Miért van itt ennyi "okoskodó" anyuka? (Tisztelet a kivételnek! )
Az fel se merül benned, hogy esetleg jót akarnak? Nyilván a legtöbb esetben neked is a stílussal van bajod, nem a mondandóval (vagyis nekem azzal szokott).
Egyébként ha utána jársz, nem olyan drága a tk. liszt, a finomítatlan cukor vagy a vaj. :)
Az mondjuk nagyon gáz szerintem is, ha valaki elítél, mert nagyon jó anyagi körülmények közül is hamar el lehet jutni sajnos jó mélyre, ha csak az egyik szülő veszti el a munkáját, vagy ne adja a Jóisten valami tragédia történik egy családban.
Mi is felnöttünk barna liszt es cukor nelkül.
Mereg :D Lehet, hogy amit ezek a "jomodomban azt se tudom mit csinäljak" anyukäk adnak a gyerekeiknek, az meg mergezöbb.
Az en lanyom minden reggel a bolcsibe menet megeszik krmeny harom darab smartiest.
Multkor megkaptam, hogy a lanyom cukros lesz.
Nem eszik hust (en se ettem 5 eves koromig), erre kozoltek, hogy tonkreteszem es miert csinalok belole vegat, ha nekunk nem ilyen az eletmodunk.
Nevess .. Ne csinalj mast, csak nevess ;))
Szerintem a mértékletesség a fontos. Az én 3,5 éves kislányom is fehér lisztet és cukrot kap. Amit nem muszáj, nem cukrozok, mert megeszi úgy is.
Nem kell azon kiakadnod, hogy itt arctalanul, névtelenül mit mondanak. Úgy csináld, ahogy neked jó. Egyébként arra kiváncsi lennék, hogy mit ad a gyerekének az a szülő, aki nem ad felvágottat, krémeket. Én is azt gondolom, hogy nem túl egészségesek a felvágottak, de mivel helyettesítsem?
Én inkább azt veszem észre, hogy ha nem tökéletesen fogalmazod meg a kérdésed, mindenképpen belekötnek. Minél többet írsz magadról, annál jobban szétcincálnak, hogy milyen sz*ranya is vagy.
Ha azt írod, bioételeket adsz, akkor egyből túlsterilizálod a babád és nagyzolsz a pénzetekkel és nem kapja meg a szükséges bacikat a babád. Ha normál ételeket adsz, akkor nem foglalkozol az egészségével és cukros/allergiás/elhízott stb lesz a gyereked.
Ha felveszed mikor sír, akkor elkényezteted, de ha sírni hagyod akkor kegyetlen anya vagy és egyébként is minek az ilyennek gyerek.
Ha együtt alszol vele akkor még 4 évesen sem tudod majd kirakni az ágyból, de ha külön szobában van akkor szívtelen anya vagy.
Ha cicire teszed akkor agyonszoptatod és nem fogod tudni elvenni tőle a cicit még 2 évesen sem, de ha elveszed a cicit akkor kegyetlen vagy, hogy még ezt sem adod meg neki.
Ha a gyerekedre koncentrálsz és nem a férjed az első, akkor anyatigris vagy akinek emiatt fog tönkremenni a házassága, de ha a férjeddel is foglalkozol akkor szimplán ribi vagy aki csak szétteszi a lábát a férjének és le van tudva a szexuális életük.
De ugyanez a sterilizálás, légzésfigyelő, a babyőr, altatás, nyugtatás kérdése és még sorolhatnám.
És persze mindenre ott a "mi is felnőttünk ezek nélkül" válasz, amit mindenre rá lehet húzni, igaz nem gondolnak bele, hogy abban a generációban most rákos/szívbeteg/allergiás stb van, de azt utólag már senki sem bizonyítja be, hogy a terhesség, babakor vagy pedig a későbbi életvitel miatt alakulhatott ki, esetleg csak szimplán genetika.
Most kicsit sarkosítottam, nyilván nem minden válasz ilyen, de tényleg rettenetesen sok a kötekedő, rosszindulatú, nem segíteni csak észt osztani akaró anyuka. Mintha bárki is tudná az anyaság tökéletes receptjét, csak azért mert neki az bejött, ezért minden anyának azt kell csinálnia különben sz*ranya.
Viccesen felfogva ezzel nagyon egyet értek: :-)
Én is tettem már fel kérdést, nem is válaszoltak a kérdésre csak szétszedték amit írok. Igazából hasznos választ itt még nem igazán kaptam.
Na igen az utolsónak igaza van.Volt egy kérdés ahol több,mint 100válasz érkezett,mert az egyik válaszoló úgy gondolta,hogy oldalakon keresztül okoskodni kell,ha jól emlékszem,olyan anyuka volt akinek felnőttek voltak a gyerekei,és minden más eltérő vélemény az ördögtől való volt.Ugyanez van a bevételes kérdésnél le mered írni,hogy szerinte 300ezer Ft nem elég 3 gyerekre egyből neked rontanak,hogy de Ők kevesebből nevelik a gyereket és mindenük meg van,értem én de véleményt kérdeznek,mások az igények.Vagy ha kérdést teszel fel akkor tuti belekötnek valamibe,vagy a helyesírásba,és itt most nem durva hibákra gondolok,mert bizony volt olyan kérdés ahol anyuka az összes hibát elkövette ly,j stb. hibákat.vagy belekötnek az életkorodba,vagy én már azért is kaptam,hogy miért Pampers pelust használok,miért nagyzolok.Meg mikor megkérdik mennyibe kerül a babakelengye és le mered írni,hogy na mondjuk fél millió mindennel együtt akkor megkapod,jó a gyereknek a a használt is,meg midnek magán orvos.
Sajna abszolút nem tartja itt sok ember tiszteletben a másik ember véleményét.Ami a legnevetségesebb,ha egy egyszerű kérdésre,pl Szerinted jó a 4-5 év korkülönbség? mennek a lepontozások,egymásnak esések.
Érdekes, amit írsz. 1 hete lettem leszúrva. Sütöm itthon a kenyeret, ecettel öblítek, nem adok felvágottat a gyereknek és még szopik másfél évesen. Mosom a pelust, nem használok margarint és homeozok. Kizárólag hordoztam fél évig. NE tudd meg miket kaptam. Együtt aludtunk 15 hónapig és nem cumizott, mert nem adtam neki! Fúúúúj de gáz- sokak szerint. :)
Persze azt meg sem hallják, hogy azért nem adok felvágottat, mert mi sem eszünk, azért az ecet, mert fél évig ekcémával küzdöttünk, mosom a pelust, szintén az ekcéma miatt, sütöm a kenyeret, mert imádjuk, de megveszem a kakaós csigát, ha azt kívánjuk és csináljuk itthon a kolbász és a sonkát, mert egyrészt olcsóbb másrészt nagyszülőknél hagyomány és hobbi...
Bármit csinálsz szar anya vagy, hidd el. Tök könnyű itt vagdalkozni. Ezért is ne vedd a lelkedre, nem kell ezen megsértődni, le kell tojni. Mégis mi köze van ehhez másnak. De nem?
PL a játszón bezzeg sosem mondaná senki a szemembe, hogy szaranya vagyok. De tudod mit, az sem érdekelne. Mit tudnak ők a mi családunkról.
Senkit nem ítélek el, nem is tettem soha sem és nem tudom ki veszi magának erre a jogot. Mindenki hibázik, mindenki máshogyan gondolkozik.
Ne törődj vele, ha külön étkezést kért, az ő dolga. ettől te nem leszel rosszabb anya.
Emiatt ne hanyagold a fórumot, lehet, valakinek majd a te tanácsod segít valamikor. Le kell tojni, boldogak a gyerekeid és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!