Hogy szoktassam rá 6,5hónapos babámat arra, hogy ha lemegyünk játszóra, vagy elmegyünk kirándulni, akkor igyon üvegből, vagy itatópohárból? Bővebben lent
Szia!
Ha a kanalat elfogadja akkor próbálj meg kanalazni neki egy kis folyadékot. Aztán ha már úgy csúszik és rájön, hogy ez sem rossz akkor utána itató pohár, meg ilyesmi.
Szerintem teljesen jól csinálod, ne aggódj! :)
Én is kizárólag anyatejet adtam a babámnak 6 hónapos koráig. Utána kezdtük a kóstoltatást, kb. 8 hónapos volt, mikor már kezdődött a nyár és addigra már elég sok szilárdat evett és úgy láttam lassan ideje lenne másból és mást is innia az anyatejen kívül. Akkor odaadtam neki a Felicitas csomagól a cumisüveget vízzel. Mondanom sem kell, azt sem tudta mit csináljon vele. A vizet sem akarta elfogadni, 1-2 kanálnál többet nem fogadott el. De szépen lassan csak hozzászokott. Ha belegondolsz, akkor a víz is más "ízű" mint az anyatej, ahhoz is hozzá kell szoknia, attól, hogy teát, gyümilevet adsz, nem biztos, hogy hamarabb fog inni! Mikor sétálni mentünk, odaadtam neki a cumisüveget vízzel. Inni nem tudott belőle, de azért rágcsálta és így akarva-akaratlanul csak csepegett a szájába. Mivel a cumisüveget nem tudta használni, otthon pohárból próbáltam itatni, meg a fentebbi hozzászóló által is említett Jana baby-s flakonból. Kb. 2 hét volt mire 1 dl vizet egy húzásra megivott. Aztán ami bejött ivós kulacsnak az a Nuby itatócsőrös cumisüveg. Ezt nem kellett neki szívnia, rendesen folyt belőle a víz, de menetközben is a kezébe tudtam adni, nem ömlött a nyakába (mint pl. pohárból). Ja, amíg ezt a cumisüveget nem szereztem be, akkor hosszabb úton a másik cumisüveg műanyag kupakjába öntöttem neki vizet és abból ivott.
Szóval csak kitartás és türelem. Amíg nem szokja meg a vizet, addig próbáld úgy alakítani a programot, hogy kb. 4-5 óránként szoptatni tudd és nem lesz baj! :) Ha egészséges a baba, akkor nem szárad ki olyan könnyen néhány óra alatt (szerintem)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!