Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan szoktassam babámat a...

Hogyan szoktassam babámat a darabos ételre?

Figyelt kérdés

10 hónapos lányomnak 3 foga van, de a darabos ételektől öklendezik, nem nyeli le. Kiflit, bulátát,almát elcsócsál, de ha a krumplit csak összetöröm nem eszi meg. Próbáltam a darabos bébikaját, de az sem jött be.

A tanácsokat előre is köszönöm.

2009. dec. 1. 21:27
 1/5 anonim ***** válasza:

Jól csinálod, csócsáljon csak.

Minden baba máskor áll át, van aki 8 hósan, van aki 1,5 évesen. Próbálkozz vele olykor, hogy adsz a te tányérodból is valamit. Egyszer csak rá fog kapni.

2009. dec. 1. 21:33
 2/5 anonim ***** válasza:
Próbálgasd és előbb utóbb menni fog. Erőltetni nem szabad!
2009. dec. 1. 21:55
 3/5 anonim ***** válasza:
Az én kislányom is 10 hónapos. Neki már 8 foga van, bár a darabos étel elfogyasztása szerintem nem fog függő. Nála most kezd talán javulni a helyzet. Észrevettem, hogy volt egy időszak, hogy vagy darabosat evett (megette a kenyérdarabot, a kölesgolyót, a banánt harapja, stb. )viszont a kanaláznál, ha a pürésítettben egy kis darabka is volt, öklendezett. Talán most kezdi megszokni. Én is azt gondolom, hogy ezt ugyanúgy gyakorolni kell, meg kell szokniuk. Próbálgassátok csak!
2009. dec. 2. 09:13
 4/5 anonim ***** válasza:
Szia, sz én fiam most egy éves. Alul van két foga, felül kb. félig kibújva négy. Én nem erőltetem a darabos kaját. Nincs még őrlőfoga, akkor hogyan is rágjon rendesen????? Az ő kajáját pépesítve kapja, amit a mi kajánkból kóstolgat azt csak összetörve villával. Majd ráér akkor darabosat enni amikor már rendesen kijöttek a fogai, vagy ha már magától is igényli. Szerintem ne erőltesd!
2009. dec. 2. 14:27
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, aki válaszolt, megerősítettetek, hogy nem szabad erőltetni semmit ezeknél a pici emberkéknél, ők úgy is tudják mit mikor akarnak csinálni.
2009. dec. 2. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!