Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kismamák, mennyire hiányzik a...

Kismamák, mennyire hiányzik a régi életetek?

Figyelt kérdés
Hallok olyat is, hogy valakinek "most kezdődött el a gyerekkel", de hallom az ellenkezőjét is, hogy "úgy érzem, vége az életemnek, már sosem csinálhatom azt, amit szeretnék." Hogy lehet gyerek(ek) mellett teljes életet élni? A kisgyermekes korszak tényleg megterhelő lehet, sok olyan ismerősöm van, akinél szinte csak túlélik a napokat, mert iszonyat aktívak a gyerekek, magukra semmi idejük, segítség nem sok, anyuka totál ki van, kapcsolat megromlott, és még sorolhatnám... Mit lehet ez ellen tenni?
2014. febr. 3. 08:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
50%

Nagyon tetszik amit írtál, utolsó :)

Tökre igazad van én is biztos így fogom érezni ha már vissza megyek dolgozni. Nekem sem teher itthon lenni, nem is vágyom rá hogy visszamenjek. Én azt mondom hülye volt aki kitalálta, hogy a nőknek is 8 óra kell, elég a 6 óra munka. Arra még jön az utazás akár 2 óra is lehet ha oda-vissza nézzük. így máris 10 óra távollét, így nem is lehet megoldani, csak úgy, ha anya viszi apa hozza. mire anyuka hazaér már szinte vége a napnak, nem? Én ettől is tartok, hogy mire hazaérek....

2014. febr. 10. 11:58
 12/14 anonim ***** válasza:
Igen, sokfélék vagyunk. Úgy látszik, Te is inkább olyasmi vagy, mint én.:)
2014. febr. 10. 13:24
 13/14 xStefix ***** válasza:

Nem szeretnék senkit megbántani, de nekem fura, hogy a kutya megy, a gyerek marad...

Megértem a helyzetet és az igényeket, nem is pálcatörés ez a részemről, csak egyszerűen érdekes a számomra. Igaz ugyan, hogy nekünk nincs kutyánk (nem szeretem őket), de ha szeretném és lenne, akkor sem tennék ilyen különbséget, nem tudom elképzelni. Nekem a gyerekeim a legfontosabbak, ezért ahová a kutyát elvinném, oda a gyerekemet is.

Persze lehet, hogy a nagyszülők a kutyát nem tudják átvenni, csak a gyereket, de akkor meg megkérnék valaki barátnőt vagy szomszédot, hogy egy napra gondozzák az állatot... szóval értem, hogy lehetnek gyakorlati problémák, de számomra inkább az elvvel van gond.

Mondjuk én egyik gyerekemtől se váltam el túl korán, mindkettő elmúlt/elmúlik már 2 éves, mire éjjelre egyedül maradtak/maradnak. Addig viszont sülve-főve együtt vagyunk, nekem így a jó. :)

De elfogadom, hogy mások másképp csinálják, nem vagyunk egyformák, és nem az én véleményem a legjobb. :)

2014. febr. 13. 18:47
 14/14 anonim ***** válasza:

Nem tudom miért kellett lepontozni, mert szerintem egy anyának elég lenne 6 órát dolgozni, mert úgyis rájön az utazás ami akár 2 óra is lehet oda vissza....

Nekem a gyerekem a fontos, és bizony sajnálom, ha kevesebb időt tudok majd vele tölteni, de nem vagyunk egyformák tiszteletben tartom, hogy más máshogy gondolkodik a sajátjáról!!!!

2014. febr. 14. 07:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!