Miert itelnek el annyian? Tenyleg emiatt leszek "rossz anya"?
22 eves vagyok, 16 hetes terhes. Tervezett baba volt, mar vagytunk ra, es tenyleg nagy volt a boldogsag, amikor megtudtuk, hogy sikerult. Szoval nem egy felelotlen ejszaka eredmenye. Nagyon vigyazok a babara, egeszsegesen taplalkozom, minden karos dologrol leszoktam (gondolok itt a cigire, es azota meg unnepeken sem iszok alkoholt), megis aki megtudja, hogy terhes vagyok, rogton rossz szemmel nez ram, konkretan azert, mert -mumellem, -mukormom, -festett szoke hajam van, imadom a magassarkukat, meg mindig hordom oket, sokat sminkelek, sot, meg az is elofordul, hogy szolizom. Egy csomo "baratom" kvazi a szivehez kapott, hogy "Uristen, te, mint anya?".... Konkretan mar azt is visszahallottam, hogy anyukam szerint "nem gondoltam jol at ezt az egeszet, es nem leszek jo anya, csak ram kell nezni...."
Tudom, illetve erzem, hogy nincs igazuk, de megis annyira faj, hogy ezek miatt elitelnek, es elkonyvelnek egy felelotlen, plazacica anyukanak.....massal is elofordult ilyen, hogy barmiert is igy elitelnek? Ti hogy "dolgoztatok" fel? Illetve azt nem ertem, hogy egyaltalan miert? Ti mit gondoltok, szerintetek se valo gyerek egy ilyen tipusu csajnak, mint en?
Elore is koszi.
Én azt nem értem állandóan ilyen kérdésnél minek barátkoznak az emberek ilyen emberekkel. Az a jó a barátságban, hogy megtudod válogatni kik legyenek azok.
Egyébként szerintem inkább a korod miatt mondják mert még elég fiatal vagy minta kinézeted miatt.
Na azért a szoltit tényleg hanyagolni kell, az első trimeszterben a vetélés kockázata miatt (na nem a sugárra van a baj, hanem a hőséggel, hiába a ventillátor) Utána meg úgy se férsz be :)
Na de ez miután leírtad hogy nem szolizol terhesen nem neked szól.
Azt meg hogy mások mit mondanak sz@rd le.Tudom nem könnyű, mert át estem ezen én is csak én a párom illetve a korom miatt.
Hagyjátok már! Hát írta, hogy terhesen nem szolizott, nem is fog! Mindenki fújja a baromságait, miközben nem is szolizik.
Ne aggódj kismama! Az ilyen: "úristen, ez anya...", na, ebből lesz a legjobb, és legőszintébb anya!!!!
Kitartás!
Én hét évvel idősebb vagyok nálad, semmim sem mű és terhesen eljártam túrázni a párommal. Ha nem is mondták, hogy ne lennék majd jó anya, de folyamatosan azt hallgattam, hogy milyen felelőtlen vagyok, hogy túrázni járok terhesen. És simán mentem a nyári tűző napon is és még jól is esett. Ettől duplán kiakadtak, hogy melegben miért megyek... Nem annak örültek, hogy fitt vagyok és egészséges, hanem csak káráltak. Ha felvettem terhesen a rövid shortjaimat, arra is kiakadtak, hogy egy kismama nem így öltözik. Pedig én aztán baromi távol állok a plázacica kinézettől. Nekem szerencsére csak a családom volt ilyen, a barátaim normálisak. :)
Szóval terhesen olyan a helyzet, hogy ha van sapka a nyuszikán, az a baj, ha nincs, akkor meg az. Miután megszületik a gyerkőc, utána meg sokszor még rosszabb a helyzet. :D Szerintem csináld úgy a dolgokat, ahogy jól esik. Ha készültél a babára és fontos neked, úgyis érezni fogod, hogy mikortól kell visszavenni ebből-abból. De attól, hogy anya leszel, még nem kell kifordulnod önmagadból. Főleg nem azért, mert mások nem így képzelnek el téged anya szerepben.
Munkatársnőm festett szőke hajjal szült,szóltak neki,hogy ne fesse a haját,mert gond lehet.
A baba arcán egy tenyérnyi szőrös anyajegy van...így született.A hajfestésre vezették vissza.
Terhesség előtt én is festettem a hajamat,de amint elkezdtük a babaprojektet abbahagytam.
Szolizni sose mentem,egyébként is káros,nemhogy terhesen.
Ha nem fested a hajad,nem mész szoliba (szoptatás alatt sem) akkor mondhatni felelősen teszel a gyerekedért.
Után úgy teszed tönkre a tested,ahogy akarod.
A véleményekkel meg ne foglalkozz,csak azt nézd mi jó a babának.
Jelenleg kb. 3-4 éves a gyere az egész bal vagy jobb( nem tudom pontosan) pofiját beborítja egy anyajegy,ami szőrös.
Nincs róla képem,és nyilván nem is fogom itt küldözgetni senkinek,és az hiszi el aki akarja,meg aki képes belegondolni,hogy a hajfesték ugyanúgy felszívódik a fejbőrön keresztül és lám,okozhat gondot.
Nem szent írás,hogy beteg lesz a gyerek,de az esély meg van rá.
Miért éri meg kockáztatni?
Nem lehet kibírni 1-2 évet mű dolgok nélkül??
Én is festettem a hajam,terhesség előtt már abbahagytam és csak a szoptatás után fogom újra befesteni,már ha befestem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!