Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan, aki annyira...

Van itt olyan, aki annyira ritka nevet adott a gyerekének, hogy visszakérdeztek a kórházban?

Figyelt kérdés
Mármint rákérdeztek, hogy ez biztosan adható név-e Magyarországon? Írd meg azt is, hogy mi a gyerek neve.

2014. jan. 27. 17:05
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
30%

Anno az én nevemen akadt fenn mindenki. Emlékszem, még az iskolában is folyton rosszul írták le... Tök dühítő volt.

De szerintem már azért már jobban elterjedt.

2014. jan. 27. 18:50
 12/24 anonim ***** válasza:
20%
#2 Az osztály társam att is Örs nek hívják :DD
2014. jan. 27. 18:50
 13/24 anonim ***** válasza:
66%

ma 18:50

Mondd meg Örsnek, hogy tanítson meg írni!

2014. jan. 27. 19:10
 14/24 anonim ***** válasza:
59%
Igen, nalam rakerdeztek. Anna Míra a lanyom es a novernek egybehangzonak tunt, igy megkerdezte, hogy biztos vagyok e benne, hogy adhato. Aztan jot nevettunk rajta, hogy felreertette. Egyebkent azota mar adhato az Annamira is
2014. jan. 27. 19:15
 15/24 anonim ***** válasza:
56%
Miért van mindenki lepontozva??
2014. jan. 27. 19:37
 16/24 anonim ***** válasza:
56%

ma 19:21

Nem :D

2014. jan. 27. 21:32
 17/24 anonim ***** válasza:
21%
Glória Míra nevű lánykám születésekor csodálkoztak a Glórián,én voltam a kórházban az első,akinek a gyereke ezt a nevet kapta.Viszont 12 éve még a Míra is nagyon ritka volt,el is írták a kiskönyvén:Méra:)
2014. jan. 28. 08:49
 18/24 anonim ***** válasza:
58%

A kisfiamnak különleges neve van- az édesapja nem magyar- így már az 5 betűs vezetéknév leírása is gond volt, pedig előre kinyomtatott papírral is készültem a kórházba is.

A kisfiam a keresztnevével az egyetlen olyan magyar állampolgár, aki itt született. A választott neve is 5 betűs, nagyon könnyen kimondható, leírható,a világ más tájain teljesen természetes, többezer éves névről van szó. Úgy írjuk, ahogy mondjuk.

Egyszerűen csak nincs benne az itthon engedélyeztethető listában, de mivel az apukája nem magyar, ezért ebből nálunk nem volt gond.

Persze, hogy rákérdeztek a kórházban is. Büszkék vagyunk a nevére, mindig elmondjuk, hogy mi a jelentése, a hagyománya az apuka kultúrájába, családjában stb.

Az anyakönyvezést inkább az értetlen, rosszindulatú, előítéletes önkormányzati ügyintéző nehezítette meg, nem akarta elfogadni a hiteles konzuli tanusítványt és teljesen lekezelően bánt a férjemmel, aki azért egészen jól beszél magyarul és sokkal többet is ért.

A férjem nagyon kiakadva jött haza, hogy milyen megalázóan és kioktatóan beszéltek vele és küldözgetni akarták mindenhová. Aznap mentem haza a kórházból.

Természetesen a jogszabályt is kinyomtattam és visszament a telefonszámommal :) meg azzal az üzenetemmel, hogy szívesen igénybe is veszi az épületre kiragasztott csilli-villi matrica szerinti angol nyelvű ügyintézőt is, illetve szívesen fordulunk az egyenlő bánásmód hatósághoz is, ha az anyakönyvezés során további probléma adódna.

5 perc alatt megvolt minden.

2014. jan. 28. 09:48
 19/24 anonim ***** válasza:
62%
Utolsó! Mi a neve a gyereknek?
2014. jan. 28. 09:51
 20/24 anonim ***** válasza:
49%
Na jó rontok egy kicsit a százalékomon, úgyis lepontoznak... :-DDD 2,5 éves a kisfiam neki Belián a neve, Blikének, vagy Bebének becézzük. Születése után lekerült a neonatológiára ott kérdezték a nővérek, hogy anyuka honnan szedte ezt a nevet? Én mondtam, hogy az utónév könyvből....25 hetes vagyok a második is kisfiú, őt Gellénnek fogják hívni Gelikének , vagy Gellénkének becézzük. Gondolom ezen is fenn fognak akadni. De anyakönyvezhető ez is. Nem feltűnési viszketegség, nekünk ezek tettszenek!!! Szerintem szép név mind a kettő, egyiket se fogom megbánni azért mert ritka nevek!
2014. jan. 28. 10:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!