Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vannak itt anyukák akik...

Vannak itt anyukák akik utálnak játszóterezni? Ha igen, miért?

Figyelt kérdés

Tudom most rossz idő van , senki nem jár.

Én nem szeretem ezeket a mindenkinél mindent jobban tudó, okoskodó, kölesgolyót hurcoló ... anyukákat. Helyette inkább sokat sétálunk a barátnőmékkel. Hintázni meg tud az udvarban és az oviban is.

Olyanok válaszát kérem, akik NEM szeretnek játszóterezni.

2014. febr. 4. 14:14
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
61%
Én nem szeretek. Szerencsére van a házunkban egy házaspár, lassan már baráti a kapcsolat közöttünk (nekünk 2 hónapos a fiunk, nekik 2 éves). Az anyukával szoktunk minden nap lejárni motorozni, szánkózni, mikor jobb volt az idő a környékbeli játszótérre jártunk. Azt a fajta nőtípust, amiről Te írtál én sem bírom, nem is vegyülök velük.
2014. febr. 4. 14:18
 2/31 anonim ***** válasza:
72%

Bocsi,én szeretek,ízért írhatok??:)

Szerintem itt inkább a társsaságon van a lényeg:)Mi panelban lakunk,el nem tudnám képzelni,hogy ne járjunk,gyakorlatilag kora tavasztól késő őszig a játszótéren vagyunk DE nálunk már kialakult egy kis "csapat" úgy,ahogy nálatok a "sétálós társaság":)

Nem hinném,hogy bárkinek is kimondottan a játszótérrel lenne baja,inkább a társaság tud megosztó lenni,de javítsatok ki ha tévedek:)

a kölesgolyóval meg végképp nem értem mi a baj...:D

BOCSI hogy írtam:)

2014. febr. 4. 14:20
 3/31 anonim ***** válasza:
50%
1. vagyok. Bocsi, nem 2 hónapos a fiam, hanem 20 hónapos.
2014. febr. 4. 14:27
 4/31 anonim ***** válasza:
42%
köszi a lepontozást:))nagyon aranyosak vagytok....
2014. febr. 4. 14:29
 5/31 anonim ***** válasza:
57%
1. vagyok. Csak hogy tisztázzuk, második. Nem pontoztalak.
2014. febr. 4. 14:30
 6/31 anonim ***** válasza:
46%

A kölesgolyó nagyon finom szerintem,pedig nem vagyok"mindenkinél okosabbnak hiszem magam" anyuka :D.

Amúgy egyedül a fiammal mindig is utáltam lemenni,csak akkor mentünk ha jött a párom is vagy egy barátnőm is a gyerekével,mert akkor volt társaságunk,és fel sem tűnt a többi anyuka,illetve ha tudtam azok akik szimpatikusak mikor jönnek le akkor mentünk ki,ami azért lutri is mert 30ezres a város és 3 normális játszótere van.

2014. febr. 4. 14:31
 7/31 anonim ***** válasza:
69%
Én sem szeretek játszótérre menni. Az ottani társaság, a hatalmi harc, rivalizálás miatt. Egy ideig kitartóan jártunk, de sok rossz élmény ért. A megszokott klikkek kiközösítik az embert, kinézik onnan. Bemész, és úgy tesznek, mintha az övék volna minden, te meg betolakodó vagy. A gyerekek zöme undok, barátságtalan. Mi vittünk mindig játékot és másnak is odaadtuk, de a kisfiamat sok csalódás érte amiatt, hogy neki nem adtak kölcsön játékot, viszont az övét elvették, nem játszottak vele az egymással összeszokott gyerekek.... A szülők, ahol mi lakunk, nem szólnak rá ilyenkor a gyerekükre. Én hiába próbálok kedves, együttműködő lenni. Rájöttem, hogy nem tartozom ezek közé az anyukák közé, így már csak nagyon ritkán megyünk játszótérre sajnos, mikor csak kevesen vannak.
2014. febr. 4. 14:44
 8/31 anonim ***** válasza:
44%

Én sem játszótér fun! Bár még csak két éves a fiam, így sokat nem is voltunk!

Engem meg általában azért "néznek" ki, mert nem melegítőben megyek még a játszóra sem! De hát ez van! Nem vagyok melegítő párti. És igen, sminkelem magam reggelente! :)

2014. febr. 4. 14:53
 9/31 anonim ***** válasza:
70%

Én sem szeretek járni különösképpen, pedig az elején lelkes voltam.

Most 3,5 éves a kisfiam.

Nálam szokott mindig kölesgolyó és víz lenni még a kocsiban is, tehát én "extra hurcolós" vagyok akkor:)

Amiért nem szeretem a játszótereket:

- jönnek a nagyon hangos, nagyszájú többgyerekes X+1 éve otthon levő anyukák Y+1 gyerekkel, akik szerintem elsősorban a saját társasági igényeiket akarják kielégíteni, ahelyett, hogy a gyerekeikre figyelnének jobban

- nyomatják a csipszeket, cukros-ragacsos löttyöket, szénsavas dolgokat a 1,5-2 éves gyereknek és kéretlenül (!) adnák az enyémnek is, másénak is (akik NEM mennek oda, nem koldulnak stb.)- de van itt nálunk egy játszótér, ahol szinte egymásra licitálnak az ilyen nagyhangú, egyszerűbb szülők, hogy melyik jön nagyobb zsák cuccal osztogatni.

- bár ennivalót hoznak dögivel maguknak is meg a gyerekeknek is (még mekis kajákat is zacskószámra...), de játékot az gyakran otthon fejetik. Így míg ők kétpofára tömik magukba ezeket a "szuper" étkeket, addig a gyerekeik szabadrablást rendeznek a játékokból. Nem lenne azzal baj, hogy játszanak a homokozóban a többiekkel vagy együtt gurítják a labdát, kölcsön veszik a kisbiciklit stb.- de általában nem ez van, hanem szabadrablás.

- anyukák bandában 3-4-es csoportokban vonulnak ki a játszótér elé cigarettázni, persze közvetlenül a kerítés mellé, fújja be a füstöt, pici, akár mászó, járni nem tudó gyerekét is otthagyja, mert "ő szemmel tudja tartani". Időnként beordibálnak valamit a nagyobb gyerekekre, aztán folytatják tovább a társasági életet.

- általában cigicsikk ledobva, üdítős flakonokat lusták még összenyomni is, így a játszótér kis kukája percek alatt megtelik a szemetükkel stb.

- beszédtémáik nagyjából az Éjjel-nappal Budapest szintjén rekednek meg- ez viszont nekem nem téma. Én kedves voltam/vagyok, a gyerekekkel kapcsolatos kérdéseikre is szívesen válaszolok (pl. mennyi idős a kisfiam, hogy hívják, merrefelé lakunk, kia védőnőnk stb.)- de egy határon túl már nagyon zavarnak a tolakodó kérdések: ha nem csak azt kérdezik mit dolgozok, hanem azt is, hogy "jajj biztos jól lehet azzal keresni, mennyit kapsz?" vagy "régen láttuk a férjedet, csak nem elváltatok? (külföldön dolgozik:) vagy jajj milyen jó ez a játék (egyszerű buborékfújó vagy homokmalom, ne valami extrára gondoljatok) mennyibe került, nem tudnál nekem is venni (?!) és társai. Nekem ez sok.

- rendszeresen betámadnak azzal, hogy tanítsam meg a gyerekeiket angolul (!)- egyáltalán nem ismerem a családokat, bevallom az anyukák neve sem jut eszembe mindig, tehát nem vagyunk ismerősök, csak a játszótéren találkoztunk párszor. mindezt azért, mert látták, hogy a férjem külföldi és hallották esetleg, hogy angolul válaszoltam, amikor valamit nem tudtam elmagyarázni neki magyarul- pedig nagyon-nagyon törekszik arra, hogy szépen beszéljen magyarul. Ha a kisfiam is mondókázott vagy énekelgetni kezdett valamit a másik nyelven, akkor szinte körüllihegték, mint valami csodabogarat- vagy kéretlenül fogdossák, simogatják olyan jelzőkkel, hogy "jajj de jó kis segged lesz ha nagy leszel, majd jó leszel a lányomnak"- meg hasonlók. (félvér kisfiú)

- a férjemnek is tettek már fel indiszkrét kérdéseket, főleg mikor ő ment egyedül a kisfiunkkal (tényleg nagyobb-e a micsodája, mint a magyaroknak meg hasonló)- majdnem elájultam, mikor mondta. mindezt egyébként nagyon jól szituált, elsőre pozitív benyomást keltő, konszolidált anyukáktól. Nem tudom, miért gondolják, hogy ha 2-3szor már találkoztunk egy helyen, ha illően köszöntöm őket vagy pár szót váltunk a közös háziorvosról vagy a közeli gyerekprogramokról, akkor már joguk van ilyen szintű közeledésre.

...és nem lakunk rossz környéken (főváros)- kertes, családi házas övezet, nem kisebbségiek jellemzően ezek a szülők, mégis.

A gyerekek viszont általában nagyon jól játszanak együtt, akármilyenek is a szüleik. Így időnént lenyelem a békát, megyünk. Ha tehetem, akkor számomra szimpatikus ismerősökkel- illetve találtam már igazi barátságot is a játszótéren (a gyerekeink szerették meg egymást, aztán mi felnőttek is rájöttünk, hogy szimpatikusak vagyunk egymásnak és hasonló értékrend szerint élünk). Illetve váltogatom a játszótereket, szerencsére van választék.

A kisfiam nagyon szereti a mászókákat, köteles, egyensúlyozós játékokat, úgyhogy ez az elsődleges. De ettől függetlenül én nem lettem nagy rajongó.

2014. febr. 4. 14:56
 10/31 anonim ***** válasza:
45%

Én azért nem szeretem, mert alapból antiszociális vagyok :)

De az olyan anyukáktól meg egyenesen kiráz a hideg amit leírtál a kérdésedben.

Még csak 14 hónapos a lányom, eddig egyszer vittem be hintázni érdekességképp, de akkor nem volt ott senki.

Én biztos nem leszek napi szinten odajáró anyuka.

A kutyánkkal elsétálgatunk a közeli réten, patakparton, gyerektársasága meg úgyis lesz óvodás korától.

Persze ha ő igényli majd benézünk néha, de én biztos nem fogom magamtól ajánlani neki.

2014. febr. 4. 15:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!