Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A helyembe elköttetnétek magatok?

A helyembe elköttetnétek magatok?

Figyelt kérdés

Nagyon fiatal vagyok, de már van 3 gyerekem. Ebből 2 védekezés mellett fogant. Nem igazán hatnak a fogamzásgátlási módszerek. Anyagileg is carul állunk. Szivem szerint szülnék még később egy gyereket. Mit tanácsoltok?

Minden hónapban rettegek a terhességtől, gyógyszert szedek fél éve, eddig bevált de tudom nagyon jól, hogy csak idő kérdése és újra terhes leszek, hiába szedem normálisan.

2014. jan. 29. 23:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
2014. jan. 30. 07:25
 12/21 anonim ***** válasza:
Milyen spirált használtál? Úgy tudom, a hormonális spirál közel annyira biztos, mint az elköttetés. Igaz, egyszeri nagyobb kiadás (kb. 45000 forint), de az 5 évig garantálja, hogy nem leszel terhes. Ha később még szeretnél esetleg gyereket, szerintem más megoldást keress mint az elköttetés. Egyébként úgy tudom, a műtétet csak bizonyos életkor felett lehet megcsináltatni.
2014. jan. 30. 08:54
 13/21 A kérdező kommentje:
Hormonmentes volt a spirálom. A párom sem akarja, hoy elköttessem magam, mert félt a műtéttöl. Nem tudom mi legyen.
2014. jan. 30. 16:05
 14/21 anonim ***** válasza:
Hormonmentes spirál az gyakorlatilag nulla, kb. olyan, mint a kúp... Mondom, Mirena...
2014. jan. 30. 16:06
 15/21 anonim ***** válasza:

Óvszer + gyógyszer mellett,nem hiszem,hogy teherbe esnél! Valamit nem jól csinálsz,hogy ennyiszer terhes lettél védekezés mellett!

Amúhy mennyi idősek vagytok?

2014. jan. 30. 18:14
 16/21 anonim ***** válasza:
A férjed elköttetése miért nem opció?
2014. jan. 30. 22:32
 17/21 A kérdező kommentje:
Mert nem akarja
2014. jan. 30. 23:19
 18/21 anonim ***** válasza:
Nem vállal semmilyen részt a fogamzásgátlásból?
2014. jan. 30. 23:28
 19/21 A kérdező kommentje:
Hát amikor gumival védekeztünk akkor azt bevállalta :) De ezen kívül ugye a spirál is nekem volt fent a gyógyszert is én szedtem,mmost is én szedem.
2014. jan. 30. 23:39
 20/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Ismerős probléma, nekünk mindkét gyerek megfelelően használt védekezés mellett (tabletta, Pharmatex) fogant, ill. volt egy terhességem óvszer ellenére is, bár az elhalt.

Nekem is megfordult a fejemben az elköttetés, de én is nagyon fiatal vagyok még, az orvosom meg csak mosolyogva azt mondta, hogy extra termékeny vagyok és nagyon passzolunk a párommal, hát köszi.

Így jó pár stresszes hónap után, amikor már a szexet sem nagyon tudtam élvezni, mert még 2 különböző fog.gátló ellenére is folyamatosan rettegtem, nehogy megint terhes legyek, végül felrakattam a Mirena-t. Ja, nekem a sima spirált egyáltalán nem is ajánlotta a dokim, viszont erre meg esküdött, csak az ára tartott vissza egy ideig, amíg összegyűjtöttem a rávalót (44e Ft volt).

2 éve nyáron rakattam fel, azóta nincs gond (kopp-kopp-kopp). Igaz, peteéréskor most sem merek szexelni, bár volt már olyan, hogy elfelejtettem, de nem lett semmi :)

Úgyhogy neked is nagyon ajánlom, mert szerintem az elköttetés egy nagyon drasztikus módszer, meg hát mégiscsak egy műtét, ami kockázattal járhat, viszont a Mirena felrakása kb. 3 perc és 5 évig nincs vele gond.

2014. jan. 31. 06:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!