Tudom, hogy mindenkinek mások az igényei, de te bevállalnád?
Azt érdemes még megfontolnod, hogy:
- igaz, hogy a 3. gyerekkel jócskán megnövekszik a nettótok (családi adókedvezmény)- ezzel számoltatok? Ez már benne van a 320 eFt-ban? DE: ki tudja ez is meddig lesz, hosszú távon CSAK erre az előnyre nem érdemes bevállalni.
- a picinek babakorában, esetleg ovis kor elején lesznek a nagyobbakról megörökölt ruhái, kiságya, felszerelése, ami szuper. DE: legkésőbb kisiskolás kortól már nem fogod tudni öltöztetni sem őket ilyen módon. (lehet, hogy kisebb korban sem, ha nem egyneműek, illetve szerintem a cipő még egy olyan pont, amin nem biztos, hogy lehet spórolni)
- 3 gyerekre általában az önkormányzati intézményekben (ovi, iskola) kedvezményes vagy ingyenes az étkezésük, jelenleg a tankönyv is. DE: sokkal többet fogsz fizetni a sporta, hobbira, különórára, zenére, ilyen-olyan foglalkozásokra, csoportpénzre, kirándulásra, nyári táborra stb.
- 3 gyereket azért el is kell az életben indítani, ha mással nem, legalább egy jó szakmával, esetleg diplomával. Jól írta itt előttem valaki: a tanulás NAGYON sok pénz 1-2 gyereknél is, 3-nál különösen. Annyira is akár, hogy már most érdemes lehet erre félretenni havonta kisebb összegeket, hogy ne 18-20 évesen kelljen milliókat előteremteni. Van erre lehetőségetek? Hogyan gondolkodtok erről?
Ezek csak kérdések, nektek kell felelősen végiggondolni.
Szép napot.
Ha a 320 ezer a GYED/GYES idején is megvan, sőt esetleg emelkedik a 3 gyerek után járó adókedvezmény miatt, akkor igen. S persze függ attól is, hogy ebből mennyi a hitel, rezsi, egyéb állandó költségek.
Részletezd, mi a bevétel (ebből mennyi lenne a családi és az adókedvezmény), mik az állandó kiadások, akkor pontosabb választ tudunk adni.
Miért van az,hogy le vannak pontozva azok,akik képesek kevesebb pénzből is jól gazdálkodni és bevállalnak több gyereket???Miért baj ez??Miért csak az jelentheti a boldogságot, ha havi 30-40ezer forint jut 1-1 gyerekre(különórák,játékok,ruhák,stb)?Ez alatt a szint alatt tényleg nem lehet senki boldog és aki mégis azt mondja,hogy boldog hazudik??
Igen,nem könnyű itthon jól élni,de nem lehet semmit kikalkulálni 10 évre előre,akinek most jól megy annak lehetnek nehézségei és akinek most nehezebb annak fellendülhet az élete!
Ha a szülő úgy érzi az alapvető dolgokat tudja biztosítani és szeretetben fel tudja nevelni a gyereket,akkor miért ne vállalhatnak 3-at??csak mert ma a médiából az dől,hogy ha ezt meg azt nem veszed meg akkor sz@r szülő vagy???én ezt nem értem....
2 gyerekünk van,ettől jelentősen kevesebb pénzből élünk,igen megnézzük mit veszünk,és igen nem engedhetünk meg mindent, de okosak,értelmesek a gyerekeink, boldogak, és hála Istennek nem szenvednek hiányt!!!Mert nem "hiány" az,hogy pl egyiknek sem volt járássegítője,mert nem költöttünk rá annyit,és jééé megtanultak járni....Hogy tudjuk azt is élvezni,mikor csak kirándulunk és nem kell mindig méregdrága napi belépőkre költeni ilyen-olyan játszóházakban.
Elnézést a kifakadásért,de ezt le kellett írnom...
2-es és 16-os vagyok.
Az egyik unokatesóméknak éppen ennyi a havi bevételük (+-10E). Van egy nagy fiú, ő 16 éves és állandóan konditerembe jár, néptáncol, kézilabdázik és országos versenyen 3. lett tavaly. A középső gyerkőc 10 éves, szintén néptáncol és úszni jár. A kicsi most lesz 3 éves, bölcsis. Mindhárom fiú végtelenül kedves, illedelmes, jól nevelt, segítőkész gyerek. Tele vannak szeretettel, jóindulattal. Normális fűtésük van a lakásban, szép bútoraik vannak, szép ruháik. Nyilván nem fognak érettségi ajándékként lakást kapni anyuciéktól, de ők egy példaértékű BOLDOG család, ahol a gyermekek tiszta szívükből tisztelik és szeretik a szüleiket, a nagyszüleiket, átlátják az élet értékeit, örülnek apró dolgoknak is, és vigyáznak az értékesekre. Ja, és nekik boltban kell venniük a húst, zöldséget, gyümölcsöt.
És akkor most lehet gondolkozni, hogy vajon hogyan is csinálják. Talán indíthatnának még egy tanácsadó programot is ezzel kapcsolatban, mert sokan tanulhatnának tőlük.
És nem, nem verseny az, hogy kinek van kevesebbje. Az a verseny, hogy kinek van többje. Ha meg néha-néha valaki le meri írni, hogy neki csak ennyije van, akkor ő aztán azonnal lepontozódik, mindenki lehurrogja, lenézi, sőt időnként még "kár volt szaporodnia" beszólásokat is be kell nyelnie. Senki nem írja azt dicsekvésből, hogy milyen kevés pénzük van. Csak őszintén leírják a véleményüket, a példájukat. Mert bizony ilyen is van, sőt ilyen a többség. Bár tény, hogy nem itt, de bizony ilyen az élet. És megmondom őszintén, sokszor tátott szájjal bámulok amikor itt sorra jönnek az X százezres összegek egy fő keresetére. Mert én még örülhetek is, mert a férjemnek átlagon felüli fizuja van (nettó 280000Ft), de a néha itt megjelenő összegekhez képest még ez is kispályás összeg. Pedig kétszer annyit keres, mint a legtöbb ember diplomával és nyelvvizsgával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!