Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csinálnátok a helyemben,...

Mit csinálnátok a helyemben, tűrnétek vagy tovább lépnétek?

Figyelt kérdés

4 hónapos kislányunk van. 2 hétben 2 szabadnapja van és 1-2 fél nap.

Minden nap reggel 9-kor elmegy és èjfélre ér haza. Annyira kimerült vagyok agyilag... Csomószor türelmetlen vagyok a kislányommal, mert fáradt vagyok...

Soha nem marad spórolt pénzünk, oedig havi 480.000ft van, és albérletben lakunk. Annyira el vagyok keserdeve, mikor arra gondolok, hogy ez örökre így marad. Én 25 vagyok a barátom 36. Egyszerűen magányos vagyok...ha itthon van telefonozik ès netezik, mindig mondja hogy szeret, meg ha kell valami megveszi. De nekem csak egy kéne, hogy heti 2 szabadnapja legyen...mert bevallom, nagyon nehéz és nem megy egyedül...lehet szar anya vagyok, de nagyon szomorú vagyok. Piszkos magányos vagyok!!!

Csomószor gondoltam arra, hogy válljunk ketté... Hátha találok olyat akivel összhangban lennénk. Csak attól is félek.

A párom teljesen elhanyagolta magát, nem ápolt....hiába szólok neki. Nagyon csúnyákat mondunk már egymásnak....félek, hogy ezt a kislányom is érzi.

Nagyon kimerült és egyben boldogtalan vagyok.

Bocsánat, ha sok lett...:-(

2014. jan. 22. 20:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nem egyszerű történet. A legnagyobb probléma az, hogy ha apuka nem érzi, hogy változtatnia kellene, akkor te a fejed tetejére is állhatsz, semmi nem fog történni. Egy kicsit tényleg magadra kellene találnod, és a babával lenni összhangban. Lassan nyitni fog a külvilág felé, el tudsz vele menni programokra, ringatóra, úszni, kismamákkal találkozni, akármi. Lehet, hogy a barátod akkor sem viselkedne másképp, ha +2 szabad napja lenne. Ha te változol, ő is változhat. Tudom, hogy nehéz és kimerítő. Kitartás!
2014. jan. 22. 20:42
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
Tehát találtál egy palit, aki jól keres. Az eltartás reményében szültél neki egy gyereket, de mégsem egészen jött be a számításod, és most ötleteket vársz, hogy tudnál ebből a legjobban kijönni...
2014. jan. 22. 20:43
 13/17 A kérdező kommentje:
Nem, nem egészen, nem keresett jól mikor mi összejöttünk 5 éve. Kb 2 és fél éve van így.de tilajdonképpen nem is a pénz...persze az is, mert sajnos fontos. Inkább az, hogy nem érzem azt, hogy mellettem lenne valaha. Mindig egyedül lenni őrjítő és elkeserítő. Nagyon nehéz, talán érzékenyebb is vagyoknezekreca dolgokra. De így nem lesz jó. Ha tudnám, hogy van célja, akkor tudnám nem "hiábavaló" a magányom, mert lakásra gyùjtünk vagy hasonló. De ez nincs meg, mehetnénk külföldre apumhoz, de nincs kedve hozzá. Pedig ott 800.000-900.000 tudna keresni plusz én is vállalhatnék hétvégi munkát. És kenne mindennek é rtelme. Titál néha úgy érzem, kész csòdtömrh vagyok. Pedig régen olyan pozitív élettel teli ember voltam. Most mindig a szomorúság és idegeskedés.
2014. jan. 22. 21:49
 14/17 A kérdező kommentje:
És köszönöm, hogy meghallgattok.
2014. jan. 22. 21:49
 15/17 anonim ***** válasza:
Elmenni külföldre nem oldaná meg az alapvető problémádat. Ha Németországban 2x annyit keres, mint most, az pont ugyanazt az életszinvonalat jelentené, mivel ott ennyivel drágább is minden. Ha hajlamos elszórni a pénzt, a dupláját is sikerülne elszórni. Ha fontosabb neki munka után a saját kikapcsolódása, mint a család, az sem lenne másképp máshol. Ha nincsenek céljai, ott sem lesznek, stb. A te életed megoldása benned van. Ha te jól vagy, hatni fog rá is. Ne legyenek elvárásaid!
2014. jan. 22. 22:38
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a 15-ös jókat írt.

Ahogyan a kedélyállapotodról írtál, azt sugallja számomra, talán nem a párod a fő problémád valójában.

Én már jó ideje nem élek párkapcsolatban, sőt, születése óta egyedül nevelem a most 5 éves lányomat, ez alatt voltak jobb és rosszabb időszakaim is, és sokszor eszembe jut amikor épp padlón vagyok, hogy ha most lenne egy párom, én balga tuti őt hibáztatnám a bánatomért. Egyszerűen csak mert ő van a legközelebb, a legnagyobb hatással az életem folyására, a mindennapjaimra, és azt várnám tőle, hogy igenis legyek mellette boldog, hiszen egy harmonikus párkapcsolatban boldog az ember, nem? Pedig ez irreális elvárás. És sokszor láttam már, hogy mikor mélypontra kerül az egyik fél, bármi is okozza azt, sokszor elkerülhetetlenül azt érzi, rossz a párkapcsolata is, és a párja viselkedésében látja boldogtalansága okát. Menekülne a boldogtalanságából, így hát menekülne minden egyéb élethelyzetből is, amiben benne van épp, így a párkapcsolatából is. Nekem meggyőződésem, hogy az esetek egy részében a boldogtalan félnek inkább önmagával kellene foglalkoznia ilyenkor, és nem a körülményei, élethelyzete vagy a párja feletti elégedetlenséggel. Persze van olyan, hogy a megoldás egy valóban rossz kapcsolat magunk mögött hagyása, de ezt nehéz ilyenkor eldönteni, csalóka a boldogtalan ember értékítélete. Erősödj meg, gyakorolj önismeretet, légy jól, és csak akkor látod majd reálisan, hogy valóban összeilletek-e a pároddal, mert a legtöbb depis senkivel sem tudna összhangban lenni, még azzal sem, akivel amúgy nagyon is összeillenének. A kisbabás időszak tipikusan az, ami bőven ad okot arra, hogy boldogtalan legyél, de hidd el, társ nélkül is megtalálják az embert ezek a mélypontok. Legelőször is légy jóban magaddal, és csak aztán ítéld meg a párkapcsolatod.

2014. jan. 23. 12:59
 17/17 anonim ***** válasza:
Ez a fárasztó időszak el fog múlni,én is átestem rajta,kikészültem de itt vagyok.A fiam már lassan 5 éves,az apjával elváltunk de azóta van egy párom már lassan másfél éve és jobban szereti a fiam mint a saját apja,akinek fontosabb volt a sok haver és az hogy itthon csak alukáljon meg netezzen. Szóval fel a fejjel,ha ezt nem tudjátok ne adj isten megmenteni akkor is lehetsz boldog egy kisbabával is új pár oldalán.Csak magadat tedd rendbe először és gondold át mit is szeretnél.
2014. jan. 23. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!