megtakarításom.

Van a nevemen egy 17 éves autó, de az nagyon ramaty állapotú, max. 200e Ft-ot ér, ha egyáltalán megvenné valaki.

A párom lakásában lakunk, amire ugyan a hitelt már 2 éve én fizetem, de abból nem számíthatok semmire.

A fizum nettó 150e Ft, a gyerekek utáni csp+gyes 62e Ft, mert az egyikük sajnos tartós beteg.

Kb. 50e Ft körül van egy albérlet, plusz a rezsi még min. 50e (Bp-i viszonylatban), a gyerekek fix kiadásai kb. 30e Ft (suli, ovi, edzés stb), a maradék 110e Ft vajon elég lehet hármunknak egy viszonylag minőségi életre?

Tehát hogy normális, tápláló ételeket együnk, hogy rendes ruhában és cipőben járjunk, hogy időnként elmenjünk ide-oda, pl. állatkert, strand, mozi, játszóház, fagyizás stb.

Nem luxusra gondolok, csak hogy ne kelljen egyikünknek sem nélkülöznie és szégyenkeznie a lyukas, szakadt cuccai miatt.

Gondolom valami gyerektartás is jár ilyen esetben, reális a 25e Ft gyerekenként?

Köszi a válaszokat!

2014. febr. 9. 09:12
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
70%
Ennyiből meg lehet élni,mondjuk én még várnék egy kicsit a költözéssel,és raknék félre egy kicsit,tartaléknak.
2014. febr. 9. 10:02
 12/23 anonim ***** válasza:
25%

Bőven elég, ez rettentő sok pénz!

Főleg, ha a gyerektartást is hozzászámolod.

Mi a feléből élünk albérletben és mégis élünk.

2014. febr. 9. 10:18
 13/23 anonim ***** válasza:
34%
Èn nem tudnèk kèt gyerekkel ennyiből megèlni de van aki igen...vicces volt ahogy becsöpögtetted a cèges autòt, ezt nem is èrtem, hovy mièrt 2 oldal komment utàn de biztos.....
2014. febr. 9. 10:26
 14/23 anonim ***** válasza:
55%
Nem túl sok pénz,de ki lehet jönni bár nagyon oda kell figyelni mire költesz.
2014. febr. 9. 12:19
 15/23 anonim ***** válasza:
38%

Azért annyira nem rengeteg pénz.. Meg lehet oldani de ha váratlan kiadások adódnak akkor nehezebb lesz.

Egyébként máskor ha kiír valaki egy kérdést ilyesmi bevételre vállaljon-e 2. gyereket mindenki leugatja hogy 3-4 ezer alatt nem lehet megélni 2 gyerekkel.. Furi..

Egyébként gyerektartás akkor is jár ha nincs bejelentett munkája apukának, az állam fizet egy minimum összeget úgy tudom.

2014. febr. 9. 12:53
 16/23 anonim ***** válasza:
Rosszul tudod, utolsó. Az allam nem fizet csak azert, mert apukanak nincs munkája. A tartasdij allami megelolegezesének komolyan feltetelei vannak.
2014. febr. 9. 13:28
 17/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, sorban próbálok mindenkiére reagálni.

A minőségi élet alatt mindhármunk életét értem, tehát az csak a legvégső opció, hogy a gyerekek javára én nélkülözzek valami alapvető dolgot, lásd egészséges és elegendő étel. Sajnálom az egyik válaszolót, hogy neki ez nem jön össze :(

Luxus dolgokra most sem költünk, viszont teljesen eltérő, hogy kinek-mi számít annak. Szerintem egy családi programnak, strandolásnak, nyaralásnak nem kéne annak lennie, mégis sokan nem engedhetik meg maguknak.

Ugyanúgy nem luxus a mindennapi hús- és zöldség-gyümölcs evés sem, mégis sokaknak csak kenyér és krumpli jut 300 Ft-os teszkós párizsival...

A takarékoskodás jó ötlet, azt mindenképpen megfogadom!

Ez rettentő sok pénznek számít? Na ezért írtam, hogy néhányaknak teljesen mást jelent a luxus...

És a 13-as válaszoló is írja, hogy neki ennyi nem lenne elég, tehát nála is mást jelent az alapvető szükséglet és így gondolom a luxus kategória is.

Az autót azért írtam, hogy így talán egyértelmű lesz, hogy pl. közlekedésre nem kell egyikünknek sem költenie. Mint mondtam, Bp. mellett lakunk és a gyerekek ugyan itt járnak suliba-oviba, de én Bp-en dolgozom, így 2 bérletet kéne vennem, ami 20e Ft lenne. Tehát nem mindegy, hogy ilyen kiadással kell-e számolni vagy sem.

Amúgy meg 5 válasz után "csöpögtettem be", hogy a te szavaiddal éljek, de nem is értem, hogy ebbe miért kellett belekötni...

Igen, a váratlan kiadásoktól félek a legjobban, meg attól, hogy pl. miből fogok berendezni egy lakást??? Ha egyáltalán találok itt a környéken megfelelőt. A párom lakásából nem tudok elvinni semmit, mert minden bútor beépített, tök egyedi, direkt ide lett tervezve. Max. a gyerekek matracát vihetném magammal :)

Akiket "leugatnak", azok 4-EN akarnak ennyi pénzre gyereket vállalni, tehát 2 fizuból jön össze ennyi!

A minimum összeggel nem valószínű, hogy nagyon ki lennék segítve, mivel az gondolom a minimálbér után jár.

2014. febr. 9. 15:55
 18/23 anonim ***** válasza:

"Amúgy hol írtam, hogy kisfiam van? :)" - biztos a párod írta a választ, s ő már csak tudja...

Nekem kicsit furi, hogy egy ilyen jó állásban lévő nő itt kérdezősködik, önállóbbnak és magabiztosabbnak kellene lenned..

2014. febr. 10. 10:00
 19/23 A kérdező kommentje:

Utolsónak: biztosan nem a párom volt :) De tényleg érdekes, hogy sehol sem írtam.

Azért olyan nagyon jónak nem nevezném a fizumat. A környezetemben ez teljesen átlagosnak számít, ezért is kérdeztem, hogy kb. mire számíthatok.

Amúgy eléggé önálló és magabiztos vagyok, de amikor a gyerekeim jövője (és persze az enyém) forog kockán, akkor azért körüljárom párszor a témát, mielőtt végleg döntök...

2014. febr. 12. 18:14
 20/23 anonim ***** válasza:

Tehát azt mondjátok többen, hogy havi 80e-ből, havi nagyjából 20e szép kártyás cafeteriából, 9e egészségbiztosításból nem tud megélni úgy, hogy ételre nem hiszem,hogy 65-70-nél több megy el, szép kártyával tud vagy étterembe vagy mekibe, vagy ha a szabadidő részén van akkor akár nyaralni vagy programokat szervezni, a gyógyszerek egy részét pedig biztosan meg tudja venni ep kártyára..És akkor ez nem elég? És a suliban/oviban esznek hétköznap?

Autó van,tehát közlekedésre sem kell költeni.

Gondolom gyerektartást is fogsz kapni, és valamelyik ágról azért nagyszülői is van aki időnként vesz ruhát/játékot az unokának..

2015. ápr. 24. 06:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!